Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » 45-46 éves férfinak gyermeket...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

45-46 éves férfinak gyermeket vállalni nem késő? Első gyermeke lenne

Figyelt kérdés
2018. okt. 9. 14:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
22%
Minek kérdezel, ha csak azok a válaszok érdekelnek, amelyek neked adnak igazat? Ugyanakkora esélye van a válásnak idősebb korban, mint fiatalon. A betegségnek, halálnak viszont nem. De ha már úgyis eldöntötted, akkor minek kérdezgetni.
2018. okt. 9. 21:58
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Egyik kolléganőm későn jött össze a szüleinek, ettől még fel tudták nevelni, és már 8 éve nagyszülők (a kolléganőm teljesen normális korban szült, nem túl fiatalon, nem túl idősen), nem kell őket gondozni, imádják az unokájukat.

Ha mindennek tartunk a negatívumaitól, megszületni sincs értelme, mert úgyis meghalunk.

Anyai nagyanyám fiatalon lett szülő és nagyszülő is, mégsem volt jó szülőnek és jó nagyszülőnek nevezhető, kötekedik, de megsértődik, ha valaki visszaszól neki.

2018. okt. 9. 22:07
 23/29 anonim ***** válasza:
74%

A gyerekeim apja 45 volt, amikor a fiunk született, és 49, amikor a lányunk. Neki volt már az előző kapcsolatából két másik lánya is, ők már nagyok. (Én 26 és 30 voltam a két közös gyermekünk születésekor.)

Ő mindig is jól tartotta magát, pörgősebb negyvenes volt, mint az átlag. Az első években nagyjából ugyanúgy funkcionáltunk, mint minden más család.

A problémák 50 éves kora felett kezdtek előjönni. Már nem akart a gyerekekkel sétálni, menni bármerre is, szívesebben ült a tévé előtt. Szépen lassan nagyjából minden gyerekek körüli munka, teendő rám maradt, ő meg kimerült annyiban, hogy keresett valamennyi pénzt.

Nálunk idővel a párkapcsolatban is előbukkantak a különbségek, hiszen köztünk is volt 18 év. Az, ami kezdetben egyáltalán nem volt érezhető, az utolsó években már kifejezetten elviselhetetlenné vált.

13 évet voltunk együtt, és relatíve békében váltunk el. A gyerekeket én nevelem továbbra is, szerencsére van egy hozzám illő párom azóta, éas végre újra élünk.

Az exem, szegény azóta többször volt kórházban, cukros lett, mára olyan problémái vannak, mint egy átlagos korabeli férfinek. Az utóbbi egy évben az egészségi állapota miatt szinte egyáltalán nem tudott még így a távolból sem apaként funkcionálni.

Ha újrakezdeném, soha többé. Gyönyörűek a gyerekeink, és boldog vagyok, hogy vannak, de ha változtathatnék, nem így fogantak volna...

Persze, ismerek én is olyan 50 feletti pasit, aki jobb kondiban van, mint én 37 évesen. De neki nincs is gyereke, más dolga sincs, mint magával foglalkozni.

Ha én magam is későn kezdtem volna a gyerekvállalásba, akkor is meggondolnám. De inkább azt mondom a mai fejemmel, hogy nem.

Ettől függetlenül én is belevágtam anno. Mert ilyenkor az ember nem mérlegel.

2018. okt. 11. 08:50
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Normális ember 40 felett már nem vállal gyereket. Miért? Mert mire 30 éves lesz a fia/lánya lehet már nem is éli meg azt. Viszont igaz, vannak akik később találják meg a nagy őt, ez benne van. De akkor gondolkozzanak, nem csak a saját örömöt kell nézni, hanem a született gyereket is.
2018. okt. 11. 09:43
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
24 mièrt az milyen öröm a gyerkenek, amikor korban összeillő pàrból apuka megdobban ès apa nèlkül nő fel? Ès nemhogy 30 èvig vele van, hanem otthagyjàk 3-5-10 èvesen? Semmire nincs garancia. A korban hozzà illő partnerrel sem.
2018. okt. 11. 09:46
 26/29 anonim ***** válasza:
74%
De késő, de jobb későn, mint soha. Én mindig biztatom a gyerekvállalásra a férfiakat és még a nőket is ebben az életkorban. Nem tudja visszaforgatni az idő kerekét, abból kell dolgozni, ami van. Annyit lehet csinálni, hogy a huszon- és harmincéveseket próbáljuk jobb belátásra bírni, hogy ők már jobban sáfárkodjanak az idejükkel. A fiatalokat kell ijesztgetni a késői gyerekvállalás veszélyeivel, mert ők még tudnak jó döntést hozni. Aki már beért ebbe a korba az csak a rossz és a kisebbik rossz közül tud választani, ezért nem tartom szép dolognak az ő ijesztgetésüket.
2018. okt. 11. 11:30
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Merjetek élni. És ne foglalkozzatok a negatív véleményekkel.

A korban egymáshoz közelebb álló szülők közt is iszonyat sok probléma van és annak a levét is a gyerek issza meg. Ha logikusan gondolkoznánk, senki nem vállalhatna jó érzéssel gyereket. legyetek boldogok és tegyétek azt, amit szeretnétek!

2018. okt. 11. 11:58
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
"A fiatalokat kell ijesztgetni" - Senkit nem kell ijesztgetni, mert mindenkinél másképp alakul. Van, aki hosszú éveket próbálkozik, mert nehezen jön össze, egy volt kolléganőmnek is sokára jött össze az egyetlen gyerek, pedig teljesen normális életkorban kezdtek próbálkozni a férjével.
2018. okt. 11. 12:32
 29/29 anonim ***** válasza:
#28 Félreértesz. Ijesztgetés helyére gondold azt, hogy szenvtelenül tények elé állítani. Szerintem teljesen világos, hogy nem a sokáig próbálkozókra értettem, nem is tudom minek hozod ezt szóba. Azokra gondoltam, akik szerint ráérnek halogatni és rengeteg idejük van még. Az ilyen elbizakodott emberekre ráfér a felvilágosítás, mert senki nem tudja pontosan mennyi ideje is van, de aki már szinte kicsúszik az időből azt nem kell terhelni amúgy igaz dolgokkal. Mindenkinek azt kell adni, amire szüksége van, valakinek támogatás kell valakinek meg száraz tények.
2018. okt. 11. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!