Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg igaz az a sztereotípia...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg igaz az a sztereotípia “suba a subával, guba a gubával”?

Figyelt kérdés

Együtt vagyok egy férfival akivel nagyon különbözőek vagyunk. Két külön világ. Mindez idővel derült ki, az első benyomás és a tapasztalatom teljesen más volt vele kapcsolatban. Diplomás és tanult férfi a párom, de a csiszolt külső mögött megmaradt annak aki volt. Kétkezi aluliskolázott munkás szülők fia. Sajnos az egész otthoni légkört hozza magával a személyisége. A gondolkodása, a világról alkotott képe, a céljai, az ízlése.

Én teljesen más vagyok. A szüleim nem kétkezi munkások. Más környezetben nőttem fel: még ha nem is budai villában éltünk mégis a klasszikus értékekre neveltek. A minőségre, a tartalomra, a klasszikus értékekre. Fontos a megjelenésem és a magamról alkotott képem. Precíz, tiszta, aprólékos vagyok és mindig figyelek a részletekre és a minőségre. Fontosnak tartom az emberi kapcsolatokat, a gesztusokat, a hagyományokat. Minden alkalomnak próbálom megadni a módját. Szeretek étterembe ünnepelni egy születésnapot, eljárni kiállításokra és hangversenyre, ízléses és minőségi ruhába öltözni, más tájakat felfedezni. A párom ennek az ellentéte. Olyanok vagyunk, mint két külön világ. Számára nem lényeges egy születésnap, sajnál pénzt kiadni egy éttermi vacsorára, nem érdekli a művészet és inkább otthon nézi a televíziót. Minden fillérjét félretenné a bankba, mert a szülei is ezt tették és véleménye szerint ez a helyes.

Úgy érzem, megmaradt olyannak mint a szülei, hiába változott meg külsőleg. Én más vagyok és úgy érzem két külön világ vagyunk.

2018. nov. 4. 22:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
52%
Mindenkepp.
2018. nov. 4. 22:51
 2/26 anonim ***** válasza:
97%
Itt nem a subával és a gubával van a gond, hanem az alapvető értékrendbeli különbségekkel. Ami annyiból kellemetlen, hogy az előbbi még orvosolható bizonyos keretek között, utóbbi az mindig is probléma lesz. Áltathatod magad azzal, hogy nem, de hidd el, pár éven belül fel fog bukkanni egy férfi az életedben, aki hasonló értékek mentén szervezi az életét, és egyik pillanatról a másikra azt veszed észre, hogy szívesebben vagy vele, mint a jelenlegi pároddal.
2018. nov. 4. 22:57
 3/26 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem te maradtál meg olyannak, mint a szüleid. Ő így is sokkal többet távolodott.
2018. nov. 4. 22:57
 4/26 anonim ***** válasza:
67%

Süt rólad kérdező, hogy magad sem tudod mit akarsz. A munka és a mértékletesség nem klasszikus érték?

32/f

2018. nov. 4. 22:59
 5/26 A kérdező kommentje:

#4: Nem avval van a gondom, hogy nem dolgozik. A gondolkodása és az általa képviselt értékek nagyban eltérnek az általam képviseltektől.

Nem lehet az, hogy állandóan gyűjtögettük a bankszámlára közben otthon nézük a televíziót és az év 365 napja megegyező. Nincs karácsony, húsvét, születésnap, évforduló mert nem fontos. Pénzkidobás egy születésnapi vacsora, a karácsonyi ajándékozás(még ha jelképes is). Soha nem emlékezett meg az évfordulónkról, ha pedig én szóba hoztam csak legyintett . Minek nekem óra, ékszer, kabàt, diéta. Amióta együtt vagyunk egyszer nem voltunk este szórakozni (pedig régen mind a ketten eljártunk) arra hivatkozva hogy ő nem keres új barátnőt akkor minek menjen éjjel bárokba.

2018. nov. 4. 23:11
 6/26 anonim ***** válasza:
92%
Öööö... ezek után én már csak arra lennék kíváncsi, hogy voltaképpen mi volt az, ami titeket kettőtöket összehozott, kérdező.
2018. nov. 4. 23:13
 7/26 anonim ***** válasza:
41%

"a csiszolt külső mögött megmaradt annak aki volt. Kétkezi aluliskolázott munkás szülők fia."

Ez után azt vártam hogy kiderül: bicskával eszi a fagyit, nők után füttyent az utcán, állandóan köpdös.

Erre te meg ezeket írod:

"Számára nem lényeges egy születésnap, sajnál pénzt kiadni egy éttermi vacsorára, nem érdekli a művészet és inkább otthon nézi a televíziót. Minden fillérjét félretenné a bankba, mert a szülei is ezt tették és véleménye szerint ez a helyes."

Tényleg képes voltál leírni olyat hogy "nem érdekli a születésnap" és ez neked probléma? Ekkora prolit biztosan nem hordott még a hátán a föld...

2018. nov. 4. 23:14
 8/26 A kérdező kommentje:
Mindez egy diplomás, igényes külsejű férfi személyében aki formálisan úriemberként viselkedik és kommunikál.
2018. nov. 4. 23:14
 9/26 anonim ***** válasza:
60%

Az nem lehet, hogy értékeket te sem képviselsz? Eddig csak a vágyaidról írtál.

32/f

2018. nov. 4. 23:20
 10/26 A kérdező kommentje:
Igen, nem érdekli a születésnap. Senkié. Számomra fontos egy születésnap vagy névnap. Ez olyan személyes ünnep. A pénz nem boldogít hosszútávon és nem a pénzért és a takarékoskodasért élünk.
2018. nov. 4. 23:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!