Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincsenek túl magas igényeim a nőkkel szemben, ha ezeket az értékrendeket keresem benne?
Vannak olyan igényeim, amiből úgy érzem nem nagyon tudok kompromisszumot kötni. Egy olyan nőt tudok elképzelni magam mellé, aki nem akar senkinek se megfelelni, nem akarja magára erőltetni a felszínes társadalmi képeket, mint a kötelező külön élés, autó, jobb karrier, pár éven belüli eljegyzés, aztán esküvő. Én nem hiszek a házasságban se az eljegyzésben, mert attól nem lesz jobb a kapcsolat és nem attól fogjuk jobban szeretni egymást, hogy ezeken a giccseken átesünk. Azt szeretném, hogyha a párom a barátom is lenne.
Nem vagyok egy hagyomány szerető ember, a nemi szerepeket társadalmi konstrukciónak tartom ezért, ha valaki kezdeményez nem nézem egyből könnyűvérűnek. A Mivel fakezű vagyok így nem szeretném, ha elvárná tőlem azt, hogy ezermester legyek és szerelgessek csak, mert a társadalom szerint ez a férfi feladata. Cserébe tudok főzni és úgy érzem egyre jobban, tehát nekem nem fontos, hogy jól tudjon főzni.
Ismerkedésnél szeretném, hogyha tényleg az ismerkedésre mennénk, ezért nem szeretem az olyan mondásokat, hogy mindig a legjobbat hozd ki magadból, ha randizol valakivel. Nem csak a pozitívnak mondott témákról beszélgetnék, hanem szeretem elmélyíteni a beszélgetést még az elején is, nem szeretem ezeket a bizalmi játékokat, hogy mikor mit mondjak, hagyj beszéljek arról ami jól esik és tegye ezt ő is!
Nem szeretem, hogyha itélkezik, számonkér, matematikai paraméterekben látja az emberi értéket, mint pl. milyen végzettsége van, mennyit keres, van a jogsija stb. ezt mélyen elutasítom és szerintem egy értelmes ember nem kér az ilyen számon kérő idiótákból.
Küllemre csak annyi az igényem, hogy vonzónak találjam. Nekem már többféle lány tetszett, vékonyabbak és testesebbek is, haja, szeme színe lényegtelen. Tehát fontos a küllem is addig, hogy tudjak vonzódni hozzá és kívánjam az érintéseit és a csókjait.
Szoktam ismerkedni, de nem nagyon találok olyan lányt, akivel annyira jól kijönnék és eltudnám képzelni társamnak. Nem tudom, hogy legyek e kompromisszum készebb.
Nekem sincs se lakásom, se kocsim, se jól fizető állásom nőként. Annyira de annyira sokan hajtanak rám, ne tudd meg... (Senki.)
Amúgy az elvarasaid korrektek, semmi túlzás.
Nyújtani három dolgot tudok tésztát, reggelente nyújtózkodni és a középső ujjamat. Erről beszélek ezekre a matematikai paraméterekre kéne nemet mondani és nem kéne nagyobb értékű emberre tekinteni, aki ebben a tőke orientált világban több dolgot ért el. Mielőtt még mondanák egyesek felszínesen és ítélkezve, hogy irigy és lusta vagyok, egyikkel se jellemezném magam én csak a materiális értékrendeket nem tartom értékesnek csak antihumánusnak. Nekem teljesen mindegy, hogy mi a kapitalista rangja az a fontos, hogy emberileg milyen, mennyire szerethető, mennyire kedves. Ha valakivel barátkozom vele se vagyok számonkérő és a normális párkapcsolat is egy barátság szexualitással megfűszerezve.
A házassági dologgal részben egyetértek veletek, ha annyira ragaszkodik hozzá, de mellé szeretem akkor nem gond, hogyha annyira ragaszkodik ehez a ceremóniához. Azért nem vagyok házasság pári, mert akik ehez ragaszkodnak úgy látom, hogy megakarnak felelni a társadalom mintáinak, látta egy filmben, hogy mennyire szép a házasság most ő is átakar esni ezen és ez általában magával vonza az olyan számomra negatív tulajdonságokat amiket fentebb írtam. Nagyon szomorú, hogy a házasságnak vannak jogi előnyei. Az alap életnek kéne jogi előnynek lennie az, hogy megszületsz, élsz és nem akkor, hogyha felmutatsz valamit.
Kérdező! Neked magaddal van a legnagyobb bajod. Amire nemet mondasz, attól félsz. Attól hogy másnak milyen a házassága, az téged miben befolyásol? Te elutasítod a hagyományokat, pedig nagyon nem kellene! Nézz szét a világban, a legerősebb dolgok mind-mind a tiszteleten, a hagyományokon, a fegyelmen múlnak. Nézd meg azokat a családokat, ahol semmi sincs. Vagy nézz meg egy olyan családot, ahol szorosak a kötelékek.
Mit látsz? Látod, mondom én hogy benned van a hiba, mert azt látod amit látni akarsz. Amilyenek a gondolataid.
Dönthetsz milyen világ vegyen körbe. Azt azért tudd, ha elindulsz azon az úton ami jobbá teszi az életed, vért fogsz izzadni. Sokan megpróbálják, de iszonyat nagy fegyelem és energia kell hozzá, és sosem fog véget érni... viszont a minőségbeli változás mindent megér!
Nézd, engem nem zavar hogy te hogy élsz, csak próbálj meg elgondolkozni magadon. Tele vagy blokkokkal és félelmekkel, az egód viszont nem engedi megláttatni önmagaddal hogy TE vagy a hunyó. Higgy nekem!
#17 Szerencsére nem élek létminimum alatt és van külön lakásom, de szomorú, hogy létezik ilyen. Senki se érdemli meg azt, hogy szegény legyen! Ezzel aki nem ért egyet annak az erkölcsi rendszerével van a probléma és én nem tudok elképzelni páromnak egy olyan embert, aki azt mondja, hogy aki szegény az így járt, miért nem tanult vagy dolgozott többet. Ez gonoszság az én szememben.
Nem csak ezért nem szívlelem ezt a kapitalista rendszert, hanem az elidegenedés miatt se. Igazából az olyan elemek, mint a nemi szerepek, a munka, eljegyzés, nagyobb karrierra vágyakozódás az elidegenedésnek a része. Nem várom el azt, hogy egy lány is pont ezeket vallja, mint én, nem kell ismernie Hegelt (akitől az elidegenedés jelentése ered) csak legyen meg benne az alap emberségesség, amihez én úgy gondolom hozzá tartozik a társadalom kritika is.
#18 A konzervativizmusban ez a mindig te vagy a hibás mentalitás nagyon visszatetsző, mivel sok minden gondért, nem az egyén a felelős, hanem a rendszernek a fogyatékossági, mint pl. hogy még mindig van szegénység. Volt időszak mikor én is így gondolkoztam, hogy a hiba csak bennem van, de rájöttem, hogy az önostorozás semmit se old meg. Mióta antikapitalista lettem, már sokallta részletesebben látom a világot. Bemásolnám az egyik válaszomat amit írtam, mert a mai konzervativizmus teljesen vállalhatatlan.
Ez volt a kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__98..
Ezt válaszoltam:
"A mai konzervativizmus szellemiségének köszönhető ez. Az, hogy csak személyeskedni és libsizni tudnak. Ha valaki szegénységbe születik az szerintük így járt, nem kellett volna megszületni vagy gátlástalanul azt mondják, hogy többet kellett volna tanulni, dolgozni. Szerintük az ember szenvedjen csak, ezért istenítik a munkát, az ember szerintük dolgozzon minél többet, ez a szellemiség meglátszik a kormány rabszolga törvényén.
Isten, haza, család posztfeudális mottó mindennél előrébb van nekik, ezért bálványozzák a szüleiket és nem kritikusak velük még akkor sem, ha bántalmazták. Annyival elintézik, hogy ettől megerősödtem és büszke vagyok rá. Tiszta Stockholm szindróma! Természetesen a rasszizmus és a homofóbia a mai konzervativizmus velejárója.
Én ennek a lezűlött, ostoba és primitív konzervativizmus "szellemiségének" üzenek hadat, mert a konzervativizmusnak a mai formája vállalhatatlan, elég megnézni a 888at és a vadhajtásokat. Ha tényleg értékes hagyományokban hinnének, mint mondjuk Platón tanításai és nem feudális baromságokat tartanának normalitásnak, akkor nem lenne semmi gondom vele, de így ebben a formában undorító."
Nem önfényezésből és egoizmusból másoltam be ide, hanem csak megszeretném mutatni hova vezet a mai szellemtelen konzervativizmusnak az "értéke", amit te képviselsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!