Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy városi és egy falusi ember között működhet normálisan egy kapcsolat?
Hát, mindkettő életnek vannak előnyei és hátrányai.
Most az egyszerűség kedvéért város = Budapest falu = tipikus BAZ/Békés/Tolna megyei zsákfalu. Kihagyva ezzel a kettő közötti "falusias város" és a "kisebb város" fogalmát, illetve a nagyobb városokat amik kicsi és olcsó "vidéki Budapestek" igazából.
Városi környezet előnyök:
- Gyors ügyintézés
- Jó SZTK
- Múzeumok, színházak, történelmi emlékhelyek
- Sok tematikus csoport, klub van
- Országos átlagot meghaladó fizetés
- Az a tipikus "nagyvárosi kavalkád", ahol mindig van valami érdekes.
Hátrányai:
- Dugó-dugó-dugó majdnem mindig
- Állandó háttérmorajlás (autók, iparkomplexumok, utcai csatazaj), ami igazán csak vidéki fülnek tűnik fel, de én nem tudnék hozzászokni.
- Minden k***a ünnepen lezárják a fél várost, mert 31 párt és 50 szervezet "emlékezik" vagy "tüntet".
- Kosz. Vidéken is van, de ott inkább a szemetelés gyakoribb, városban viszont az a tipikus minden ragad egy aluljáróban vagy a metrón.
- Zsúfoltság, nyomorgás a buszon
- Panelproli, mint "utca embere", ami megfelel a falusi "lumpenparaszt = utca embere" világnak.
- Az a tipikus rideg-hideg Budapesti élet, ami engem félelemmel tölt el mindig, mikor ott járok.
- Mivel a társasház elég gyakori ezért a bunkó szomszéd a fal túloldalán van, ahol ha épp "hülye", semmit nem tehetsz ellene.
Falu:
Előnyei:
- Csendes, különösen az éjszakák, csupán néha van távoli kutyaugatás meg a vonat elhaladó nesze.
- Kellemes füstillat télen
- Szép naplementék, amit a városban nem nagyon tudsz élvezni, mert sokszor már sötétedés előtt felkúrják a lámpákat, mer' az úgy jó.
Hátrányok:
- Disznószar-szag sokszor
- Cigányportyák
- Gagyi ügyintézés és SZTK
- Sok a lumpenparaszt
- Rossz tömegközlekedés.
Én egyiket sem preferálom, az én választásom a "közepes méretű város" vagy a "városias falu" lenne, ha választani lehetne, de nem lehet.
Altalanosan fogalmazva, termeszetesen müködhet es rengeteg esetben müködik is.
Föleg, hogy a hatarok mar egy jo ideje elmosodtak. Rengeteg csalad, aki teheti, videkre költözik es sok falusi pedig, föleg munka miatt varosba. Nem is beszelve arrol, hogy mindenhol talalsz különbözö ertekrendü es stilusu embereket.
A te esetedben nem füznek tul sok remenyt a közös jövöhöz. Ha a baratoddal jobban összeillenetek, valoszinüleg nem vagyna arra a tarsasagra. Igy vagy te alkalmazkodsz vagy ö szakad el a környezetetöl. Az az erzesem, egyik sem megoldas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!