Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy probléma, konfliktus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy probléma, konfliktus miatt szakítani?

Figyelt kérdés

Még nem volt hosszabb kapcsolatom, így furcsán nézem itt az oldalon a válaszokat.

Nekem valahogy mindig az volt a fejemben, hogy párkapcsolatban, ha gond van, nézeteltérés van, akkor megoldjuk, de minimum megpróbáljuk megoldani.

Ehhez képest itt az oldalon a legtöbb olyan jellegű kérdésnél, ahol a kérdező egy konkrét problémát ír le, hogy min van konfliktus köztük a párjával, egyből megjelennek többen, akik írják, hogy "szakíts".

Manapság akoor gyakoribb ez, hogy inkább partnert váltanak az emberek, ha gond van?

Ezeknek az embereknek, ha van kapcsolatuk, az az első konfliktusig fog tartani?

Hogy képzelik el hosszú távon ezt? 70 évesen is pár hónapos kapcsolataik lesznek?

Szerintetek melyik típusból van több? Aki szakít, vagy aki megoldja?

2018. okt. 17. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
16%

Csak az nem jut eszedbe kérdező, hogy semelyik kérdésnél nem látjuk se a másik oldal véleményét, sem azt, hogy igazából mi történt, csak a kérdező épp, általában túlreagált szemszögét.

Ha valakinek meg elég annyi, hogy egy vadidegen névtelenül-arctalanul azt mondja, hogy szakítson, na az az ember annyit is ér.

2018. okt. 17. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Ez erősen függ a kapcsolat minőségétől. Nem mindegy, hogy évek óta együtt vagytok, esetleg házasság, gyerek is van, vagy friss ismerettség és együtt sem éltek. Egy friss kapcsolatban felesleges nagyobb kompromisszumokat kötni. Ha nem illetek össze, akkor jobb elengedni a másikat.
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
Sajnos én azt látom a környezetemben, hogy a legtöbben inkább otthagyják a párjaikat a legapróbb baromságok miatt is. Nincs bizalom, nincs összetartás. Mi 10 éve vagyunk házasok, kaptam már olyan beszólást barátnőtől, hogy hogy tudok még vele lenni, meg hogy engedhetem el céges csapatépítőre pl? Én nem is értem ezt, hiszen bízom a férjemben, tudom, hogy nem bántana engem és a gyerekeinket sem. Szóval fura, de sokszor én érzem magam ufónak, amiért boldog házasságban élek a sok “1-2 évig jó, aztán jaj, horkol, inkább hagyjuk” között.
 4/12 anonim ***** válasza:
47%

Nem hallottál még a 4-5 feleséget/férjet elfogyasztó dédikről? Pedig akkor sem élt mindenki holtodiglan párban.

Elköteleződni szép dolog, de nem biztos hogy mindenki jól jár vele, akkor meg hadd menjen.

2018. okt. 17. 12:01
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

"Ehhez képest itt az oldalon a legtöbb olyan jellegű kérdésnél, ahol a kérdező egy konkrét problémát ír le, hogy min van konfliktus köztük a párjával, egyből megjelennek többen, akik írják, hogy "szakíts"."

Én ilyen válaszokat csak olyan kérdéseknél látok, ahol megcsalás, érzelmi vagy fizikai bántalmazás, manipuláció, hosszútávú tiszteletlenség és a másik lábtörlőként való kezelése áll fenn, ezeket pedig nem gondolhatod komolyan, hogy el kéne tűrni egy kapcsolatban.. Arról nem is beszélve, hogy megoldani, megjavítani csak azt lehet, amit MINDKÉT fél meg akar javítani, egyedül az ember akkor se tud változtatni a dolgokon, ha beleszakad..

2018. okt. 17. 12:02
 6/12 anonim ***** válasza:
91%

Ne tudsz linkelni ilyen kérdést? Pl. Ma egy srácnak javasoltam, hogy szakítson. Ugyanis a csaja több napot a szeretőjénél töltött...

Szóval van konfliktus, nézeteltérés, és van szakító ok. Ez mindenkinél más.

Ide többnyire akkor ír valaki, ha komoly gond van, amit nem tud megoldani. Vagyis megette a fene, de megerősítésre vágyik, hogy nem reagálja túl, ha szakít, ideje kilépni.

A másik mondat, amit ide ezerszer leírnak: mi ezt nem tudjuk, beszéld meg vele.

Szóval az sem igaz, hogy mindenre a szakítás a javaslat.

Tudod, meg kell tanulni, hogy vannak fontos pillérei a kapcsolatnak, és ha egyik is repedezik, akkor az dugàba dől idővel. Néha jobb előbb, mint később. Addig, amíg nincs közös gyerek, közös lakás, közös hitel, és bele nem ragad végleg egy olyan kapcsolatba, ahol mindenki szenved.

2018. okt. 17. 12:12
 7/12 A kérdező kommentje:
NEM arról beszélek, mikor bántalmazás vagy megcsalás van... Ma pl olvastam egy kérdést, a csajjal nem akart elmenni korizni a párja, egyből megjelentek akik szerint az a kapcsolat sz...r és mást kéne keresni.... Ilyenekre gondolok.
2018. okt. 17. 12:43
 8/12 anonim ***** válasza:
Attól függ, hogy mi a probléma, és mindkét fél hajlandó-e tenni a megoldásért. Két össze nem illő ember ne húzza egymás idejét, még akkor se, ha eleinte, akár 1-2 évig minden rózsaszín volt és fülig szerelmesek voltak.
2018. okt. 17. 12:53
 9/12 anonim ***** válasza:
75%
A szart lehúzom a vécén,már megtanultam h csak azt lehet javítani amit mindkét fél javítana ha csak az egyik,kuka. Nem vagyok hülye h évekig üljek a fosban és irigykedjek egy szexkapcsolatra is a baráti körömben fröcsögjek másokra h ők mertek váltani,én meg ülhetek a kakában,mikor lehetnék boldog is.
2018. okt. 17. 13:54
 10/12 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy néha egy nyitott házasság tartósabb bizalmibb(mindenki tudja h a másik mit csinál,monogáméknál csak szeretnék tudni..) boldogabb mint a sok képmutató monogám kényszer hűséges fos..
2018. okt. 17. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!