Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, hogy jó viszonyt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért baj az, hogy jó viszonyt ápolok az exemmel? 24/L

Figyelt kérdés
Nincs köztünk már semmi, de szeretek vele beszélgetni, mert jól megértjük egymást. Ami volt már elmúlt, és úgymond baráti lett a kapcsolat. Szerintem inkább ilyen legyen a viszony, és nem olyan, hogy minden sz*rnak lehordják egymást a felek, miközben korábban szerették egymást.
2018. júl. 24. 06:08
 1/9 anonim válasza:
61%

Szerintem ez abszolút nem gond.Mi is jóban maradtunk több mint 2éve nem is találkoztunk már,de beszélünk ugyam úgy.Mivel 3évet voltunk párként együtt bízik bennem és engem hív ha valamit ki kell beszélnie magából.Olyan dolgokat mond el amit még az anyjának sem.Engem ismer tudja hogy nincs tabu és segítek pár jó szóval ha tudok.Persze ha lesz/van új kapcsolatod nem biztos hogy a másik feled díjazza majd.Minden esetre ez egy normális észjárás nem kell "köpködni" egymásra ahogy egyébként ezt sokan teszik.

22N

2018. júl. 24. 06:13
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Azért, mert így mindig ott lebeg a visszatáncolás lehetősége. Téged nem zavarna, ha a jelenlegi barátod rendszeresen fecsegne az exével? Egy csepp rossz érzés sem lenne benned? Nem kell rosszat mondani a másikról meg utálni egymást. Egyszerűen csak le kell zárni a kapcsolatot. Az exszel való barátkozás nagyon megnehezíti a továbblépést, az új kapcsolat kialakítását, nagyon sok félreértés lehet belőle. De én ezt most úgyis hiába írom, majd rájössz magadtól, és megtanulod a saját károdon. Nekem pl.olyannyira baráti volt a viszonyom az exemmel, hogy le akart fektetni. Nekem akkor már vőlegényem volt, neki barátnője. Meg se fordult a fejemben, hogy többet akar barátságnál. Évekig játszotta a jóbarát szerepét. Aztán egyszercsak bedobta, hogy menjek fel hozzá éjszakára filmet nézni. Kb.akkor beszéltünk utoljára. Én nemet mondtam, ő megsértődött.
2018. júl. 24. 06:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is jóban vagyok az exemmel. Ez nem azt jelenti hogy minden nap együtt kávézunk és napi 2x beszélünk, de egyáltalán nem szakadt meg köztünk a kapcsolat. Ahogy az első is írta, egykor az életem része volt. Miért kéne köpködnünk egymásra?
2018. júl. 24. 06:34
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Akit egyszer szerettél, azt szerintem sem kell utalni azért mert valami elmúlt.

De vannak szintek. Nem baj, ha a barátnőm találkozik, vagy beszél azbexével.

Az viszont komoly baj, ha ez napi rendszerességű, ha bármi történik, reflexből nyúl a telefonhoz, ha a mi kapcsolatunk is vele beszéli ki

Nem is a visszatáncolás lehetősége riaszt meg, inkább az érzelmi kötődésé. Értem, hogy már nincs közöttük szex, és arra megtalált engem, de minden másban ott folytatják ahol abbahagyták, az érzelmi kötődés meg erős.

És ilyenkor az a tapasztalatom, hogy az új ember felé is nehezebben alakul ki a bizalom, a kötődés, hiszen neki még ott a kis bizos pontja.

Ha komolyan gondolod, akkor egy egészséges szintre kell csökkenteni a találkozások és beszélgetések mennyiségét, már csak azért is, mert jellemzően az ilyen napi szintű exes kommunikációban az egyik fél még nincs túl a dolgokon (akkor sem, ha gyorsan beújított egy párt ő is), ha te le is zártad, ő még lehet, hogy nem, és ezzel csak rontod a helyzetét, még évekig elepekedhet utánad, mert nincs meg az elengedéshez szükséges tér.

2018. júl. 24. 06:44
 5/9 anonim ***** válasza:
63%

Nem kell köpködni rá, nem két véglet van. Minden esetre, aki az exével jól elvan az menjen hozzá vissza.

Aki jól el van az exével, tapasztalatom szerint, előbb utóbb ágba is kerül vele újra.

2018. júl. 24. 06:59
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Lehet, hogy ebben nincs rossz, sőt biztos , hogy nem , én is jó viszonyt ápoltam az ex barátnőmmel.

DE! Azt is el kell fogadni ha az aktuális párunk , társunk ezt nem nézi jó szemmel ez neki nem tetszik, mert ezt muszáj megértenünk. És neked sem biztos, hogy tetszene.

Ő nem egy gyerekkori baráti haver, hanem akivel együtt voltál, voltunk.

És ha szereted az aktuális társadat, és ez őt zavarja. akkor ezt megérted. Ezt nem várhatod el.

2018. júl. 24. 07:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy bizonyos szintig, egy bizonyos pontig szerintem is helyes, ha jóban van az ember az exével... Ezt átlépni, főleg ha esetleg lesz új párod/vagy van, az már kockázatos.
2018. júl. 24. 09:47
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha jóban vagy az exeddel, az pont azt jelenti, hogy mindketten lezártátok. Akin én nem voltam túl, azt látni se bírtam, belehaltam volna. Mi válás szélén vagyunk, a férjem azt mondta, nem akar ebben a városban maradni, ha elválunk. Én megmondtam neki, hogy ez hülyeség, a gyerekünket hogy akarja így minden nap látni? Erre azt felelte, hogy neki nagyon rossz lenne minden nap látni engem, összefutni az utcán. Én viszont simán el tudnám képzelni, hogy megmaradjon a kapcsolat köztünk, sőt, iszonyúan hiányozna, ha teljesen eltűnne az életemből. De tudom, hogy volt idő, amikor azon gondolkoztam, borzalmas lehet, ha van már gyerek, mert szakítás után is kénytelen vagy találkozni az exxel. Most utólag már tudom, hogy ezt csak addig éreztem, amíg szerelmes voltam a férjembe. Tehát most, hogy már nem vagyok szerelmes, most tudom elképzelni azt, hogy fenntartsuk a kapcsolatot. De ezt látom a környezetemben is. Persze biztos van olyan is, amikor valami hülyeség miatt mentek szét és újra egymásra találnak, de én ilyet még nem láttam. Ahol voltak érzelmek, úgy kerülték utána egymást, mint a pestisest.
2018. júl. 24. 10:18
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs ebben semmi rossz, ha az ember helyén tudja kezelni a dolgokat. Több exemmel is jóban vagyok, párom is. Eleinte fura volt, de amint megszoktuk, nem lett ebből gond. Egyik exemmel találkoztak is, majd nélkülem is összefutottak.

Mivel bízunk egymásban és együtt tervezzük a jövőt, eszünkbe sem jut, hogy a másik az exszel bármit is csinálna, ami minket megbántana.

De hozzá kell tenni, hogy erre nem mindenki képes. Vagy azért, mert magából indul ki, és ő még nem zárta le az érzéseit exe iránt, vagy önbizalom hiánya van, nem érzi stabilnak a kapcsolatot.

2018. júl. 24. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!