Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy lány zenét hallgat a buszon, akkor mennyire valószínű, hogy nem akar beszélgetni, ismerkedni?
Vicces volt valamelyik nap a metrón. 4-en ültünk egymás mellett mobillal a kézben. Hogy külső szemlélő mit gondolt, azt nem tudom. A baloldalamon ülő könyvet olvasott a telefonján, a jobboldalamon ülő közösségi hírfolyamot görgetett, a baloldalamon ülő melletti beszélgetett valakivel valamilyen messenger alkalmazáson, én meg a BKK futárt néztem, hogy hogyan és mikor érek oda, ahova akarok, ha szorít az idő, akkor hasznos, hogy van ma már ilyen is, nem mindig volt.
Megpróbálhatod megszólítani, aztán kiderül, hogy mennyire nyitott rá.
Sarah Andersen tudja az ehhez hasonló dolgokat szemléltetni, többek között ezt is: "hagyj békén"-tállatoknál többek között jelzi a feltűnő szín, sziszegés, mérgező mi voltuk, míg embernél a buksi/egyéb füles, de ezt egyesek figyelmen kívül hagyják.
Buszon én is mindig zenét hallgattam, hogy nehogy hozzám szóljanak, mwg utazni nekem zene nélkül kín lenne.
13-as. Az állatoknál az életben maradásról szól a dolog. Az embereknél meg a konstans telefonnyomkodás, a konstans zenehallgatás már függőség, ami számukra észrevehetetlenül rombolja az egyént. Nem, nem is akarom megmagyarázni a miérteket.
Sőt, Isten ments hogy megzavarjak egy függő zombit. Oké, te nyertél, van 4 felsőfokú nyelvvizsgád, és most csinálod az 5. diplomád. Szóval életre való vagy, pláne hogy 0-24-ben online vagy. Ja, vannak barátaid is, 1869db fb ismerős, akikből minimum 43-mal szimultánba beszélgetsz a semmiről. Azért ez nagy dolog, hogy adott időt úgy használsz ki, hogy egyszerre 43 emberrel kommunikálsz.
Az meg más kérdés, hogy már a való életben 3 másodpercet sem tudsz figyelni, mert folyamatosan pittyeg a telefonod, mert a 43 online ismerőseid elárasztanak a fontosabbnál fontosabb információkkal.
Én személy szerint élőben nem kommunikálok olyan személlyel, aki a telefonját nyomkodja.
Egyébként minek élsz? A kérdésem mögé láss. Minek vannak az évszakok? Minek vannak a tereptárgyak, az emberek? Jó, leszámítva pár trendi eseményt, meg a birtoklási vágyat.
Eszméletlen rossz irányba tart a világ, az egyénnek akkor van esélye, ha kilép ebből a pokolból. Az agynak óriási szüksége lenne a csendre, arra hogy legyen 1-2 óra úgy, hogy csend van. Mikor gondolkoztál utoljára csendben, egyedül? Mondjuk komoly dolgokról? Arról, hogy mi vesz körbe, hol a helyed, hova tartasz? Ki vagy te valójában, miért az vesz körbe ami?
A kérdésem nem csak neked szól. Ördögi a rendszer, mert extrém függőséget okoz, ráadásul úgy, hogy aki benne van, gyilkolni tudna, csak nehogy elvegyék tőle.
Mitől ilyen pocsékok a kapcsolatok? Ettől a brutálisan gyors információ áramlástól! Elmagyarázom.
Egy mai embernek kell valamire várnia? NEM!
Minden ott van 5 másodpercen belül. Ettől a mai emberek már nem tudnak elszakadni, így a párkapcsolatokban sem.
Azonnal mindent. Ha ez nem lenne elég, akkor gondolj arra, hogy régen egy kisgyerek mennyire örült annak, ha néha egy diafilmet levetítettek neki. Vagy ha elmentek kirándulni. Ma mi van? 2 éves gyerekek agyát tréningeztetik a mobilos játékokkal, az ingerküszöbük annyira magas már, hogy egy képeskönyv, egy homokozó már haláli unalmas nekik.
Párkapcsolatok terén mi a helyzet? Udvarlás? A többség azt sem tudja mi az. Akkor mi is kell? Tömény izgalom, amit már a digitális függőségben megszokott, és azonnali, instant események. Szex, szex, tömény és extrém szex.
Cáfolj meg, szívesen meghallgatom a véleményed.
Adott egy átformált, átprogramozott társadalom, ahol már cink élőben ismerkedni, mivel erre nincs idejük és nem elég izgalmas. Nem utolsósorban, az is baj, hogy nem a leszólított választott, mert hát a neten mindig és minden csak egy kattintás. A leszólításnál meg kiesett az irányítás, így idegen a terep, ezt már nem tudja lereagálni.
Nézzük tovább. A neten csak és kizárólag a minőségre kattintanak rá, így a női és a férfi ideál erősen átalakult az agyakban. Ami a legrosszabb, észrevétlenül. Itt jön be a külsőségek utáni vágyakozás, ami nem is tudatosul, mindenki azt hiszi, ő ilyen. Ebben a felállásban teljesen felesleges a belső értékekről beszélni, hiszen az egésznek alig van alapja. Ezzel párhuzamosan az egekbe nőt az egó, mivel a neten bárki megtalálja azt a fórumot vagy virtuális világot, ahol önigazolást nyer. Sőt, komplett társaságok tagjai egymást erősítve hirdetik az igazukat 0-24-ben. Itt fokozottan érvényes az 1 h*lye 100-at csinál.
Ez a rendszer már átjárta a komplett világot, a legaljától a legtetejéig. Ajánlanám figyelmedbe a tradicionális, vagy konzervatív családok, társadalmak sikerességi faktorát, vagy hogy ott hogyan zajlik az élet.
Ááá, inkább hagyjuk.
13-s vagyok. Nem olvastam végig ezt a hosszú írást, de nem igaz amit rólam írsz.
Telefon otthon nekem nem is nagyon tudom merre van sokszor, zenét hallgatni egy régi, ócska kis Microsoft telefonról szoktam, aminek az alakja jó, pici ezáltal befér a zsebembe is rendesen.
Szóval ennyit erről. Meg amúgyis nem értem miért böki ez egyesek szemét, attól még a környezetemben mindenki (én is) tud normálisan beszélni, de ha mégis elömerem venni a telefonom uram bocsáss meg, mindig van oka. Nem egyszer ország másik felében lévő barátnőmet vigasztaltam, anya írt, hogy vegyek haza felé ezt vagy azt stb...
Mizu 14-es,beütött az igazságérzeted,vagy csak rádjött a szófosás? :D Létszi ne online válaszolj már,és magaddal se beszélj,mert mertél fenn lenni az interneten :D
Elég gáz,hogy szidsz mindenkit,holott te is online vagy ezen a nyomorult oldalon :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!