Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, mit gondoltok a mostanában elterjedő "me too"-ról a közösségi médiában?
Szánalmas. Akit tényleg zaklattak, menjen rendőrségre, de sajnos egy része csak felült a hype vonatra, és totál baromságokat próbál meg eladni zaklatásnak.
Elolvastam pár színésznő "coming outját" is, ott is megfigyelhető, hogy egyesek nem akartak kimaradni. Olyan szintű sztorikat írnak le, hogy felhívta a hotelszobájába, ő pedig belül magának kitalálta, hogy muszáj felmennie, vagy nem kap szerepet. Majd boroztak, Weinstein meg akarta csókolni, ő meg nem hagyta. És ennyi. Hozzáköltik, hogy bármit megtehetett volna velük, csak épp nem tette. Gyakorlatilag a saját beteg agyukkal kreáltak egy zaklatási szituációt azzal, hogy mi lett volna, ha ezt meg azt csinálja.
Egyik színésznő még tovább ment, először is undorító kövérezi Weinsteint, majd két bekezdéssel később azon háborog, hogy mennyire megbántotta, amikor azt mondta neki, ha fogyna egy kicsit, sikeresebb lenne :D
Nem veszik észre, hogy ezzel azoknak a nőknek ártanak, akiket tényleg zaklattak, megerőszakoltak.
#7-es vagyok, amúgy nő. Azt még hozzátenném, hogy az érdekes módon nem számít zaklatásnak, ha a fiatal, vonzó újgazdag pasi füttyög és tesz megjegyzésekrt a menő sportkocsijából, de ha egy útépítő munkás megjegyzi, hogy "de csinos vagy", olyankor már rögtön el kell panaszolni ország-világnak, hogy milyen gusztustalanok a férfiak és hogy inzultálják szerencsétlen nőket az utcán.
Vicc az egész.
A legtöbb nő aki erőszak áldozata lesz, nem miniszoknyában flangál építkezések környékén (amúgy ez miért is bűn???) hanem az erőszak nagy része családon belül, illetve tanártól, mentortól, paptól stb szokott jönni.
Aki ezen átesik, nem fog a rendőrségre menni, mert ugyanez történne vele, hogy a kutya nem hinne neki, bizonyítania kellene (persze jogosan, mert nem vádolunk senkit csak úgy) de el tudjátok képzelni, mit okozna ha az áldozat megnevezné a saját nagybácsiját horribile dictu: az apját, vagy a szomszédot, vagy a tanárát vagy az edzőjét.....
Nem, ez nem az amiről az áldozat nyíltan beszélni tud. És azért lenne jó előjönni ezekkel, hogy felhívják a társadalom figyelmét erre a mérhetetlen cinizmusra és szexizmusra. Hogy ha miniszoknyát veszek fel, "megérdemlem" ha kettesben maradtam vele, mert nem tartottam tőle, akkor "így jártam" ha ledermedtem a félelemtől, "miért nem tiltakoztam még hangosabban" ha a párom volt, akkor "csak hisztiztem" és még sorolhatnám....de persze ehhez empátia kellene és az nincs. Én nem tettem ki, hogy me too....pedig kitehettem volna. De akkor az ismerőseimtől jönnének a kérdések. Most mondjam el nekik, hogy a családtag akit szerettek, mit csinált velem? Nem mondom. De valahol talán irigylem azt aki kimondja és nem fél. Én nem akarom hogy a nevemhez ennyit kössenek: erőszak áldozata.
Amúgy meg füttyögtek már utánam fiatal lányként. Sosem hordtam miniszoknyát,mert nem vagyok vékony. Vannak ilyen undorító esetek. Meglepő, hogy ezt is kétsége vonjátok, persze aki kocsival jár, megússza...
Én lány vagyok. Cseppet se vagyok csinosabb, mint az átlag, sőt.. még mellem sincs.
Leírok pár dolgot ami a 25 évem alatt történt velem.
Kb. 10 évesen a zenetanárom lazán paskolgatta a fenekemet és folyamatosan bókolt nekem.
Kb. 12 évesen a karatemester vagy tudom is én már, hogy mi volt a titulusa kb. 2 hónapja jártam, amikor szintén lazán megpaskolta a seggemet és megjegyezte, hogy milyen jó feszes lett. Soha többet nem mentem edzésre.
Kb. 17 évesen iskolába menet az utcában többször összefutottam egy alakkal, aki olyanokat szólogatott be, hogy hogy kinyalna és egyebek, egyszer el is indult felém, akkor meg is fenyegetett, utána rettegtem iskolába indulni, volt, hogy inkább késtem.
Ugyanúgy 17 éves korom környékén egy barátnőmmel felmentünk Pestre, és hazafelé menet a vonatban vártuk az indulást. A szomszédos vonatból egy "férfi" a farkát mutogatta nekünk.
Kb.21 éves koromban egy szombat reggelen a Keletinél felszálltam a hetes buszra, ami nem volt tömve, mégis egy féreg mögém állt... és elkezdett simogatni. Először csak azt hittem véletlenül hozzám ért, de amikor odébb mentem és utánam jött, majd megint hozzám ért, eléggé egyértelmű lett. Gyomorszájon könyököltem, mert teljesen beszorított, majd a busz elejébe mentem. Hányingerem volt, teljesen kiborultam, persze senki ügyet se vetett a kis jelenetre. (utólag belegondolva el kellett volna kezdenem kiabálni vele, de akkor ott ledermedtem..) Ahogy leszálltam a buszról és mentem a dolgomra, még két paraszt munkásembernek is beszólhatnékja támadt.
Az egyszerű utcán utánam fütyüléseket és beszólásokat már inkább nem is számolom.
És nem, egyáltalán nem öltözök/öltöztem kihívóan, és nem is viselkedtem úgy. Szóval jó lenne most már ha egy kicsit elgondolkodnának a kedves hímneműek azon, hogy ne az áldozatot hibáztassák és, hogy fordított esetben ez nekik milyen lenne.
16
Azért, mert ilyenek történtek veled (baromi szerencsétlen lehetsz, mert a húgom például még jól is néz ki, de soha semmi ilyesmi nem történt vele), ne kéne átmenni férfigyűlölőbe. Hímneműek? Így kollektíven? Akkor te nőstényállat vagy?
"gyereklány" bazz... :D
Előbb végezd el az általánost.
Volt ismim, akit megpedovizáltak, és képzeld, nem lett divatos leszbi férfigyűlölő, hanem megtanítottam, hogy védje meg magát, és pár évig még együtt is voltunk.
Sírni könnyebb, mint megoldani/elhárítani a problémákat. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!