Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azoknak a lányoknak akiknek elvárás a diploma megléte, ugye tisztába vannak azzal, hogy statisztikailag több a diplomás nő, mint a férfi?
8-as vagyok
Igen, tényleg vannak olyan szakmák, amikkel többet lehet keresni, mint egyes diplomákkal és ez tény, nem is vitatta senki. Arra céloztam, hogy szerintem az nevetséges, hogy a csapból is az folyik, hogy ha valakinek fontosak az anyagiak akkor az számító, aranyásó, felszínes, mert nem az a fontos, nem az a lényeg, nem az számít, nem az teszi az embert stb., viszont ilyen diplomás/nem diplomás kérdéseknél tuti, hogy érkezik olyan válasz, amiben leírják, hogy egy jó szakmunkás többet is kereshet, mint egy diplomás.... Nekem ez fura, hogy ez az első érv, amit fel kell hozni a diplomások ellen/nem diplomások mellett, mikor a pénz és a fizetés szokott lenni a legnagyobb mumus, amiről nem szabad beszélni, mert "nem az a lényeg". Főleg úgy, hogy amúgy szerintem (mert nem akarok minden diplomás nő nevében beszélni, döntse el mindenki maga) nem a kereset vagy a fizetés az, ami ebben az esetben számít.
Vannak nem diplomás szakterületek is, amik ugyancsak fontosak, értékesek, érdekesek, nem minden szakterülethez kell diploma. Cukrász, autószerelő, asztalos, vízvezeték szerelő, burkoló... Nyilván nem a gyári/raktári betanított munkáról beszélek, de nem minden szakmát a felsőoktatásban tanítanak, és a nem felsőoktatásban tanított szakmákért is tanulni kell, és meg lehet belőlük élni.
Ha valaki akar, törekszik, az meg tud élni, diplomával vagy más szakterületen...
Baj azokkal van, akik nem akarnak és nyavalyognak. Beszélgettem már olyan papír szerint diplomás informatikussal, aki 30 elmúlt, és nem dolgozott, mert nem akart, az anyja eltartotta, hát, egészségére, ja, és nem értette, hogy mi a nők problémája vele. Szóval még csak azt sem lehetett mondani rá, hogy büfészakos, és azért, ő egyszerűen nem akart, kényelmesebb volt otthon az anyja szoknyájánál. Az ilyen akármilyen szakmát kitanulhat, akkor is léhűtő marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!