Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Vagyonosodási szerződés. Ti...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonosodási szerződés. Ti elfogadnátok?

Figyelt kérdés

7 éve vagyunk együtt a párommal. 4 éve vettünk közösen egy házat, amit együtt, ketten újítunk. (ahogy pénz van rá, úgy tudunk vele haladni)

Nekem nem büdös a munka, ugyan úgy melóztam, mint a férfiak, tolom a talicskába a sittet, vertem a vakolatot, szedtem le a csempét, hordtam a téglát a falazáshoz, adogattam a cserepet a tetőre stb, az 50 kilómmal...nem is ez a lényeg.

Nem kicsit kiégtünk tavaly augusztusra (voltak már előjelei) Ő a munka mellett még csinál mást is, ami minden idejét felemészti. Nekem is elég húzós a munkám, közben beterveztük a lagzit, meg a házat is továbbra is csinosítgattuk. Besokalltunk. Mondtam legyen egy kis szünet, mert nagyon elmentünk már egymás mellett.

Ő abba nem ment bele, én meg már nem bírtam, elköltöztem. Elmentünk ügyvédhez, ő "jelképes" összegért megvette tőlem a ház felét.

Most 3 hónapja együtt vagyunk. Ez a külön töltött idő mindkettőnknek (úgy gondoltam) elegendő kemény lecke volt ahhoz, hogy belássuk, van ami elromlik, de helyre lehet hozni, és az élet kemény... na nem részletezem.

Minden szép és jó volt, ám a napokban közölte velem, hogy ő most úgy gondolta, hogy vagyonosodási szerződést ír, a jelenlegi állapotról. Én ezt nem is fogtam fel elsőre.

Közölte velem, hogy a jelenlegi állapotot rögzítjük, hogy ki mivel lép be ebbe a kapcsolatba. Tehát a ház, ahogy van marad az ő nevén, és minden egyéb telek is (amit még a fél éves szünet előtt vásárolt a mellékes "maszekjából".

Én ebbe nem szeretnék belemenni, mert valahogy (és cáfoljatok meg, ha ez nem így van) de kell az a biztos háttér, hogy a házunk fele az enyém.

Aztán mondta, hogy jó, visszaírjuk az 50%-ot a nevemre, de fizessem vissza a pénzt, amit adott, illetve amit eddig ráköltött azóta a házra, annak a felét is.

Ez így rendben van?

Másnál, hogy van a lakás tulajdonjoga?

2018. márc. 7. 13:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ke..

Ezt is te irtad ki. Ez nem párkapcsolat. Kb anypotlék vagy cseléd, bocsánat ingyen ágybetét,azért akar papirozni le mindent már most, mert amint talál jobbat te repülsz.. Ez a kapcsolat egy fos. Lépjél ki,ne várd meg mig ő dob ki lealázva..

2018. márc. 7. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
71%
Az viszont nem oké, ha valóban te fizeted a rezsit, kaját és még az építkezésbe is beleszállsz! Akkor tessék a rezsit, étkeztetést is felezni!
2018. márc. 7. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

#7: "Mégis mit vársz tőle, hogy a dolgaid után szemet hunyjon minden felett, ingyen visszaadja neked a háza felét, sőt, még vegyen is feleségül, hogy a vagyona fele is a tiéd legyen, miközben te bármikor leléphetsz megint? "

Drága #7, komoly értelmezési gondokkal küzdesz. Jelenleg a férfi volt az, aki komoly anyagi hasznot húzott a nőből, vagyis a kérdezőből, mikor áron alul vette meg tőle a ház a felét, a kérdező meg volt olyan balga, hogy belement.

Jogilag nem tartozik neki, de erkölcsileg igen, mert kihasználta a kérdezőt.

2018. márc. 7. 14:41
 14/18 anonim ***** válasza:
58%

ez igy tenyleg rendben van.

mas lenne a helyzet, ha ragaszkodna a piaci arhoz, es nem erdekelne a te "jelkepes" arad, mert jogilag megtehetne, mas kerdes hogy az nem lenne tisztesseges.

mondjuk en is meggondolnam hogy ne biztositsam e be magam olyan tars esetere aki "szuneteket" akar tartani amikor olyan kedve van.

Nalam ilyen nincs, vagy egyutt vagyunk vagy nem, olyan nincs hogy hangulatfuggo.

2018. márc. 7. 15:16
 15/18 anonim ***** válasza:
58%
Teljesen rendben van.
2018. márc. 7. 15:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van. Ha évente előjön a hisztid, hogy elköltözöl, akkor mindig fizesse ki a felét a háznak?

Nálunk közös a ház és minden egyéb, de mi 13 éve együtt vagyunk és együtt oldjuk meg a problémákat, nem szétköltözgetünk ha valami nem tetszik.

2018. márc. 7. 15:30
 17/18 anonim ***** válasza:
Ennek mi értelme? Élő példála az amint jön egy jobb valamelyikötök lelép hézagtöltő kapcsolatnak.
2018. márc. 7. 15:44
 18/18 anonim ***** válasza:

Minek mentél vissza egyáltalán?

Ez sose lesz jó kapcsolat. Együtt éltek és mindent te fizetsz, ő meg gyűjtögeti külön saját magának a pénzt?

Miben reménykedsz még?

2018. márc. 9. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!