Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Összeköltözés mikor hova?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Összeköltözés mikor hova?

Figyelt kérdés

A barátommal 4 éve vagyunk együtt, 21 és 22 évesek vagyunk. Ő is és én is még otthon lakunk. Én most kezdek dolgozni, ő már 3 éve dolgozik.

Ő azt szeretné, ha hozzájuk költöznék, és igazából a szülei is, legalábbis anyukája biztosan. Ők is a szülői házba laktak erdetileg 3 gyerekkel, amíg a hátsó kertbe felhúztak egy jó nagy házat ott laknak most. Szóvak náluk ez teljesen elfogadott, ez a normális.

Mi amúgy egy kis 2 szobás házba lakunk, ez nem nagyon jön szóba.

Természetesen semmikép se örökre laknánk ott csak addig, amíg összegyűjtenénk egy kis pénzt, hogy tudjunk felvenni lakáshitelt, aztán saját lakást venni. A rezsibe, kajába fizetnénk be a barátom most is fizeti maga után, de azért ez nyilván lényegesen kevesebb, mintha albérletben laknánk. Ott mégis miből raknánk félre mikor kettőn fizetése kb. 300 000 Ft lesz?

Én amúgy ettől eltekintve szívesebben mennék albérletbe, de a pénz miatt viszont már nem annyira.

A gond csak ott kezdődik, hogy a barátom nővére, a férje és a két gyerekük is ott lakik és nem mostanában fognak elköltözni. Ha ők nem lennének ott, és lényegében az egész felső szint a miénk lenne, az alsó meg a szülőké, max a konyha lenne közös, akkor szerintem még megoldható lenne. De így ez elég necces.

Egyelőre nem nagyon látok megoldást erre a problémára, ebben az évben még biztos, hogy maradunk mindketten otthon.

Gondolom albérletet fog javasolni mindenki, de komolyan kérdezem, ott szerintetek mikor lenne annyi pénzünk, hogy tudjunk venni saját lakást?

2019. febr. 27. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
Én inkább azt kérdezem, hogy hová siettek ennyi idősen. Várjatok inkább pár évet, mert az, hogy ennyi ember lakik egymás hegyén hátán, mindig sok feszültséget szül, és rámehet a kapcsolatotok. Élvezzétek a gondtalan randizós időszakot. Értem, hogy szeretnétek együtt lenni, de ilyen körülmények között inkább kiábrándító lenne. Aludj ott néha, ha szívesen látnak, de én biztos nem költöznék össze egy 2 gyerekes családdal.
2019. febr. 27. 22:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Anyósnál lakni az egyik legrosszabb dolog. Még ha jóban is vagytok. Mi egy éve lakunk itt ugyanúgy pénzgyűjtés céljából, mostmar sikerült megvenni a házunkat de még rendbe kell tenni. Alig várjuk, hogy elpakoljunk. Hátha a tiéd nem ilyen, egy próbát megér.
2019. febr. 27. 22:55
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
4 év alatt sehova sem jutottatok! Ezt a kapcsolatot már régesrég ott kellett volna hagynod!
2019. febr. 27. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:
54%

1-es hová sietnek ennyi idősen?21 22 évesen már évek óta felnőtt emberek.Dolgoznak mindketten.Szeretik egymást.4 éve együtt vannak.Végre 2 normálisan gondolkozó ember a lehető legideálisabb életkorban.Nehogy lassítsd már őket.

A kérdezőnek kettőtöknek havi 300 nettó az viszonylag tűrhető.Ha úgy érzitek hogy ebből is tudtok érdemlegesen félretenni a hitel önerőjéhez akkor fogcsikorgatva bírjatok ki egy kis időt abban a házban ahol annyian laktok.Albérlet tényleg kidobott pénz.Mi 7 évig laktunk albérletben (igaz olcsó volt de akkor is).Úgy elkényelmesedtünk hogy észre sem vettük hogy szalad az idő és a 7 év alatt semmivel nem jutottunk előrébb úgyhogy ezzel is óvatosan!Amúgy sok sikert nektek.Jó olvasni az ilyen fiatal és nagyon értelesen gondolkozó fiatal párok terveit !Üdv!

2019. febr. 27. 23:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Inkább lakjatok külön még egy kicsit mint hogy valamelyikőtök családjához költözzetek. Azért akarják anyósodék, hogy oda költözzetek mert nem tudják elengedni a kicsi fiukat. Nem bántásból mondom, de mindenbe bele fognak szólni. Az ilyen szülő még nem tudja elfogadni, hogy a gyereke felnőtt. Aki lakott már a párja szüleivel mindenki ezt fogja neked mondani. Anyóshoz apóshoz soha senki ne költözzön. Akkor sem ha jó a viszony velük. Nem lesz saját életetek mellettük és folyamatosan hozzájuk kell majd alkalmazkodni. És ahogy már mondtam az egész életetekbe bele fognak szólni ha valamit nem úgy csináltok ahogy szerintük kéne. Lakjatok még külön egy kicsit, gyűjtsétek a pénzt. De szülőkhöz nem költözünk!!
2019. febr. 28. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!