Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok mennyire problémás az, hogy én nem tudok azonosulni az ilyen nemi dolgokkal, minthogy egy férfi viselkedjen férfiként vagy egy nő nőként?
#9 Homofóbia betegség és nem a homoszexualitás. Én is játszottam barbie babával, de még is a nőkhöz vonzódom. Az is lehet meleg akit szigorúan férfiként nevelnek. Komolyan mondom inkább kerüljön egy gyerek melegpár közé, mint beszűkült konzervatívokhoz, akik tönkreteszik lelkileg a gyereküket és kirugnák otthonról, hogyha kiderül, ha meleg. Nem olyan rég hallottam egy olyan történetet, hogy a szülők a lányukat tették ki otthonról, mert kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik. Na az ilyen embereket kéne kezelni és a gyereküket jobb szülőknek adni, ha melegek, ha nem.
Bár én mind a heteroszexualitást mind a homoszexualitást társadalmi konstrukciónak tekintem mivel kapitalizmus előtt nem volt ilyen, leszarták, hogyha valaki a saját neméhez vonzódik. Kapitalizmus óta tartják szégyennek ezt.
Ha valaki úgy érzi magát, hogy férfiként kiakarja sminkelni magát és női ruhába akar menni akkor miért ne tehetné meg? Ki vagyok én, hogy ítélkezzek?
Kedves kérdező, ez a kérdés nem rég volt feltéve más megfogalmazásban, csak akkor ha jól emlékszem, nőnek adtad ki magad.
A nemi szerepek társadalmi szükségszerűségek, és abban igazad van, hogy ezek mostanában nagy változáson mentek keresztül. De az butaság, és ezt a múltkor is elmondtam, hogy a kapitalizmus terméke. Ezek a nemi szerepek mindig is éltek, az ókorban is, a középkorban is, a kommunizmusban is, mindig.
Az én lányom nagyon fiús, autókkal játszik, fiú barátai vannak, nem hajlandó szoknyát felvenni stb. Persze, én támogatom abban, hogy olyan legyen, amilyen lenni szeretne, és abban is egyet értek hogy a mai világban, főleg a városi életben, már nem igazán vannak női és férfi szerepek. Pl mindkét nem tud főzni és kitakarítani maga után, nagyjából hasonló munkákat végeznek stb. DE! Nincs abban semmi megvetendő ha egy nő férfias férfire vágyik vagy egy férfi nőies nőre. Nem arról beszélek, hogy domináns vagy szubmisszív partnert akarsz, hiszen egy határozott nő is lehet szexi és egy visszafogott férfi is lehet férfias. Viszont normál esetben a férfias jegyek vonzzák a nőket, a férfiakat pedig a nőies jegyek. Első körben külsőben, de belsőben is. Ez nem maradi dolog hanem a nemünkből következik.
Szerintem ez egy nagyon jó dolog. :)
Én babázni abszolút nem szerettem, a távirányítós kisautó és felhúzható kis vonat ezerszer jobban vonzott. Ennek ellenére nem tudnám magam elképzelni férfiként, cisz nő vagyok, tehát teljes mértékben azonosulok a biológiai nememmel. Oké, gyereket azóta sem akarok, de az már más tészta. :DD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!