Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az a rengeteg MGTOW anyag a neten (weboldalak, videók) hatással van-e bármennyire is a férfiakra?
De érdekes.. Rákerestem erre, mert nem tudtam mi is ez.
Aztán kicsit utánaolvasa, szembe is jött velem az első logikus gondolatom, hogy na vajon milyen emberek "vallják" ezt a ne nőzz, ne lépj kapcsolatba, és pláne ne házasodj elvet:
"guys who have been frustrated and punished to the point that they see no further incentive to relate [to dating] [...], they focus on making themselves happy"."
Magyarul ez csak egy olyan berendezkedési forma, amit nem azért választanak elsősorban, mert valóban így akarják, hanem mert inkább rákényszerülnek, akiknek eleve kudarc a párkeresés és nem találnak nőt maguknak. Akinek nincs baja a nőkkel és sikeresebb a párkapcsolatokban, azt nyilván nem fogja egy ilyen "irány" vagy akármi befolyásolni.
Én nem is hallottam még erről.
Sz'al engem tuti nem befolyásol...
33/F
Szerintem alapvetően két dolog áll a MGTOW, incel, és hasonló "közösségek" mögött:
Egyrészt az internet általános elterjedése lehetővé tette, hogy a világról legelborultabb elméletekkel rendelkezők is egymásra akadjanak olyan számban, hogy megfelelő mennyiségű szociális visszaigazolást kapjon a torz világképük ahhoz, hogy megkérdőjelezhetetlen tényként elfogadjanak bármi általuk kitalált hülyeséget, és mindenki mást nézzenek totál idiótának, birkának, aki még "nem ébredt fel".
Másrészt a szexuális forradalom, a női egyenjogúság és a szigorú vallásos erkölcsök háttérbe szorulása liberalizálta a "párkapcsolatpiacot", vagyis amíg korábban a társadalmi normák a nők egyenletesebb "elosztását" okozták, addig ma ez eltorzult a párkapcsolatilag vonzóbb férfiak felsőbb százalékai javára, ami a többieket érthetően frusztrálja.
Azt semmiképp sem gondolod, hogy a MGTOW "anyagok" maguk lennének a jelenség okai.
A kettő nem ugyanaz.
Az incel akarna nőt magának, de nem kap. A MGTOW nem akar.
Ahogy Willy Wonka mondaná: "Ez televízió, nem telefon, nagy különbség!"
A kérdező fordítva ül a lovon.
Az MGTOW nem ok, hanem okozat.
És amúgy mit érdekel benneteket, hogy egy MGTOW személy egyben incel is, vagy nem?
Voltam incel, még régen, mikor még a szó se létezett.
Miután becsajoztam párszor, pont elég rossz tapasztalatom lett ahhoz, hogy elkezdjek kérdéseket feltenni az élet dolgairól, és MGTOW legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!