Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a következő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a következő hozzászólásról?

Figyelt kérdés

Ennél a blogposztnál:

[link]

a hozzászólások között találtam (a blogposzt szerzője egy kommentelőkkel való vita hevében írta, mintegy érvként) a következőt:

"Ha valaki azt mondja: "Én ügyetlen vagyok a csajozásban. Nem tudok és nem is akarok fejlődni e téren. Szeressen valaki olyannak, amilyen vagyok!" - Nos, el sem tudod képzelni, hány ilyen szerencsétlen létezik. Sosem lesz rendes nőjük. Akár tetszik, akár nem, olyan képességeket kell kialakítanunk és fejlesztenünk, amelyek a jelenben és a jövőben megfelelően szolgálják a fennmaradásunkat. "

Ha valakinek telik rá a szellemi kapacitásából (természetesen akinek nem inge, nem veszi magára), az egyébként az egész posztot és az összes hozzászólást elolvashatja, szerintem érdemes. Vannak köztük megkérdőjelezhetőbbek is, de azért összességében szerintem az átlagosnál nívósabb a színvonal.

2019. jan. 4. 23:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Valahogy nem érdekel, hogy egy noname blogon hogy öli egymást, meg hogy okoskodik pár hobbi pszichológus.
2019. jan. 4. 23:22
 2/9 A kérdező kommentje:

#1:

Szerinted ez a blogposzt pszichológiai témájú?

2019. jan. 4. 23:26
 3/9 anonim ***** válasza:
70%

Nem olvastam el a blogot, de egyetertek.

Bármilyen is legyen most az életed, azt magadnak köszönheted. A legtöbb ember puszta kényelemből hárítja át a felelősséget másokra. Elég egyszerű elintézni a dolgokat ezzel a módszerrel. Jó kifogást találni és a könnyebb utat meglátni mindig egyszerű. De én nem ajánlom neked. Persze mindenki átéli ezt, volt idő, mikor előszeretettel okoltam én is mindenkit magam helyett. Viszont kétség kívül személyes fejlődésed egyik leglátványosabb lépcsőfoka lesz, amikor elkezdesz felelősséget vállalni minden egyes tettedért és tulajdonságodért. Mindegyikért, legyen az pozitív vagy negatív. Minden szokásodért kizárólag te vagy a felelős. Ha elkezded azt mondani magadnak, hogy bármi történik is veled az életben, azért csakis te vagy a felelős, abban a pillanatban elindultál egy boldog és sikeres élet felé. Ez nem lesz egy könnyű menet. Azonban ha mindig másokat okolsz, akkor nem vagy képes fejlődni. Ha pedig nem teszel semmit a saját fejlődésed érdekében, akkor soha nem fog történni semmi.

Aki nem keres felelősöket, az tisztán látja saját döntéseinek, tetteinek a súlyát. Ebből kifolyólag szinte minden esetben világos képet kap erősségeiről és gyengeségeiről. Ennek köszönhetően célirányosan képes lesz építeni erősségeire és javítani gyengeségeit. Nem vár a csodára, hanem megteszi a tőle telhetőt mindig. Ha egy rossz párkapcsolatban élsz, vagy olyan munkát végzel, amiből eleged van, de mindig találsz egy kifogást vagy ürügyet arra, miért is folytasd, akkor még nem vállalsz felelősséget magadért. Először is el kell fogadnod, hogy igenis magadnak köszönheted a jelenlegi helyzeted, senki másnak – tudom, hogy kézenfekvőbb lenne mást okolni/hibáztatni, de nem, most nem! Ugyanis azt a helyzetet, amit magadnak teremtettél, meg is tudod oldani saját erődből. Itt kezdődik a felelősségvállalás.

2019. jan. 4. 23:39
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Csak a kommentet olvastam, de maximálisan egyetértek vele. Nem is feltétlenül párkapcsolatra levezetve, inkább általános érvényű igazságnak gondolom. Soha nem kezdenék olyan emberrel, aki egy számára hátrányos helyzetből abszolút nem akar kitörni, és semmi igénye nincsen önmaga fejlesztésére. Számomra ez a legtaszítóbb tulajdonság. És valóban összeegyeztethetetlen egy párkapcsolattal. Lesznek a kapcsolatban is olyan helyzetek, ahol változnia és fejlődnie kell a kapcsolat és a szerelem megőrzésének érdekében. Egyszerűen csak nem lehet elvárni valakitől, hogy évekig szenvedjen mellettünk csak mert semmi igényünk a változásra.
2019. jan. 5. 00:20
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

Igaza van. Kinek kéne, ki tudna felnezni egy ferfiatlan, tuti-mutyi, donteskeptelen kisfiúra? Az önsajnálat gusztustalan viselkedés, a nőnek erős, határozott, humoros, céltudatos férfi kell.

Írom ezt férfiként.

2019. jan. 5. 00:20
 6/9 anonim ***** válasza:
12%

Bezzeg férfiak, ha egy nő ilyen tutyimutyi kis művészlélek, akkor ő nektek a világ legédesebb kiscicája. :D

Ha meg határozott, talpraesett egy nő, akkor karrierista k****.

Írom ezt nőként.

2019. jan. 5. 00:22
 7/9 anonim ***** válasza:
53%

Szeressen valaki olyannak amilyen vagyok!

Ne kelljen megváltoznom,mert akkor az már nem én vagyok.

2019. jan. 5. 00:52
 8/9 A kérdező kommentje:

"ilyen tutyimutyi kis művészlélek"

Az milyen? Fura a "művészlélek" szót ennyire negatív értelemmel felruházva olvasni. Lehet, hogy félreértem, de nekem a tehetség, a kreativitás, az alkotás és az új utak keresése ugrik be róla.

2019. jan. 5. 01:32
 9/9 anonim ***** válasza:
0%

"Bezzeg férfiak, ha egy nő ilyen tutyimutyi kis művészlélek, akkor ő nektek a világ legédesebb kiscicája. :D

Ha meg határozott, talpraesett egy nő, akkor karrierista k****.

Írom ezt nőként."

Ha nem fogcsikorgatva játszanád az "erős, talpraesett nőt" hanem élnéd az életed a maga medrében , akkor talán még békében is lehetnél valakivel.

Ez valami idióta célkitűzés, hogy egy nőnek tökösnek kell lennie?

A férfiak 99.9999999999%-nak rosszulléte van ettől, de nem, a modern nők be akarják mesélni, hogy a férfiak a hülyék, ha ez nem jön be nekik.

Hadd szeressük már a nőket nőként, úgy, ahogy ösztönből tudjuk.

2019. jan. 5. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!