Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítani akar velem a barátom, mert nincsen munkám?
Hello!
20 éves lány vagyok. Pár hónapja van egy barátom. Ő magyar én cigány származású vagyok. A barátom 24 éves ő egyetemen tanul és dolgozik is mellette. Én tavaly érettségiztem és szereztem meg a szakács szakmámat. A szüleimmel élek még. Nem tudok elhelyezkedni sehol sem. Nagyon sok állásinterjúra elmentem, próbáltam a legjobb formámat mutatni, ott voltak a bizonyitványaim ami persze nem lényeges,de mindenből kitűnőre végeztem. Az a helyzet,hogy mindig úgy éreztem minden jól sikerült,de sose hívtak vissza nem mondták,hogy felvesznek az adott munkahelyre,mert alkalmas lennék rá. Kimentem ezért külföldre dolgozni az utazásban a szüleim segítettek. Aztán pár hónapra haza is jöttem és megismertem a barátomat. Neki nem tetszett,hogy nincs munkám,de értette az okokat. Folyamatosan próbálkozom, telefonon gyakran nagyon biztosra mondanak mindent,sokat kérdeznek,van-e végzettségem stb. Aztán az interjú után semmi. Most megpróbáltam a nyári munkákat. Elmondani nem tudom mióta figyelem ezeket az állás lehetőségeket és szerintem elsőként csaptam le sokszor ezekre a munkákra. Személyes találkozáskor volt,hogy azt mondták nekem nem tudnak felvenni,mert szakácsként is fontos lenne azért a bizalomgerjesztő kedves megjelenés. Tudtam,hogy a külsőmre ( a színemre) utalnak. Nagyon zavarban vagyok már,izgulok és mindenhol elutasítottak eddig. Igazából külföldre akartam költözni. Nagyon jó az angolom. Van angol nyelv vizsgám is. De csak akkor tudnék kimenni ha lenne bevételem,meg nem is azonnal akartam elpucolni innen. Nos a barátom ezt megelégelte és azt mondta nekem,hogy gondolkozik a szakításon,ha nem lesz munkám akkor mégis mitcsinálok stb. Soha nem kértem tőle semmi. Most van is még pénzem bőven,de akkor is szeretnék dolgozni. És nem külföldre menni mogatni,ha van érettségim és szakmám. Amúgy a legjobb példa a barátnőm aki magyar és ő azonnal talált magának érettségi után munkát. Én ugyan oda jelentkeztem, de engem nem vettek fel. Elegem van ebből a sok elutasításból ;( teljesen padlóra vág és a barátomat is ilyen dolog miatt veszíteném el. Mit csináljak,hogy legyen munkám? És egyáltalán érdemes a barátommal beszélni erről még? Vagy engedjem el a témát?
A stílusod alapján egy értelmes lánynak tűnsz.
Sajnálom,hogy ezt tapasztaltad!
Szoktam olvasni,hogy akinek kajával kapcsolatos biznisze van,hogy először hobbiból csinál valamilyen kaját egy társaságnak és sokan kérdezik,nem-e hivatásos csinálta.Mikor már szájhagyomány útján terjedt,hogy jót csinál,elkezdte pénzért csinálni és ebből később boltot nyitott.
Eléggé nagy baj, hogy itthon az értelmes emberek nem kapnak munkát a megjelenésük miatt... :/ pedig hiába vagy "kisebbségi" származású, értelmes, tanult ember vagy, célokkal.
Barátod próbált segíteni neked munkát keresni? Lehet jobb, ha elengeded az életedből és megpróbálod megint külföldet, hátha 1-2 év ottani tapasztalat végre itthon is meghozza a gyümölcsét. Az első 1-2 évnyi tapasztalatot a legnehezebb összelapátolni, tök mindegy milyen szakmában van az ember (én pl közgazdász vagyok 2 folyékony idegennyelvvel, vért izzadtam én is), utána már megnyílnak a megfelelő ajtók.
29/N
Nekem is van örökbefogadott cigány lányom, vendégoltós.. ismerem a helyzetet, jó másfél év aztán talált rendes helyet.
Szerintem most a Balcsinál próbálkozz.
A pasi meg kuka, az egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!