Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem nyilvánjítják...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem nyilvánjítják szexistának az olyan kifejezéseket, hogy a férfi legyen kezdeményező, fizessen mindent a randin, ne legyen töketlen, legyen bátor? Ezeket a kifejezéseket nem lenne jobb büntetni?

Figyelt kérdés

Ha azt mondanám, hogy a nőknek a konyhában a helye vagy, hogy nők butábbak a férfiaknál, rögtön nekem támadnának, hogy szexista állat vagyok. De akkor a fentebb írt kifejezések miért nem azok?

A szexizmus nem csak a nőket sújtja, a férfiakat is. Az ilyen kifejezéseket büntetni kéne pénzbírsággal. Senki ne érezze kényszernek azt, hogy férfinek vagy nőnek született és ne erőltessenek rá szerepeket.

Az is nevetséges, hogy sok nő elvár autót, saját lakást, valamilyen összegű fizetést, de fordítva ez már alig jellemző. Nemi megkülönböztetésekkel már rég lekellett volna számolni.

2018. jún. 15. 16:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Lefordítom:

Beszari alak vagyok, összeszarom magam már attól is, ha rám néz egy nő, és már millió helyről hallottam, hogy legyek bátrabb, nincs veszítenivalóm, de ahelyett, hogy dolgoznék magamon, inkább iderángatok valódi problémákat, valódi megkülönböztetést és elnyomást, és ezzel megveregethetem a saját vállamat, hogy jól elintéztem.

2018. jún. 15. 19:33
 12/17 anonim ***** válasza:
A társadalmi berögződések még nem tűntek el, viszont az egyenjogúságban túltolták a dolgokat. Amíg egy nő lazán szexizmust kiálthat mindenre, addig egy férfi ezt nem teheti meg, mert nem elfogadott, hogy a férfi folyamatosan áldozatszerepe rakja magát.
2018. jún. 15. 19:38
 13/17 A kérdező kommentje:

#11 Az ilyenek miatt büntetném ezeket a kijelentéseket és remélem el is fog jönni az a korszak. Ha valaki sértő dolgokat mond a másikra azt igenis büntetni kell. Ebbe semmi diktatórikus nincs csak így lenne korrekt mindenkivel.

Egyébként meg nem szarom össze magam a csajok közelségébe csak nem szeretem a kettős mércét és igen a "nőknek a konyhába van a helye" és a "férfi ne legyen töketlen" kijelentéseket is ugyanúgy büntetném.

2018. jún. 15. 20:39
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Amennyiben téged meg tud sérteni egy hótidegen ember, és ezért pénzbüntetést vezetnél be, akkor azt kell mondanom, hogy hülyébb vagy, mint elsőre kinéztél. :D
2018. jún. 15. 20:50
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy szűzfiú picsulását olvashatjuk a kérdésben, aki őszintén csodálkozik hohy nincs csaja...
2018. jún. 16. 07:52
 16/17 anonim ***** válasza:
Feministákkal kéne ismerkedned, azok nagyon elítélik ezt. A legtöbb nő régimódi feminista, neked az újhullámosok kellenének. Igazából elég sokan elítélik ezeket a dolgokat a nők között is, te magad is elítéled, itt az oldalon egy csomó férfi is... Szerintem könnyen meg tudod találni a hozzád illő nőt. Csomó független, erős, emancipált, modern nő egyenesen sértésnek veszi, ha meghívják. Nem is nagyon értem miért érzed úgy, hogy ami vágysz az nem létezik. :/
2018. jún. 16. 12:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Én öreg vagyok, fiatal koromban nem is volt ilyen kifejezés, hogy szexista.

Az elmúlt 40 évben tán egy év volt, amikor komoly kapcsolat nélkül éltem, bár a kelleténél tán több ordulat is volt az életemben.

lehet, hogy bűncselekmény, de általában én kezdeményeztem a dolgot, - így is lehet.

Bár, ha nagyon szigorúan vesszük 20+ éves házasságom előtt a feleségem kérte meg a kezem, kb.

Fordulj az országgyűlési képviselődhöz a BTK módosítása érdekében - de szerintem nem lesz nagy sikered.

(Mellesleg az is egy kezdeményezés, ami neked nem nagyon megy)

2018. jún. 16. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!