Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nő vállalkozó, de nem árulja el mit vállalkozik, akkor vajon mit vállalkozik?
Én akkor mondtam ezt, amikor nem akartam bevallani, hogy egy rakás pénzt csináltam, és épp kiélvezem a helyzetet, miközben nézem a lehetőségeket, hogyan gyarapítsam.
Szerintem nem prostit jelent ez feltétlen..
"Aranyos amúgy, hogy egyből prostit kiált mindenki, csak mert nőnemű egyénről van szó, aztán két kérdéssel később ugyanezek az emberek verik az asztalt, hogy a mai feminizmusnak nincs semmiféle létjogosultsága."
Egyrészt nem írtam, de nem is implikáltam, hogy prosti lenne. Másrészt ha férfi lenne a kérdés főszereplője, akkor negatívabb válaszok jöttek volna, mint maffiózó, "shady" üzletember és társai. A prostituált egy legitim szakma, nemde?
Esetleg jogi úton szeretnéd korlátozni az emberek reakcióit az ilyen kérdésekre? Mert ha nem, akkor a feminizmusnak valójában nincs létjogosultsága.
„De most őszintén, te mire gondol ál ilyenkor? Nyilván, hogy valami kétes dolgot csinálok nem?”
Teljesen őszintén: semmire, mert a saját dolgommal törődök, felőlem mindenki azt csinál, amit akar. Ha ismerkedési fázisban vagy egy nővel, akivel össze tervezel jönni, és még nem fedte fel előtted a munkája mibenlétét, akkor nyugodj meg, előbb-utóbb sor kerül rá úgyis. Én csak azt próbálom mondani, hogy fölösleges egyből rosszindulatúan kombinálni, sztereotipizálni. Főleg, hogy olvashattál itt választ olyan nőtől, aki szintén nem szívesen beszél a vállalkozásáról.
„Egyrészt nem írtam, de nem is implikáltam, hogy prosti lenne.”
Felmerült benned lehetőségként, hogy talán nem rád céloztam? Vagy most az a rész jön, amikor leállunk rugózni a „mindenkin”, mintha eddig nem lett volna teljesen egyértelmű, hogy nem szó szerint minden egyes hozzászólóról volt szó?
„Másrészt ha férfi lenne a kérdés főszereplője, akkor negatívabb válaszok jöttek volna, mint maffiózó, "shady" üzletember és társai.”
Vagy csak annyi, hogy „majd ha akarja, elmondja”.
„Esetleg jogi úton szeretnéd korlátozni az emberek reakcióit az ilyen kérdésekre?”
Igen. Természetesen. Sőt, Dunába is lövetném az összes férfit, aki ellent merészel mondani nekem. A többieket csak kiherélném. (Már vártam a szokásos bullshitet.)
“leállunk rugózni a „mindenkin”, mintha eddig nem lett volna teljesen egyértelmű, hogy nem szó szerint minden egyes hozzászólóról volt szó?”
Konkrétan három válaszadó volt, aki erre utalt. Négy, ha nagyon szigorú akarok lenni. Ez hol mindenki? Persze, az mindig “rugózás”, ha valaki felhívja a figyelmet a csúsztatásra.
“Vagy csak annyi, hogy „majd ha akarja, elmondja”.”
Valahogy kétlem, hogy az itteni női válaszadók ezen a véleményen lennének, veled az élen.
“Igen. Természetesen. Sőt, Dunába is lövetném az összes férfit, aki ellent merészel mondani nekem. A többieket csak kiherélném. (Már vártam a szokásos bullshitet.)”
A bullshit itt a te szalmabáb-érvelésed. Egy kérdést tettem fel, mert érdekelt, hogy szerinted a third-wave feminizmus milyen módon hivatott az emberek gondolatait, reakcióit megváltoztatni. Mellesleg afelett kényelmesen elsiklottál, hogy a prostitúció egy legitim foglalkozás-e. Nos?
Rendben, csúsztattam akkor. :D 9 emberből 4 mondta előttem, hogy ez biza örömlánykodást jelent, így le mertem vonni azt a következtetést, hogy az elhanyagolható mennyiségnél többen asszociálnak ilyesmire annak hallatán, hogy egy nő nem akar a munkájáról nyilatkozni. Ez a fogalmazás megfelel? Nem építeni akarsz, hanem kukacoskodni, de ezt tudod te is.
„Valahogy kétlem, hogy az itteni női válaszadók ezen a véleményen lennének, veled az élen.”
Ja, velem az élen, pláne miután leírtam, hogy „a saját dolgommal törődök, felőlem mindenki azt csinál, amit akar”. Ha kétled, akkor nincs miről beszélni. Én meg azt kétlem, amit te állítasz. Egy-egy.
„A bullshit itt a te szalmabáb-érvelésed.”
Azt csináltam, amit te. Néhány sor alapján megítéltem a gondolkodásmódodat és elhamarkodottan feltételezgettem. Kellemetlen, nem?
„érdekelt, hogy szerinted a third-wave feminizmus milyen módon hivatott az emberek gondolatait, reakcióit megváltoztatni.”
Ha figyeltél, nem foglaltam állást kell femnizmus vs. nem kell feminizmus kérdésben, csupán megjegyeztem, hogy (részben) az itt megfigyelhető mentalitás késztet bizonyos nőket arra, hogy nyomják tovább.
„Mellesleg afelett kényelmesen elsiklottál, hogy a prostitúció egy legitim foglalkozás-e. Nos?”
Nem pontosan értem. Legális (direkt használok más szót) abban az értelemben, hogy ha a kultúrája nincs is megteremtve Magyarországon, legalább bizonyos keretek között űzve nem von büntetést maga után. Az már másik kérdés, hogy ki szerint megkérdőjelezhetőbb-e erkölcsi szempontból, mint mondjuk a drogokkal való kereskedés. És leginkább szubjektív választ lehet adni rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!