Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért irigy mindenki azokra az emberekre, párokra, akiknek sok pénzük van?
Tapasztalat...
Volt idő amikor csak nevettem azon, amikor egy nőre azt mondták: ez jól beszo.ta magát, vagy mennyit szo.hatott ezért az autóért.
Tény, hogy ez a férfiak hibája, mert egy nő sokkal de sokkal nehezebben érvényesül, és sokkal nehezebben becsülik meg a munkáját.
Ám sajnos magam is tapasztaltam, hogy egy egy vagyontárgyért, felkapaszkodásért mi az amit meg nem tesznek... életem legszebb éjszakáját köszönhettem egy ilyen alkalomnak, amikor azt hitték fizetésemelést érhetnek így el. (csak később döbbentem rá, tehát részemről nem kihasználás volt)
És nem nem irigy senki sem, inkább szánalom az egész.
A többségük naivan azt hiszi, hogy önmagukért szeretik őket, pedig sajnos nem igaz.
Van egy hasonszőrű szomszédom, akinek a férje irtó jól keres, ám a nőt szét csalja.
Ezt a nő tudja, de vele marad, mondván a gyermekem apja... (persze, szó sincs arról, hogy hogyan fogom egyedül nevelni a gyermekemet, hogyan fogom eltartani magam... hiszen eddig eltartott voltam)
Szóval az emberek szemében inkább szánalom látszik, az elveszett emberi tartás miatt!
Nagyon de nagyon ritka a kivétel!
Azért irigyek rájuk, mert:
- azt hiszik, hogy a pénz, az anyagiak azonosak a boldogsággal, azt, hogy a pénz automatikusan megszüntetné a problémáikat és boldoggá tenné őket (ez nyilván nem így van);
- tisztában vannak vele, hogy a pénz a személyes szabadságuk és a boldogság elérésének az eszköze, és úgy érzik, hogy a jelenlegi anyagi körülményeik jelentősen korlátozóak, összehasonlítva azokkal, akikre irigykednek (ez megállja a helyét);
- az irigykedéssel be akarnak illeszkedni az irigykedők táborába, ezzel erősítve a közösséget ("mi" vs. "ők"), és közvetetten biztosítani a saját szociális túlélésüket, biztonságukat (ők is sokan vannak).
És azért gondoják azt, hogy a nő csak a vagyonával van a férfival és hogy a férfi csak a vagyonával akarja megfogni a nőket, mert:
- mint feljebb, hogy kialakítsák az "ők" vs. "mi" mentalitást és beilleszkedjenek;
- nem tudják/akarják feldolgozni az élet "igazságtalanságát" és a másik tábort megpróbálják erkölcsileg maguk alá zülleszteni, hogy legalább ebben feljebb érezzék magukat;
- a saját felelősségükez úgy hárítják el, hogy másokra vetítik ki a saját sikertelenségüket;
- bizonyos esetekben, véletlenül vagy megalapozottan, teljesen igazuk van :D.
"egy nő sokkal de sokkal nehezebben érvényesül"
El vannak tiltva a programozástól? Villamosmérnökségtől? Bádogosságtól? Szobafestés mázolástól?
Fogorvosságtól? Egy fogorvos nő olcsóbban dolgozik, mint férfi kollégája?
Burkolóként kevesebbet kér?
Ezzel szemben: Orvosnak fogorvosnak elmennek sokan és jól megélnek.
Sok pénzes de verítékkel járó szakmát úgy kerülnek mint a csóró f@@szt.
Elmennek pedagógusnak. Nem jól fizetett. Kevesebbet keresnek mint férfi kollégáik?
Amennyiben végez egy ruhatár kerékpártározó szakot, nem kell panaszkodni, hogy kevesebbet keres mint egy bádogos: Át kell képeznie magát.
"Tény, hogy ez a férfiak hibája" Az én hibám, hogy nem tudsz programozni. Elismerem ez csakis az én bűnöm.
#6-os, Te most tényleg összehasonlítottad a különböző szakterületen dolgozókat? :D
Mindenki tudja, hogy nem erről van szó, hanem az azonos területen dolgozókról!
Nem, még csak nem is az állami szférában, mert ott ugye nem jellemző, bár ott is jelen van.
7 szerinted egy női fogorvos, bádogos, szobafestő-mázoló, könyvelő, programozó, bankigazgató, autószerelő, tanár, ... kevesebbet keres mint férfi kollégája?
Férfi kollégák között is van különbség.
Ha vállalkozó annyiért vállalta.
Ha alkalmazott akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!