Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ferfiak Mennyire nezitek jo szemmel ha együtt elesnel (feleve) a nő a hazimunkaban nem nagy segitseg? O egyetemista (a lany). En dolgozok
Nalatok ez hogy mukodik? Pl mosogatás, mosogep?
o nem is igazan ad bele penzt alberletbe se
Bár nő vagyok, remélem nem gond h reagálok rá.
Én főiskola mellett dolgoztam, háztartást vezettem, itthon kis gazdaságot vittem és emellett a hobbim is hivatássá nőtte ki magát, ergo a hét minden napjára volt elfoglaltságom bőven.
Ennek ellenére soha sem vártam el a mostmár férjemtől, hogy mosson vagy főzzön, habár egyik sem okozott volna gondot neki.
Ő is rengeteget dolgozott, hozta a "nagyobb" pénzt, amiből aztán előrébb jutottunk.
Szóval szerintem attól még hogy tanul, talán egy mosást még be lehet indítani, vagy fel lehet seperni/mosni még ha a számlákba nem is száll be.
32N
Ha az egyiknek sokkal több szabadideje van, mint a másiknak, ezért övé a házimunka, az korrekt.
Ha az egyiknek sokkal kevesebb pénze van, mint a másiknak, ezért övé a házimunka, az gyakorlatilag cselédtartás.
Üdv, #11
A nagyon bonyolult hozzászólásom össz-vissz két mondatból állt, ajánlom figyelmedbe közülük az ELSŐT:
"Ha az egyiknek sokkal több szabadideje van, mint a másiknak, ezért övé a házimunka, az korrekt."
Persze, hogy a munkanélküli férjed vitte a háztartást, mert neki sokkal több mozgósítható energiája volt, mint neked a csilliárd túlóra mellett.
De térjünk vissza: a mintatanterv 30 kreditet irányoz elő egy félévre, ami megfelel annak, hogy a tanuló heti 30 órát bent tölt az intézményben, és heti ugyanennyi időt ráfordít a készülésre. Ez heti 60 óra, több, mint amennyit én munkával töltök (és aki tényleg komolyan veszi a tanulást, az még több időt ráfordít). De még az is lehet, hogy dolgozik is mellette, keres diákmunkával valami kis összeget, ami nekem még zsebpénznek is vicc lenne. Így aztán még kevesebb ideje marad.
Ezek után toljam rá a tanulóra a komplett házimunkát, mert neki minimális a jövedelme, és az én pénzemből megy a bérleti díj?
#27 Teljes mértékben egyetértek veled.
#28 Ezt te se gondolod komolyan...
Mi lesz ha netán még gyereket is vállalnak? Akkor a férfinek kell a túlórát vállani és többet dolgozni hogy eltartsa a családot, de időbe leosztva ez még mindig kevesebb mint a 0-24 órás gyerek nevelés. Akkor kire marad majd a házimunka? Nem a megosztás lenne a cél?
A kérdező részéről még mindig nem derül ki, hogy mennyit segít a lány...
Egyébként a mosogatógép ki-be pakolása és elindítása szerintem nem órák kérdése és 10 perc szünet néha kell a tanulásban is.
Nem arról szól a fáma, hogy egy az egyben csináljon mindent és legyen cseléd, hanem hogy segítsen be. Itt kanyarodnék vissza a kérdező felé tett kérdésemre...
Utolsó gondolatként: egy normálisan rendbentartott ház/lakás vezetése napi szinten nem vesz igénybe több időt nagyon max egy óránál +főzés. (Persze vannak kivételek, nagytakarítás stb, de itt az alapdolgokról beszélek.)
Ja, és ilyenkor nyílván nem egy 3 fogásos ebéd/vacsora kombót kell főzni, hanem vannak finom gyorsan elkészíthető ételek, egytál ételek, vagy rendelni kell.
#22es voltam
De, a megosztás a cél. De az hol megosztás, ha #27-es elvei szerint full rátolom a nappalis tanulóra a háztartást, mert az albérlet az én pénzemből megy?
Nyilván mindkét fél vegye ki a részét mindenből. A házimunkából az ideje-energiája szerint. A költségekből a jövedelme szerint. A házimunka és a költségek más-más terület.
Gyereknevelés: itt is áll a megosztás, csak nem lehet általánosítani. Sok múlik azon, mennyire bírja az anyuka, milyen a baba, mit dolgozik a férj, stb.
Valakinek sokkal kikészítőbb, mint mikor dolgozott, más meg szinte unatkozik, vagy épp új projektbe kezd.
Egyébként, ha már megosztás: én támogatom a svéd tipusú, férfiak számára is kötelező GYES-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!