Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hüvelygombám van, hogy mondjam el a pasimnak?
Egy hónapja vagyunk együtt, ami ráadásul még ki sincs mondva konkrétan, csak elég nyilvànvaló. Tehàt még nagyon az eleje mindennek. És elkaptam a gombát. Nem viszket, csak darabos, fehér folyásom van, semmi más.
Csütörtökön voltam a nőgyógyásznál emiatt, és csak hétfőre hívott vissza, addig semmit sem írt fel rá...
Ma este találkozom a pasimmal, és muszáj lenne megmondanom neki hogy mi a helyzet, de ennyi idő után ezt nagyon gáznak érzem. Mit csináljak?
10:
Nyilván ez így van, de vannak akikben olyan erős az önbecsapási hajlam, hogy mindent okolnak a wc-kilincstől a muszálas bugyiig (én élő embert nem ismerek aki hordana olyat) csak épp a partnerüket nem.
Nőgyógyász ismerős mondta hogy eleinte őszintén megmondta a nőknek hogy 90% eséllyel a partnertől szedték össze, de erre atalaban úgy megsértődtek a nők hogy többször nem is jöttek hozzá. Úgyhogy ő is átállt a felfázás-WC-kilincs-műszálas bugyi magyarazatra. Ha egy nő be akarja csapni magát, az úgyis megteszi, kar ez ellen harcolni a valósággal:)
Gomba minden nőnek van az élete során, kellemetlen de ennyi. Mondd el neki.
A szexet viszont felejtsd el, gumival sem. Fertőzés során sérülékenyebb a hüvely hámja, csak rontasz a helyzeten. Mélyebbre kerül a fertőzés, vérezhetsz is.
Az is hülyeség, hogy a pasitól kapta el. Többnyire magától alakul ki. Candida a belekben jelen van, az közel van a hüvelyhez. Legyengült immunrendszer, hüvely irrigálása (akár szex, strandról víz stb.) gyengíti a természetes flórát és boldogan éli a világát a gomba a meleg nedves közegben.
Nem biztos, hogy azt a gombat te "osszeszedted". A huvelyflora resze, mindenkiben ott el. Az is eleg lehet, hogy nem nedvesedtel be elegge es picit serult a ham, vedtelenne valtal es ami eredetileg benned elt az kapott erore. Meg meg hatezer fele dolog lehet a hatterben, a lenyege a dolognak, hogy a gomba az nem tripper, egyaltalan nem biztos, hogy teged megfertoztek, csak egy lehetoseg. Nekem egy stresszesebb vizsgaidoszakban is kijott neha, tesomnak meg antibiotikum szedes utan, mert kihaltak a tejsavbacik, amik ellensulyozzak a candida tevekenyseget.
Szerintem nyiltan mondd meg mi a helyzet. Ahogy egyik valaszolo irta ez egy uj szintre viheti a kapcsolatot.
Az orvos utasitasait kovesd, a kezeles utan pedig javasolt vmilyen huvelyflora probiotikumot hasznalni. En megelozo jelleggel akkor is szoktam par napos kurat tartani, ha nincsen bajom. Strandszezonban is hasznos.
Nem tudom, hogy tőle kaptam el vagy nem, de teljesen mindegy is. Nem szexeltünk egyszer sem gumi nélkül, szóval nem valószínű, bár mondják azt is, hogy attól még el lehet kapni.
Mindegy, elkaptam, ez a lényeg. Mondtam neki, nem mondott semmit, csak hogy nem baj, majd elmúlik. :)
Köszönöm a válaszokat!
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!