Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért problémázik a környezetem azon, hogy a barátom nem diplomás?
Sziasztok!
Orvosira járok, és a barátom, akivel nagyon szeretjük egymást, OKJ-s végzettségű masszőr. Okos és intelligens, fontolgatja a továbbtanulást egyébként. A szakmájában nagyon ügyes, és sok dolog érdekli. Engem meg ezek a dolgok pont nem, mármint, hogy milyen végzettségű. Az évfolyamtársaim az egyetemen majdnem mind vagy beképzeltek, vagy bunkók, meg amúgy is nehezen szokott valaki megfogni. Ő viszont nagyon megfogott, és külön örülök annak, hogy nem jár orvosira, mert ezáltal semmi köze nincs ahhoz, amit én tanulok, és mint egy kis nyugalom szigete lehet az életemben, aki az egész hajtásból kirángat. Viszont, ha bárki a környezetemben megkérdezi, hogy és mivel foglalkozik, és elmondom, azonnal kiakad, hogy ne már, mellém egy sokkal okosabb ember való, legalább diplomás. Nem értem miért. Nagyon sok diplomást, vagy egyetemistát ismerek, akik attól függetlenül, hogy ők egyetemisták, vagy diplomások, iszonyat buták, felszínesek, vagy bunkók. Nem értem miért baj, hogy aki mellett jól érzem magam, annak nincs meg egy papírja, ami másnak megvan. Nem érzem, hogy ettől lenne egy ember valaki... Viszont engem nagyon bánt, hogy mások így reagálnak a boldogságomra. Miért van ez? Miért kell leszólni a másikat?
Ne foglalkozz vele.
Ha hatdiplomás lenne, akkor is találnának rajta fogást, ebben biztos lehetsz.
22/N
Mármint, ne foglalkozz VELÜK. A minden lében kanál idiótákkal. Egy kapcsolat két emberről szól.
22/N
Én közgazdász vagyok, párom vállalkozó kb. 19-20 éves kora óta. Na most ő kb. mindenhez ért ami szolgáltatás, szervezés, vagy épp vendéglátás. Szerintem azt sem kell ecsetelnem,hogy a közgazdász diplomámmal az ő bevételéhez képest mennyire törpülök el. Középfokon beszélem a németet és az angolt, ő az angolt anyanyelvi szinten a németet meg felsőfokon, emellett spanyolul is beszél társalgási szinten, ráadásul fiatalabb nálam 2 évvel. Szóval nekem diploma, neki érettségi, néha még is azt érzem,hogy ő többre vitte és még mennyi év előttünk van.
32/N
Ne foglalkozz velük!
Nem a megszerzett papírtól lesztek boldogok.
Édesanyám vegyésztechnikus, apukámnak meg csak egy szakmája van, mégis boldogok 4 gyerekkel és boldogulnak az életben is.
Sógorom és a nővérem ugyanez, előbbi vállalkozó (sima érettségivel), utóbbi építészmérnök, 2 gyerekük van és 18 éve együtt vannak.
Ne aggódj ezen, ti is lehettek boldogok. Azzal foglalkozz, amivel érdemes, és ezzel pont nem kell szerintem. :)
Ugyanez a cipő. Teljesen megértelek. Alig vannak normalis sracok az en evfolyamomon is az orvosin, ha igen akkor kulsos baratnojuk van vagy pedig az evfolyamrol van baratnojuk.
Az en baratom sem diplomas de neha azt erzem sokkal nyitottabb szelesebb latókoru es tudasu mint en aki csak egy dologra koncentral a diplomajaert. Nalunk a szuleim generaljak ezt a viszalyt mivel mindketten szakmunkasok igy jol kijonnek mellem is orvost akarnak. De egyet bevallok nem birnam egy orvos mellett. Jo biztos valakivel beszelni a munkadrol de a baratom is meghallgat, na meg erre ott a munkahely.
Nem birnam ha meg otthon is azt kellene hallgatni amit egesznap csinalok es a versengest sem birnam.
Nekem is o a nyugalom szigete mar negy eve ahogy mondod es ez rengeteget szamit, orulok hogy nem orvosis.
Ne engedj a kritikaknak! En mar egyszer engedtem ott hagytam aztan ujra egymas mellett kotottunk ki mert ez nem szamit!
Kitartast es helyezd eloterbe a sajat boldogsagod!
22/L
"Az évfolyamtársaim az egyetemen majdnem mind vagy beképzeltek, vagy bunkók"
Szeretnél te orvosis lenni... Vagy csak buta vagy, mint az anyaföld. Van pár valódi orvostanhallgató és orvos ismerős, aki más szakmából valóval kezdett (én is), ez soha nem volt probléma. Nem kell ábrándozni meg sztorikat gyártani.
Az Intim Torna Illegálnak van egy idevágó opusza, idézem:
Hatdiplomás közgazdász vagyok,
Bármit mondtok, én mindent tudok,
Senkiházi amatőrök,
nem tudják, hogy ki a főnök,
A diplomámtól én mindent tudoooook!!
Na ennyi a véleményem az ilyen emberekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!