Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem akkor érdemes lejjebb adni a mércét, hogyha valakinek listás elvárása van, de ha mondjuk csak alap dolgokat vár el akkor hülyeség lenne?
Ezt a mércés dolgot már sokszor hallottam és én úgy gondolom, hogy olyan tekintetből megéri lejjebb adni, ha valaki tetszik, de nem felel meg teljesen az ideálnak, ilyenkor butaság nem lejjebb adni, mert egy jó párkapcsolatot lehet vele elszalasztani. Viszont úgy lejjebb adni a mércét, hogy ne vonzódjak a másikhoz az ugyanolyan butaság, mint ragaszkodni a listákhoz.
Pl. nekem nem egyszer mondták ezt mikor teljesen alap dolgokat várok el, mint szépnek tartsam a lányt, ne undorodjak tőle és egy szerethető társ legyen, nagyon röviden megfogalmazva csak ennyit várok el, csakhát kevés lányhoz tudok vonzódni és potenciális partnernek tekinteni. Nem érzem azt, hogy annyira magasra tettem volna a mércét.
Úgy érzem, ha ebből lejjebb adnék akkor nem tudnám szeretni a másikat és nem is kívánnám, ami csak egy rossz kapcsolathoz vezetne és lehet tönkre tenném a másik életét. Ha mondjuk fejembe venném azt, hogy szőke, kék szemű, mester diplomás csaj kell nekem, akkor jogosnak érezném azt, hogyha azt tanácsolnák, hogy ebből adjak lejjebb.
Mindenki olyan párt választ magának, amilyet akar. Hagyj ő döntse már el, hogy ki választ magának, oké? És hogy milyen elvárásai vannak a másikkal szemben.
Az, hogy neked szinte nincs is elvárásod, az te vagy. Más meg más. Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel.
Én se adtam le azt, hogy az a pasi, akit páromnak választok az ne dohányozzon, ne igyon alkoholt, fontos legyen számára az egészséges mozgásban gazdag életmód, hűség, becsületesség, tisztelet, szeretet, nyíltság, kompromisszumra készség, szeresse a természetet...stb.. mégis megtaláltam a páromat, és ő mindenben egyezik, amit szerettem volna.
Tudom, most jön az a duma, hogy szerencsém volt, meg hogy nő vagyok..stb. Nem létezik szerencse.
Igen, csak a 3 amit írtál, kibontható több dologra, bontsd ki és azokat a szempontokat is nézd. Ennyi erővel kereshet él olyat is, akivel jó. Ez csak egy szempont. Azt is ki kéne bontanod :)
32/f
A lista csak egy megfogalmazási forma, nem pedig egy létező vagy nem létező dolog, azaz listája mindenkinek van, csak nem mindenki képes belátni.
A másik az, hogy ezek az "elvárások" nem csak igen-nem módon lehetnek felvéve a listára, hanem többféle egyéb konstrukcióban (pl. 3 tulajdonságból legyen meg 2, vagy mindegyik felsoroltból egy kicsi). Egy adásvétel sem csak úgy történhet, hogy ugyanabban a pillanatban cserél gazdát az áru és a pénz, hanem sokféle különböző szerződésforma létezik. A vágyak hasonlóan sokfélén és összetett módon működnek. Csak hát kell némi intelligencia meg önismeret, hogy ezt felismerjük magunkban.
A "lejjebb adás" pedig szerintem főként abban az esetben értendő, hogy ha az ember sikertelen egy ideje, akkor gondolja át, mit is tart igazán fontosnak egy kapcsolatban (az ő szubjektív megítélése szerint), és ami nem annyira fontos, annak hagyjon több mozgásteret.
#2 Hát, ha nem lenne elvárásom, akkor szinte bárkivel összejönnék. :D Leírtam, hogy nem sok lány jön be nekem, de ettől függetlenül, ha vonzódom hozzá akkor nem várok el sokat tőle. Jó mondjuk a dohányzást azt én se szeretem és nem tudom, hogyha napi max kettőt szívna el azt mennyire bírnám, viszont nem várom el, hogy sokat mozogjon. Mivel szeretek valakivel csak úgy elmenni valahova, mondjuk be a városba sétálni egyet vagy a természetbe egy jót kirándulni, nem kell az, hogy monoton mozgásokat végezzen el nap, mint nap én se vagyok sportoló alkat, de ha van kivel elmenni szeretek erre-arra sétálni.
Mindenkinek szíve joga, hogy kit választ én csak a mérce lejjebb adás jelenségről írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!