Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz az a sztereotípia “suba a subával, guba a gubával”?
Együtt vagyok egy férfival akivel nagyon különbözőek vagyunk. Két külön világ. Mindez idővel derült ki, az első benyomás és a tapasztalatom teljesen más volt vele kapcsolatban. Diplomás és tanult férfi a párom, de a csiszolt külső mögött megmaradt annak aki volt. Kétkezi aluliskolázott munkás szülők fia. Sajnos az egész otthoni légkört hozza magával a személyisége. A gondolkodása, a világról alkotott képe, a céljai, az ízlése.
Én teljesen más vagyok. A szüleim nem kétkezi munkások. Más környezetben nőttem fel: még ha nem is budai villában éltünk mégis a klasszikus értékekre neveltek. A minőségre, a tartalomra, a klasszikus értékekre. Fontos a megjelenésem és a magamról alkotott képem. Precíz, tiszta, aprólékos vagyok és mindig figyelek a részletekre és a minőségre. Fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat, a gesztusokat, a hagyományokat. Minden alkalomnak próbálom megadni a módját. Szeretek étterembe ünnepelni egy születésnapot, eljárni kiállításokra és hangversenyre, ízléses és minőségi ruhába öltözni, más tájakat felfedezni. A párom ennek az ellentéte. Olyanok vagyunk, mint két külön világ. Számára nem lényeges egy születésnap, sajnál pénzt kiadni egy éttermi vacsorára, nem érdekli a művészet és inkább otthon nézi a televíziót. Minden fillérjét félretenné a bankba, mert a szülei is ezt tették és véleménye szerint ez a helyes.
Úgy érzem, megmaradt olyannak mint a szülei, hiába változott meg külsőleg. Én más vagyok és úgy érzem két külön világ vagyunk.
A leírásod alapján érződik, hogy nem illetek össze, ezt a vak is látja.
Viszont engem az fogott meg ebben a kérdésben, hogy hogyan beszélsz róla. Ha ennyire nem szimpatikus az, amit képvisel, akkor szakíts vele.
Én is kétkezi munkás embereknek vagyok a gyermeke, nem ünnepeltünk születésnapot, névnapot, karácsonykor nem ajándékoztunk és még ételt rendelni, nemhogy étterembe sem volt pénzünk járni.
Ezeket a dolgokat manapság sem szeretem, pedig már diplomásként, nagyon jó fizetéssel megengedhetném magamnak.
Ami viszont igaz, hogy nem vetem meg a kétkezi munkát sem, tudom a helyemet és tudok keményen dolgozni, ha kell. Tudom, hogy kell vezetőnek lenni, elérni, hogy felnézzenek rám és tiszteljenek. A szegény embereket segítem, adományozok, egyenrangú félként kezelem őket. Reményt adok nekik is a kitörésre vagy csak segítek olyan szituációban, amiben a többi, kedves diplomás társam lehet, hogy inkább észre sem venné.
A párom ezt szerette meg bennem, aki egyébként egy "budai villában" nőtt fel. Nem mindig érti, miért nem szeretem a luxust, de elfogadott így és szeret már sok sok éve. :)
Az értékeire kellene odafigyelnünk egymásnak, nem pedig a számunkra rossz tulajdonságaira. Ha pedig annyira "rosszak" ezek a tulajdonságok, vagyis esetben ennyire úgy érzed, hogy nem illetek össze, szakíts vele, hátha talál magának olyan párt, akivel megegyezik az értékrendje. :)
Különbözőek vagytok, más világ.
Más a célotok, értékrendetek, életmódotok, más szűrőn keresztül látjátok a világot, máshogy élitek meg az életet.
Amit néhány minősítgető hozzászóló nem vesz észre, hogy egyikőtök sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csak különböztök és nem passzoltok egymáshoz.
Én is kétkezi munkás embereknek vagyok a gyermeke, nem ünnepeltünk születésnapot, névnapot, karácsonykor nem ajándékoztunk és még ételt rendelni, nemhogy étterembe sem volt pénzünk járni.
Ezeket a dolgokat manapság sem szeretem, pedig már diplomásként, nagyon jó fizetéssel megengedhetném magamnak.
Ami viszont igaz, hogy nem vetem meg a kétkezi munkát sem, tudom a helyemet és tudok keményen dolgozni, ha kell. Tudom, hogy kell vezetőnek lenni, elérni, hogy felnézzenek rám és tiszteljenek. A szegény embereket segítem, adományozok, egyenrangú félként kezelem őket. Reményt adok nekik is a kitörésre vagy csak segítek olyan szituációban, amiben a többi, kedves diplomás társam lehet, hogy inkább észre sem venné.
Megmaradtál annak aki voltál, vidéki lánynak (nem írom le inkább ennek a népies szinonimáját) csak most már jól szabott kosztümbe jársz mert a munkahelyed megköveteli és a pénztárcád megtudja fizetni a márkanevet és a minőséget.
Tudod van az a mondás, felöltözhet a paraszt királynak mégis paraszt marad.
A magadfajta felkapaszkodott lányokból lett főnököktől mentsen a sors. Ti vagytok aki lefelé tapostok, felfelé pedig a nyakatokig ér a nyelvetek.
Kedves Kérdező! :)
Mindenkinek lehet rossz, frusztrációt okozó napja, és az is előfordulhat, hogy a felgyülemlett feszültséget különböző (ez esetben anonim) internetes platformokon adja le.
Minden személynek joga van saját vélemény alkotására a teljes kép ismeretének hiányában is, viszont a kifelé áradó negativitás csak az ember lelkét mérgezi.
Máshogyan nem szeretném minősíteni a hozzászólásodat írt választ, hiszen az általam írandó következtetést bárki levonhatja, aki elolvassa azt a bizonyos hozzászólást.
A #21-es válaszoló vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!