Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jellemző mostanság az a régimódi felfogás, hogy a férfinek kell többet elérnie, mint a nőnek?
Itt gondolok az intelligenciára, anyagiakra, autóra, lakásra. Paradox az egész, mert régi korokban alap volt az, hogy egy férfinek több mindene volt, mint a egy nőnek, nem dolgozhattak, nem tanulhattak most már az is előfordulhat, hogy a nőnek több pénze van, jobban keres a párjánál és esetleg ő vezet. Szerintem ezzel semmi baj nincs, mert nem attól lesz jó a párkapcsolat, mert ragaszkodunk a régies felfogásokhoz.
Érdekes módon azt látom, hogy férfiak és nők sokasága még ragaszkodik ehhez a szellemiséghez. A férfi egóját nem bírja az, hogy a nő intelligensebb, jobb anyagiakkal rendelkezik, a nő meg megjátssza védtelen gyenge lányt aki azzal, hogy felkell néznie rá, ezért hozzon magasabb színvonalat.
Ti, hogy látjátok ez mennyire jellemzi a mostani kapcsolatokat?
Nagyon.
Férfitól még életemben nem hallottam olyan elvárást, hogy a nő keressen többet. Sőt, sok férfit még a női minimálbéres kereset sem zavart. Ehhez képest rengeteg nőtől hallottam, hogy a férfi keressen többet és minimálbéressel szóba sem állnak.
Az olyan házasságokban a környezetemben, ahol a férfi többet keres, közös kassza van és a férfi arányosan többet ad a dolgokba. Az olyan házasságokban, ahol a nő keres többet, 1 kivételtől eltekintve külön kassza van.
Szerintem 30 éves kor után inkább a férfiaknak van válogatási lehetősége nem a nőknek.
igen,ha 30 éves korukra lesz a férfiaknak sok pénze kocsi stb,amúgy nem
Általános, de szerintem egy idő után nem számít.
Én amikor ismerkedési fázisban tartottam, csupán annyit szerettem volna, hogy a leendő párom is hasonló keresettel rendelkezzen, mint én. Aztán végül a párom a dupláját kereste annak, aminek én. Azóta eltelt két év és már én keresek többet, mint ő. Most emelték fel a fizuját, de még így is pár tízezerrel az én fizum a több. Számít? Nem. A főnöke így is csak azért emelte, mert pedzegette, hogy ő fog gyesre menni. :)
Szóval összességében szerintem jogos is lehet akár az, hogy a férfi legyen a "kereső fél" a családban, hiszen a nő megy el szülni, SZERINTEM az a természetes ha a nő van otthon a babával 2 éves koráig. Ha a férjem, párom ez idő alatt nem tud eltartani minket az szomorú és számomra elkeserítő lenne.
"Meg sorban állnak a jobbnál jobb férfiak."
Nem a jobbnál jobb férfiak, hanem a férfiak. A férfiaknál viszont többnyire semmilyen nők nem állnak sorba.
#8: az megvan, hogy nem mindenki akar gyereket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!