Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Török család, magyar nő?
Párom, aki török, be akar mutatni a szüleinek. A párom és a szülei is Törökországban élnek, csak más-más városban, mert a párom másik városban kapott munkát. Értelmiségi, diplomás emberek mind, de nyilvánvalóan vannak kulturális különbségeink. Mi mostanra határoztuk el hogy felvállaljuk a nehézségeket egymásért, és komolyra fűzzük a dolgokat. Viszont fogalmam sincs , hogy egy ilyen vizit hogyan néz ki, hogyan viselkedjek, mik azok a témák amikkel inkább ne hozakodjak elő, mi az amit semmiképp se tegyek, mondjak, egyáltalán van-e bármi elvárás a részükről. Általánosságban kérdezem persze.
Ismét csak általánosságban kérdezem, mert minden ember más és más, de biztos ott is van valamiféle kép a fejekben arról, vagy tapasztalat esetleg, hogy mit gondolnak az európai, esetleg magyar nőkről, emberekről, mi ott az "előítélet" ? Valamint hogyan fogadják az "európai nőt" a török családokban? Mit érdemes ajándékba vinni nekik?
miert nem a lovagodat kerdezed meg?
en ugyanezeket a kerdeseket magyar nokent is feltettem a magyar pasimnak.
Konkrét kérdésekkel akarok páromhoz fordulni, de egyelőre még nem is tudom mit akarok kérdezni annyi minden kavarog bennem ezzel kapcsolatban. Annyit kérdeztem meg még csak hogy beszélnek-e angolul, hogyan fogunk kommunikálni.
Volt gyerekszobám, 30-on túli is vagyok, volt már bemutatás van részem, nem az alapdolgokban nem igazodom ki, hanem az általános sajátosságokat, szokásokban vannak hiányosságaim abból a kultúrkörből.
Ezen kívül lehet kívülálló jobban rálát ezekre a dolgokra, mert lehet vannak dolgok amik neki természetesek és eszébe nem jutna említeni, pedig lehet nekem eszembe nem jutna hogy ez nem szokás ott.
3-as köszönöm!
Az érdeklődés megy mindkettőnk részéről a másik országáról, nyelvéről :)
Tudom hogy nekem kell megtanulni pár mondatot törökül addig is, őszintén érdekel a kultúrájuk, remélem ez, és az ahogy a fiukra nézek kezdetnek elég lesz.
A csigát én sem ennél meg :)
Az ajándékról: semmiképp ne legyen az osszetevok kozott alkohol!:D Nem rajonganak a magyar izekert ahogy tapasztaltam, de volt egy csokis kandirozott narancs edesseg aminek nem jut eszembe a markaja, azt oszinten boldogan ettek. Ezt egyebkent ne vedd majd magadra, en ugy tapasztaltam hogy ok rajonganak a sajat kulturajukert es teljesen elvannak masoke nelkul.
Amig nem amerikai vagy, addig nagyjabol zerorol indulsz eloiteletek teren (oket utaljak tobbnyire sajnos). Az europai noket konnyebbverunek tartjak mint a torok noket de azert oket sem kell felteni, kivulre megy a prudkodes de az en torok baratom alberletebe hetente akarnak felkeredckedni a baratai random lanyokkal.
Az hogy hogyan fogadnak kettenyezos. Alapvetoen szerintem minden torok csalad torok part akar a gyermekenek. Ha hithu muszlimok, akkor ahhoz is ragaszkodnak hogy a valasztott muszlim legyen. Nalunk nem volt minden zokkenomentes ezek miatt, de szerencsere modernebb a csalad es mara mar elfogadtak. De arra szamits hogy a szulok nem akarjak majd h hazassag elott a fiukkal egy szobaban aludj a csaladi hazban. Nekem is kulon helyre agyazott meg az anyuka, de en atsurrantam es onnantol elfogadtak hogy nem megy a tiltas.
Legyel nagyon kedves viszont oktozkodj visszafogottan. Sokszor nekik olyan ruhadarabok is tul soknak hatnak, amik nekunk teljesen atlagosak, pl egy ujjatlan.
igen, azt tapasztaltam hogy odavannak a kultórájukért és a saját "törökségükért" :-) Azt nem tudtam hogy mennyire érdeklődnek más országok, kultúrák után, egyáltalán hogy meg akarják-e ismerni.
Akkor ezek szerint nem aratna osztatlan sikert egy jófajta paprikás csirkét az asztalra rittyenteni nekik :-)
Köszönöm neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!