Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna titeket, ha a barátnőtök buta lenne?
Vannak területek, amik ha ütnek se mennek.
Elég jó vagyok abban, amit csinálok, de ahogy magasodnak az elvárások felém, annál elvszettebb vagyok.
A barátom büszke rám, nem tart hülyének, de tényleg az elmúlt évben nem bírom tartani a lépést és félek, hogy egyszer csak észreveszi, hogy igazából nem az vagyok, akinek hisz.
20L (hosszú a sztori, a lényeg, hogy végzős vagyok egy nívós szakmai helyen és magamra vállaltam minden félét)
Legyen meg a józan paraszti logika, legyenek önálló gondolatai és ne érzelmi alapon érveljen. Ha ezek megvannak egy lányban, nem érdekel, hogy tud e integrálni, mert a hétköznapi életben ez teljesen felesleges.
De nyugi, kevés az okos nő. Az itteni felhozatalból is tökéletesen látszik. A legtöbb női válaszolónál az érvelés kimerül annyiban, hogy nyomkodja a piros kezet és a másik fejéhez vágja, hogy szűz és lúzer.
Bocsi, hogy nőként válaszolok. Ellenkező esetben az zavarna, ha az illető tényleg alapvető dolgokkal nem lenne tisztában, pl. nem tudná magát helyesen, értelmesen, normálisan kifejezni szóban és írásban vagy nem tudna számolni, nem lennének legalább felületes ismeretei különböző témákkal kapcsolatban, nem tudna mindennapi problémákat megoldani, nem tudna önállóan logikusan gondolkodni, nem találná fel magát picit bonyolultabb helyzetekben, nem lenne véleménye stb., tehát mondhatni életképtelen lenne és mindig mindent a szájába kellene rágni, irányítani kellene stb. Ugyanakkor amire te gondolsz, az nem ilyen "súlyos". Én úgy gondolom, hogy inkább csak a kétségbeesés és az aggodalom beszél most belőled és szerintem te is tudod, hogy ez nem a "buta" kategória :) Azért megnyugtatásul leírom, hogy szerintem a mai világban az teljesen természetes, ha valaki nem ért mindenhez és nincsenek minden egyes témában mély ismeretei. Egyrészt azért mert ma már rengeteg információ jut el hozzánk, csomó inger ér minket, szóval borzasztó nehéz mindig mindennel naprakésznek lenni és mindent követni, mindig mindenről tudni, mindig mindenhez érteni...szinte lehetetlennek tűnik számomra. Másrészt pedig az embernek vannak képességei és nem mindenki születik zseninek, így természetes módon van, ami könnyebben megy és vannak olyan területek is, amikkel bizony meg kell közdeni. Illetve mindenkinek van egy érdeklődési köre és szerintem az ember ez alapján is szelektál, szűri az információkat és alapvetően olyan dolgokkal veszi magát körbe, amik érdeklik. Most olyanokra gondolok, hogy pl. olyan filmeket/sorozatokat/műsorokat néz, olyan könyveket/újságokat/blogokat olvas, olyan hobbikat folytat, amik valami miatt érdeklik és szívesen foglalkozik vele, valamint a tanulmányaid és később a munkád során is specializálódnod kell egy konkrét területre, ami szintén eléggé meghatározza a mindennapjaidat.
Nekem például talán középiskolában az érettségi idején volt utoljára szélesebb körű tudásom, mert akkor az irodalomtól kezdve, a földrajzon át, a fizikáig mindent tanultam, kvázi rá voltam kényszerítve. Akkor tudtam többek között deriválni és integrálni, tudtam beszélni az idegrendszerről és a bostoni teadélutánról, tudtam különböző színű oroszlánszájakat keresztezni stb., aztán mikor továbbtanultam egyetemen és inkább egy adott területre koncentráltam, akkor ezek a korábbi ismeretek szépen lassan elkezdtek halványulni. Néhány dolog megmaradt, ami valami miatt emlékezetesebb volt vagy jobban megtanultam és még mindig pontosan emlékszem, vannak olyanok is, amik csak akkor rémlenek és akkor jutnak eszembe, ha direkt próbálom előhívni (pl. egy iskolai feladat kapcsán, ha éppen segítek egy középiskolás diáknak), illetve van olyan is, ami kvázi kitörlődött és arra sem emlékszem, hogy egyáltalán tanultam-e olyasmit... Nagyrészt arra koncentrálok, amire aktuálisan szükségem van, ami kell a tanulmányaimhoz és a munkámhoz és csomó minden van, amihez már nem értek vagy legalábbis nem "eléggé", mert egyszerűen nem használom x ideje és elfelejtettem. Én ettől még nem érzem magam butának. Ezeknek a dolognak szerintem nincs is túl nagy jelentősége a mindennapokban, egy kapcsolatban pedig pláne nem. Inkább az a gondolkodásmód, a logika és világlátás, szemléletmód, értékrend stb. a fontos, amiket elsajátítottál az évek során.
Nem emlékeztem, hogy kiírtam ezt:D
Akik bármit arról írtak, hogy nem is beszélgetőpartnernek vagyok a barátomnak: de. Tudjátok miért jöttem vele össze? Mert nem egy nőgyűlölő f a s z. Egyébként tudok integrálni/deriválni, csak a statisztika/stochasztika fogott ki rajtam.
Köszönöm a konstruktív válaszokat.
A butaság nem itt kezdődik.
Van egy rokonom, 22 éves. Tavaly érettségizett. Ha kap egy hivatalos papírt, nem fogja fel. Engem szokott keresni, hogy mondjam el, mi áll benne. Egy csekket nem tud kitölteni, sejtelme sincs olyan alap dolgokról, hogy mit nézzen ha hitelt vesz fel, kb. olyan szinten ismeri ki magát a világban, mint egy általános iskolás gyerek.
Tényleg buta.
Jellemre se egy nagy eresztés: hisztis, rosszindulatú.
A pasiját egyáltalán nem zavarja, csak az a fontos, hogy állandóan dugni akar. Idén nyáron lesz az esküvő, aztán jöhet a babuci.
"Tudjátok miért jöttem vele össze? Mert nem egy nőgyűlölő f a s z."
Azért biztos volt más is, mert ez alapján a gyk férfi felhasználóinak felével összejöhetnél! :D
Mondjuk, egy ilyen szöveg után már értem, hogy miért merült fel benned a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!