Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van itt olyan akinek külföldi a párja, külföldön élnek és megtudta tanitani magyarul?
Felesegem kulfoldi, kulfoldon elunk es 1 eve vagyunk hazasok. Probalom tanitgatni meg erdekli is a nyelv de nehezen megy neki, en nem vagyok nyelvtanar hogy elmagyarazzam a nyelvtani szabalyokat hogy mit miert mondunk ugy ahogy, hiaba kerdezgeti. Nehany szot megert, felismeri a magyar nyelvet, a tipikus magyar neveket es ennyi.
Ugy gondolom hogy ha gyerekunk lesz akkor majd jobban megy neki mert en a gyerekhez csak magyarul fogok beszelni (amit o is tamogat) es igy tobb magyar beszedet hall majd.
Erre racafolt az hogy talalkoztam valakivel akinek a felesege kulfoldi, o otthon a gyerekeihez magyarul beszel es regen 1 evet laktak is Magyarorszagon de a felesege megse beszel magyarul.
Kesobb osszefutottam nehany olyan magyarral itt akinek kulfoldi a parja de egyik se beszel magyarul.
Most itt nincs magyar tarsasag, se magyar ismeros ugyhogy csak akkor hall engem magyarul beszelni mikor anyukammal telefonalok.
Erdekel e hogy van e olyan aki megtanitotta a parjat magyarul.
A felesegem a rokonsagom nagy reszelvel nem tud kommunikalni pedig szeretne o is beszelni veluk.
Mielott talalkoztunk, a felesegem azt se tudta hogy letezik a magyar nyelv :D
Nehez ugy nyelvet tanulni hogy nincs magyar tarsasag.
Nekem is jobban megy a magyar nyelv de mivel o magyarul engem nem ert ezert kenytelen vagyok az o nyelven beszelni.
Neha beszelek hozza magyarul de alig ert 1-2 szot belole, pedig jo lenne ha neha tudnank ugy beszelgetni hogy masok ne ertsek hogy mit akarok mondani :D
Miért, ha te Magyarországon összejönnél egy szlovák csajjal, aki tud magyarul, és Magyarországon élnétek és mindig magyarul beszélnétek, akkor megtanulnál szlovákul csak attól, hogy a párodnak más az anyanyelve? Dehogyis. Akkor tanulnál meg, ha beletennél pár ezer órát a nyelvtanulásba, ahogy bármelyik másik nyelvnél.
Az, hogy "próbálod tanítgatni" egy kicsit, édeskevés a komoly nyelvtudáshoz.
En eleve nem jonnek ossze szlovak csajjal mert nem csipem a szlovakokat meg a nyelvuket se.
De ha nem tudnam a felesegem nyelvet, Magyarorszagon elnenk, o tudna magyarul akkor azert megprobalnam elsajatitani legalbb egy alap szinten a nyelvet mert a csaladja nem beszel se magyarul se mas idegen nyelven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!