Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért terjedt el az a mondás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért terjedt el az a mondás a férfiak körében hogy "minden nő egy ku. "?

Figyelt kérdés
2017. szept. 14. 10:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10: kevered a dolgokat.

Nem arról van szó, hogy "megszüntetjük" az ösztöneinket. Hanem arról, hogy képesek vagyunk "uralkodni" rajtuk, elvonatkoztatni, felülemelkedni.

Igen, naponta többször érzem, hogy nagyon szívesen behúznám némelyik kolléganőmet valamelyik konferenciaterembe, a falhoz nyomnám és jól megdugnám. De nem teszem. Megvan az ösztön, de mégsem ennek megfelelően cselekszem. Ez téged meglep?

Sőt, a barátnőm időről időre "érzi" a késztetést a gyerekszülésre, de mégsem akar gyereket, mert még egy csomó mindent akar előtte csinálni szabadon. Látod? Ott az ösztön, de értjük és nem hallgatunk rá, vagy csak olyan mértékben hallgatunk rá, amennyire akarunk.

Szóval tele a világ ellenpéldákkal arra, amit írsz. Te azt állítod, hogy kizárólag az állati ösztöneink vezérelnek minket, holott nevetségesen nyilvánvaló, hogy ez nem így van.

És persze nem azt állítom, hogy az anyagiak nem fontosak párválasztásnál. Ez >is< fontos, de te azt állítod, hogy >csak< ez fontos, és az nem igaz.

2017. szept. 14. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Én kislányként vadászpilóta akartam lenni, "cél" alatt nem azt értem hogy keressen sokat a pasi (konkrétan hanyatt-homlok menekülnék olyan pasitól, aki sokat keres, mert az az esetek többségében azt jelenti, hogy 0 ideje van és stresszes), az anyagi javakat meg KÖZÖSEN szeretném kitermelni a párommal, nem tőle várom.

Akkor én selejt vagyok? Vagy férfinak születtem? Vagy mi? :D

Amúgy csak szerintem rohadt gáz, mikor egy pasi degradálja a férfiakat agyatlan b--ógépekké? Képzeld, nem minden pasi húz meg mindent, amin lyuk van, és aki kicsit is szeretne felülkerekedni az "ösztönén", hogy lefeküdjön fűvel-fával, annak sikerül.

Végülis az is ösztön, hogy ha érzed hogy szólít a természet akkor elvégzed a dolgod, civilizált ember mégse görbít oda a 4-6-os padlójára mert épp úgy érzi... Nem állatok vagyunk, legyünk már képesek felülkerekedni az ösztöneinken... vagyis hát nem kötelező, de aki ösztönlény, azzal csak egy másik ösztönlény fog összejönni - ha neked az a prioritás, hogy megfektess egy (vagy több) nőt, akkor olyanokat fogsz találni, akik x dologért cserébe hagyják, hogy megfektesd. Ha normális kapcsolatra keresnél párt, valószínűleg találnál is.

2017. szept. 14. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Az uralkodás az ösztön felett csak látszólagos, mert azt már megtanultad, hogy ebben a társadalomban túl nagy árat fizetnél egy effajta tettért, hogy berántid a csajszit a terembe. De ha nem lennének retorziók, simán megtennéd, de ha te nem is, a férfiak többsége biztosan. Minthogy az emberek kifosztják a boltokat nagy természeti katasztrófák idején, amikor nem kell tartani a büntetéstől. De ennek szerintem semmi köze nincs ahhoz, hogy a nők ha megtehetik, akkor felfelé házasodnak, ösztöneikből fakadó jól felfogott érdekből, mert így nagyobb esélye van az utódjának biztonságos felnevelésére. És ebben a céljában a megtévesztés az egyetlen fegyvere, mely szerint annak a férfinak játssza el hogy szereti, akinek a javait meg akarja szerezni...
2017. szept. 14. 14:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Hát ahogy mondani szokták, minden közhelynek van legalább egy kicsi valóságalapja...
2017. szept. 14. 14:19
 15/16 anonim ***** válasza:

#13: én úgy tartom, hogy nem kizárólag a társadalmi korlátozások miatt uralkodom az ösztöneim felett, hanem vannak olyan "szabályaim" is, amiket saját magam miatt alkalmazok, és olyanok is, amiket csak a párom vagy a kapcsolatunk miatt alkalmazok. De persze ezt nem kell elhinned nekem.

Más: ha feltételezzük, hogy igaz, amit írsz, akkor a nők ezen törekvése a "felfelé házasodásra" teljesen általános, mindenkire érvényes dolog. De akkor miért kell kur­vának minősíteni őket? Ha ez a viselkedés kizárólagos és egyetemes, akkor értelmetlen negatív jelzőt társítani hozzá. Mitől lesz ez akkor "rossz"? Mi a különbség akkor szerinted a "nő" és a "kur­va" között, miért van külön szó rá szerinted?

A másik: miért feltételezel mindenképp megtévesztést a részükről? Miért 'rossz" önmagában ez a törekvés? Miért nem lehet ez a törekvés csak simán egyike az egyszerű, őszinte igényeknek a párkeresésnél? Miért érvényteleníti vagy hamisítja a szeretetet ez az igény? Van bármi módja megkülönböztetni a "valódi" szeretetet és a megjátszottat? Van egyáltalán különbség?

2017. szept. 14. 14:45
 16/16 jobbikostibi ***** válasza:
Ne anyazza
okt. 27. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!