Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért beszélnek egyesek "férfi többségről", mikor majdnem kétszer annyi egyedülálló nő van, mint férfi?
Ebben nincs benne a korok szerinti megoszlás, de ne mondja nekem senki, hogy annyira nagy különbség lenne arányaiban mondjuk a huszonéves korosztályban.
Meg lehet nézni a gyerekes egyedülállók számát is (pl. 294 ezer nő és 53 ezer férfi van, aki egy gyereket nevel).
Odaírtam, hogy nincs korosztályokra lebontva, de nem mondja senki, hogy a fiataloknál pont fordított az arány (amit egyesek emlegetni szoktak), vagy akkor magyarázza meg, hogy mi írtja ilyen mértékben a férfiakat.
Azok az egyesek valójában a fiatal illetve középkorosztályban levő férfitöbbletről beszélnek és igazuk is van, bár a különbség csak néhány %-nyi.
Itt egy szintén KSH féle grafikon (tehát ha a tiedet elfogadod érvényesnek, akkor ezt is el kell): [link]
Ebből jól látszik, hogy 47 éves kor alatt több a férfi, mint a nő, társkeresési szempontból pedig ez a korosztály számít. De akkor hogyan lehet két eltérő eredmény?
A válasz pedig az, hogy az általad linkelt adatok az ország teljes felnőtt lakosságára vonatkoznak. Az köztudott, hogy öregedő nemzet vagyunk, tehát több az idős, mint a fiatal. Az idősek között pedig jóval több a nő, mint a férfi ( a 75 éveseknél pl. 37,9% férfi, 62,1% nő ), így a fiatalkori férfitöbbletet bőven ellensúlyozza az időskori nőtöbblet.
Az utcán pedig idegenekről lehetetlen megállapítani, hogy szinglik vagy sem. Attól, hogy egyedül intézik az ügyeiket, még lehet kapcsolatuk.
Előrebocsájtanám, hogy nem vagyok statisztikus.
Viszont 60 alatt csak tényleg 1-2%-kal több a férfi (amit én eleve nem neveznék hatalmas "férfi többletnek" és olyan veszélyesnek, ahogy egyesek beállítják), 60 felett pedig olyan 20% van a nők javára összességében (egészen 100 éves korig nézve). Ez tényleg annyira megforgatná a dolgokat, hogy statisztikailag majdnem kétszer annyi egyedülállő nő legyen?
Bizony. Nézd a számokat. Jelöld ki mondjuk a 18-40 közötti korosztályt. Úgy fog kinézni, hogy 1 511 642 férfi lesz és 1 446 927 nő. A különbség 64 715, tehát ebben a korosztályban ennyivel több a férfi. Csak a szemléltetés kedvéért, kb. ennyi Sopron lakossága.
Most akkor nézd meg a 60-100 éveseket. 1 019 655 férfi és 1 539 945 nő. Itt a különbség 520 290 a nők javára. Jól látszik, hogy ez bőven kompenzálja a fiataloknál tapasztalható férfitöbbletet.
minden állatnál és az embernél is eleve több hím születik..
békeidőben nem esünk el a háborúban, fejlett államban nem vagdal agyon az áram..szóval megmaradunk
viszont szerintem több a bzi mint a lszbi, ez némileg javít..
A ksh adat pont egyenlő a nullával erre gondolom nem is gondoltál .
Regelj fel egy társkeresőre de inkább menj el szórakozni és számolj az jobb lesz mint a ksh.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!