Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt vettem észre magamon is meg másokon is, hogy a vonzalom nem 1. találkozáskor (nem randira gondolok) alakul ki 2 ember közt. Hanem többedjére kezd el tetszeni a másik. Valaki hasonló tapasztalat? Első látásra szerelem emiatt nem valós szerintem.
Igazából ez teljes mértékben változó. Szerintem létezik szerelem első látásra, többször volt már ilyen. Azonban egyetértek abban, hogy inkább a többedjére történő találkozások esetén alakul ki legtöbbször.
Ha valaki nagyon szimpatikus és érzed kettőtök között a szikrát, akkor könnyen egymásra találhattok.
Én magamon azt vettem észre, hogy ha első találkozáskor nem éreztem valamit, amitől a másikat különlegesebbnek látom, akkor századik találkozáskor sem fog kialakulni bennem semmi iránta. Olyan volt, hogy elsőre tetszett, de amikor jobban megismertem, ez a kezdeti vonzalom ez rövid életűnek bizonyult, de olyan még sosem, hogy elsőre nem tetszett, és idővel kialakult. Amúgy nem kifejezetten szerelem ez, ahhoz nyilván szükséges a másik ember mélyebb ismerete, de a vonzalom az nem feltétlenül a másik ismeréséből alakul ki, ez simán lehet a külső/illat/hang/gesztusok/gondolkodásmód és egyebek alapján kialakuló vonzalom. A férjem mikor megismertem, először annyit láttam, hogy helyes, tetszett ránézésre, de aztán amikor elkezdtünk beszélgetni, akkor már egy alap vonzalmi szint kialakult bennem, amit könnyű volt szerelemmé alakítani, mert minden megnyilvánulása csak egyre szimpatikusabbá tette számomra- és ez az első találkozás alakult ki, nem "lassú víz partot mos" alapon sok-sok idő elteltével. Én egyébként emiatt azt szoktam mondani, hogy ő egy szerelem első látásra volt számomra, mert bár nyilván nem akkor és ott szerelmesedtem belé, de azért már akkor megalapozta az érzelmeimet, és nem kellett sok, hogy eljussunk a valós érzelmekig.
Persze, vannak akik kevésbé lángolók, kevésbé "szerelmes típusok", náluk elfogadom, hogy nem létezik ilyen hirtelen, rövid életű vonzalom, sőt, azt is elfogadom, hogy náluk csak sok idő után alakulnak ki az érzelmek. De azt állítani, hogy nem valós ilyesmi, és hogy a vonzalom nem alakul ki első látásra, azt szerintem nem lehet így kijelenteni.
Ritkán van, hogy első alkalommal elindul valami. Lehet olyan, hogy vonzódsz valakihez a külseje miatt első alkalommal is, de az nem szerelem. Szerintem is idő kell, hogy kialakuljon a mély kötődés, szerelem.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!