Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogy fizetitek a heti bevásárlást, kiadásokat?
Nemsokára fogok összeköltözni a barátnőmmel és nem tudom, hogy a bevásárlás hogyan zajlik ilyenkor? Eddig csak egyedül éltem vagy külön-külön barátnővel, ezért az anyagiak sosem kerültek szóba max ha meghívtam valamire de ezek alkalmi kis összegek voltak. Utazást/nyaralást értelem szerűen felesbe fizettük.
Az ilyen általános heti bevásárlásra van valami praktikus megoldás? Ti hogyan osztjátok el?
Nálunk szerintem furának tűnhet, de ő mindig elutal a számlámra kb annyit, ami a havi bevásárlásaink fele. Ő külföldi és ha a kártyáját használja, akkor mindig aláírást kérnek tőle, így nekünk egyszerűbb ez. Még az összeköltözés elején kiszámoltuk, hogy mire mennyit szánunk heti illetve éves szinten, és ehhez próbáljuk tartani magunkat.
24N és 21F
Amikor hozzám költözött a pasim, nem beszéltünk anyagiakról mert mindenről hasonlóan gondolkodtunk. Ő átvállalta a rezsimet teljes egészében, én meg az ennivalókat intéztem. Hétköznap meg mindenki evett menüt a munkahelyéhez közel, ki ki a saját kontójára, ugyanez a piperecuccokra is igaz, mosószereket felváltva vettük. Szóval a bevásárlás az én reszortom volt, de volt hogy leküldtem valamiért a boltba, azt ő fizette.
Szerintem ez így összességében felesbe ment minden.
Közös a kassza. Az egyikünk fizetéséből élünk, rezsi, net, bevàsàrlàs, szórakozàs, mobilszàmlàink stb
A màsikunk fizetése a közös megtakarítàs, maximum extra hirtelen kiadàsokat fedezünk belőle, pl új hűtő, mosógép, mikró, laptop, mobiltelefonok stb, szükség szerint.
Nem fillérezgetünk , nem pakoljuk ide- oda a pénzt, így sokkal egyszerűbb. Akinek kell valami azt megvesszük és ennyi. Működik gond nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!