Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért álmodtam az exemmel, ha több, mint két éve a párommal vagyok és az ex már nem érdekel?
"Nagyon csúnya szakítás volt, a mai napig bánt, hogy nem értem, miért szakított, miért viselkedett velem úgy"
Hát ezért.
" a mai napig bánt,"
OTT a válasz a kérdés feltevésben.
Mert még érzelmileg megérint. A mai napig bánt. Pont. Még felkavar, még érdekel. Még foglalkozol vele.
Ha nem érdekelne Téged, akkor el is felejtetted volna, hogy vele álmodtál. De még érdekel Téged. Ezért is álmodsz vele.
Ismerős helyzet. Én is álmodok róla néha, nagyon rossz rémálmok, és utálom őket.
Ahogy telik az idő, egyre kevesebb lesz, de eltarthat egy darabig.
Nem a tudatalattid foglalkozik vele, Freudikám, hanem te magad. Fogadd el, hogy a múltban ért egy traumatikus élmény (mindenkit ér) és szokj hozzá a gondolathoz, hogy ez már a múlt, megtörtént, már nem lehet megváltoztatni. Ennyi.
Ha meg három év után is nyígni akarsz a rettenetes nagy szakításodról, akkor tedd.
Mondjuk áss le. Gondold át, hogy MIÉRT bánt még ma is? Mi miatt érdekel ez még most is?
De őszintén kell, nem lehet hazudva. Másnak hazudhatsz, de magadnak nem. Vagy ha magadnak hazudsz továbbra is, és inkább a szőnyeg alá söpröd, akkor nem dolgozod fel továbbra sem.
Nehéz őszintének lenni, és néha fájdalmas, de ez van.
Őszintén nem érdekel már az exem, ez nem "nyígás" ahogy az egyik kedves hsz. megjegyezte.
Egyszerűen naiv voltam, mindenkihez jóindulatú, nagyon szerettem őt, ezt pedig ő kihasználta, amíg neki erre szüksége volt, hogy egy számára nehéz időszakon átsegítsem. Utána meg eldobott, pedig még akkor is azzal hitegetett, hogy szeret. Majd minden kapcsolatot megszakított velem, így sosem volt lehetőségem ezt vele megbeszélni és lezárni.
Az is igazság, hogy a NYÍGÁS fontos része a feldolgozásnak és megértésnek.
Ha nem fogod fel, hogy mi miért történt, és nem tudod lezárni, akkor sokáig kattogsz még rajta.
Van a nyígás, de ez nem az. Nem tudta lezárni és még lekéne.. VAGY odáig elérni érettségben és szellemileg, hogy el tudja engedni az egészet. De még kapaszkodik abba, hogy nem tudta lezárni. Egy "leszarom" tabletta és jjó lenne... de az is nehéz dolog, ha valójában érdekel a dolog :)
Kedves András! Kérlek, a frusztrációdat ne a normálisan feltett kérdésem alatt vezesd le azzal, hogy kötekedsz :)
Jártam pszichológushoz is anno, annyira fájt, hogy nem tudtam vele lezárni, nem "nyígok". Ő volt az első párkapcsolatom, az első, akibe szerelmes voltam. Nem fogom leírni, milyen módon dobott ki, de nagyon fájdalmasan és érthetetlenül.
Ennek ellenére már nem szeretem, nem akarnék tőle semmit, nem akarom, hogy ő járjon a fejemben ennyi év után is, mert nem érdemli meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!