Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti mit gondolnátok?
A vőlegényemnek van egy gyógyíthatatlan betegsége, amire most új gyógyszert kapott. Már el is kezdte szedni, én meg beleolvastam a betegtájékoztatóba, ami azt írta, hogy mivel a gyógyszer meddőséget okozhat, ezért szedés előtt tájékozódjon a spermiumok konzerválási lehetőségeiről.
Megkérdeztem, hogy mit akar csinálni most, erre rámförmedt, hogy nincs más választása mert nincs másik gyógyszer. Kérdeztem, hogy nem akarja e bebiztosítani a baba projektet, de azt mondja, hogy úgyse történik meg vele...
Nagyon lesokkolódtam, hogy ennyire kihagyott ebből a döntésből és hogy ennyire félvállról veszi.
Elsővel értek egyet. Rövid tömör válasz.
Ez van, vagy tetszik vagy nem.
Értem én is, hogy szednie kell, de mivel ez nem csak az ő életét érinti, illene beszélnie veled róla. Ilyen betegségnél nyilván feldúlt az ember, de itt azért nem arról van azó, hogy mellékhatásként kihullhat a haja. Tudom, hogy miről beszélek, az én páromnak sem lehet gyereke egy betegség miatt, de én ennek ellenére vállaltam a kapcsolatot, mert a párom fontosabb volt, mint a gyerek utáni vágyam. Viszont ő mindent megtett, sokáig küzdöttünk, kerestük a megoldást, nem vette félvállról a dolgot.
A meddőséggel a meddő személynek együtt kell élnie, az egészséges párjának nem feltétlenül.
Beszéljetek egy orvossal a lehetőségekről. Ma már annyi mindenre van megoldás. Ha az ő esetében nem tudnak titeket bíztatni, akkor még mindig eldöntheted, hogy a párod a fontosabb, vagy a saját utód. Lehet gondolkozni örökbefogadáson is. Ebben az esetben viszont utána kell járni, hogy a párod betegsége nem jelent-problémát, vagyis nem kizáró ok-e a konkrét betegség. Ha viszont saját gyerek nélkül nem tudod elképzelni az életedet, akkor minél hamarabb ki kell találni, hogy mi legyen... ha a párod szedi a gyógyszert és nem hajlandó ezzel foglalkozni, akkor nem sok jó sülhet ki ebből.
Ültesd le és légy nagyon őszinte vele. És állítsd fel a fontossági sorrendet az életedben.
Tudom hogy durván hangzik, de gondold át ezt a kapcsolatot.
Nem lesz gyereketek, ráadásul ő beteg.
Nem tudom hány éves vagy de véleményem szerint vesztegeted az idődet.
Nem haldoklik vagy ilyesmi. És hülyegyerek sem vagyok. 5 éve vagyunk együtt és beszéltünk mindenről. Mindig sok gyereket akart és egyébként nagyon jó apa lenne.
Egyszerűen azt hiszi, hogy vele nem történhet rossz.
Próbáltam megbeszélni, de azt hajtogatja, hogy nincs más választása, be kell szednie.
Nyilván ő a fontos és nem hagyom el, de megdöbbentett a viselkedése.
Nem értem mi változott meg.
Azért köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!