Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányok/nők! Ti melyik magyar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok/nők! Ti melyik magyar költővel jöttetek volna össze szívesen?

Figyelt kérdés

Lehet kissé furcsa kérdés, és talán ebbe a kategóriába sem passzol tökéletesen, de megfogalmazódott bennem ez a kérdés, és érdekel, hogy mit mondtok...

Természetesen olyan is lehet, aki már réges-rég meghalt.

2017. dec. 24. 23:05
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Magyartanárként nagyon díjazom a kérdést!Az életrajzokat nézzétek, ne a verseket, s akkor azt hiszem, nem sokan maradnak.Radnóti csalta a feleségét, méghozzá Fanni barátnőjével.De ő annyira szerette a férjét, hogy megbocsátott.

Petőfi imádta a kocsmát.Juhász Gyula idegbeteg volt.József Attila a borderline-kórral katasztrófa volt társnak.

Mikszáth lenne a nyerő nálam, bár elvált anyagi okok miatt a feleségétől, majd újra elvette.

2017. dec. 28. 01:29
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen kérdésnél miért kell lepontozni a másikat, de cukik vagytok.:)
2017. dec. 29. 17:37
 23/33 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%
Romhányi József
2018. jan. 6. 12:23
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jo kerdes.

Jozsef Attila a kedvencem.

Akkor ott van meg Csath Geza, vagy Kosztolanyi.

Ha viszont eletrajzot nezunk,akkor egy Csath Gezaval nem biztos, hogy jol jartam volna. :D

Jozsef Attilaval kijottem volna. Mivel olyan gondoskodo /empatikus szemelyiseg vagyok. Nagy turelemmel. Ugyanakkor a kapcsolatunk tele lett volna szenvedessel is.

2018. jan. 6. 13:13
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Bár imádom a verseket, azért valljuk be, a legtöbb ismert költő nem volt épp a hűség mintaképe... kivételek azért mindig akadnak, pl. Arany János. Én őt választanám.
2018. jan. 6. 13:53
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Arany János- gyönyörű versek, az öregkoriak különösen. Van benne valami szelíd bölcsesség, értelmes érzelem.

Radnóti- kedvenc költőm, bár tényleg nem a hűség mintaképe.

Tóth Árpád- bár kissé melankólikus, azért elképesztően szép versei vannak.

2018. jan. 6. 14:02
 27/33 anonim ***** válasza:
Csáth Géza. Imádom a depresszív, pesszimista látásmódját. Ő már akkor tudta, hogy rohad az egész társadalom. Jó...tudom, hogy morfinista volt. Ez abszolút nem szimpi benne.
2018. jan. 15. 09:56
 28/33 anonim ***** válasza:
Ti honnan tudtok ennyi mindent a magyar költőkről? Kicsit irigykedem :D
2018. jan. 15. 10:34
 29/33 anonim ***** válasza:
Figyeltünk irodalmon :D :) és van köztünk egy magyartanár is :)
2018. jan. 15. 10:48
 30/33 anonim ***** válasza:
Arany, Babits, Mikszáth, rajtuk kívül nem is tudnék rendes embert mondani a magyar irodalomból. Talán Petőfi, csak őt túlságosan elvakította a "vátesz-szerepe". Bár ugye Mikszáth prózaíró volt...
2018. jan. 29. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!