Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan, hogy valaki az elmaradt szülői szeretet hiányát a párkapcsolatokban próbálja pótolni maga számára?
Pl. azért keresi valaki görcsösen a szerelmet, mert sosem szerették, és a szerelemben próbálja megkapni?
Pl. egy olyan gyerek aki nagyon jó őszinte viszonyban van a szüleivel és szeretik a szülei, az ha felnő kevésbé lesz párkapcsolat függő, meg szerelem mániás, mint egy olyan gyerek akivel sose foglalkoztak és sose szerették?
Én a való életben inkább azt tapasztaltam amit az 1. írt, a minták követéséről.
Pl. én szeretetteljes családban nőttem fel, és a párkapcsolataimban a nagyon szoros, bensőséges viszonyt szeretném megélni.
Ugyanakkor volt dolgom olyan emberekkel akik rossz viszonyok közt nőttek fel, bántalmazó apa, csonka család stb.
Ők otthon nem látták hogy milyen egy normális férfi-nő kapcsolat, és nem is tudták ezt produkálni a saját életükben. Pl. apa nélkül felnőtt nő, egy szikra gondoskodás, finomság, kötődési készség nem volt benne! Mert otthon nem látott olyat hogy anya főz apának egy teát, apa visz virágot anyának, megsimogatja stb.
Zömmel ilyen példákkal találkoztam.
De találkoztam olyannal is, aki gyerekkorában elvesztette egyik szülőjét, majd röviddel utána a másikat is. Felnőttként annyira hihetetlenül ragaszkodó lett, szinte megfojtja ezzel a párját, betegesen féltékeny, el sem tudja képzelni hogy nélküle is létezik élet.
,,De találkoztam olyannal is, aki gyerekkorában elvesztette egyik szülőjét, majd röviddel utána a másikat is. Felnőttként annyira hihetetlenül ragaszkodó lett, szinte megfojtja ezzel a párját, betegesen féltékeny, el sem tudja képzelni hogy nélküle is létezik élet."
Igen, én konkrétan ilyenekre gondolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!