Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy fogadjam el, hogy nem vagyok senkije a páromnak, és nem tudom úgy támogatni emiatt, ahogy szeretném?
Sziasztok!
3 éve vagyunk együtt a párommal, nagyon jó a kapcsolatunk. Ő tartós beteg, van egy mozgásszervi problémája.
Ezzel jár orvoshoz rendszeresen.
Szívesen elkísérem mindig orvoshoz, izgulok én is, hogy milyen eredménye lesz a vizsgálatnak, mit mond a doki, stb, viszont mindig kint kell várakoznom, az orvos rámcsukja az ajtót azzal, hogy egy "idegent" nem enged be. Emiatt sokszor a párom édesanyja kíséri el, vagy mindketten megyünk, de őt probléma nélkül beengedik, én meg kint ücsörgök addig a váróban.
A páromat bevette egy nő egy facebook-csoportba, amit olyan embereknek hozott létre, akik ugyanezzel a betegséggel küzdenek. Az édesanyját is hívta egyből vele együtt, mondván hogy hozzátartozókat is szívesen látnak. Nekem nem fogadta el a csatlakozási kérelmem, hiába írtam hogy egy pár vagyunk, meg hát láthatja is az adatlapunkon.
És még több hasonló eset történt, mindennapos, hogy idegenként kezelnek.
Tényleg ennyire "senki" vagyok, ha nem vagyunk házasok? Ennyire nem lehetek mellette?
Eléggé rosszul esik, és emiatt kevesebbnek érzem magam pl az anyukájánál - azt tisztáznám, hogy eszemben sincs rá neheztelni, és szó sincs arról, hogy ő akarna engem "kitúrni a gyereke mellől", vagy ilyesmi, egyszerűen őt mindenki hozzátartozónak tekinti, engem meg idegennek.
Mit tegyek? Nyeljem ezt, amíg majd egyszer össze nem házasodunk? Addig nem támogathatom?
Normális, hogy ez bánt?
Mivel nincs köztetek semmilyen hivatalos kapcsolat, azért te jogilag idegen vagy rá nézve, ezen nincs mit megsértödni!
Ha tényleg össze akartok artozni, akkor arra "találták ki" a házasságkötést (NEM nagy lakodalom pénzszórással, hanem a polgári esküvö két tanuval), ami a jogi helyzeteteket rendezi.
Tudom, hogy jogilag "senkik" vagyunk egymásnak, nem is megsértődök, hanem rosszul esik.
Házasodni majd akarunk ha eljön az ideje, de most még nem alkalmas (én még tanulok, nincs saját házunk, stb)
Attól, hogy egy kivizsgálásra/konzultációra nem mész be vele együtt, attól nem értem, hogy miért ne támogathatnád?
Kint megvárod a váróban, látogatod a kórházban, ha kell, segítesz neki otthon, ha kell stb.
Nem mindenki viszi be, vagy szereti bevinni a családtajgait a konkrét konzultációra, hanem az is éppen elég, ha elkísérik és kint a váróban vagy hazafelé megbeszélik az eredményeket.
Az is bőven elég.
Azt nem értem, miért akadály a tanulás, vagy egy ház hiánya, de lényegtelen.
Viszont a párod adhat meghatalmazást, hogy neked is ugyanolyan jogod legyen a vele kapcsolatos témákban intézkedni, mint a szüleinek, illetve ha hivatalosan élettársnak minösíttetitek egymást, akkor is lesz jogod több mindenre.
De a "csak együttjárunk" abszolút nem komoly dolog, ezért nem veszik sehol figyelembe.
De mi mindketten szeretnénk, hogy bent lehessek.
Ez jól hangzik, utána fogunk nézni, köszi!
"Élettársam". Erre az ajánlottat is átadták nekünk, pedig nem volt semmi papír vagy ilyesmi, csak együtt éltünk jó ideje.
31/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!