Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi gyerektartást adnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi gyerektartást adnátok ebben a szituban?

Figyelt kérdés
1 hónapja külön költöztünk a feleségemmel. A gyerekek szinte végig nálam voltak, mert a gyerekek anyukája dolgozott. A gyerekek ide vannak bejelentve hozzám. Az anyuka erre a hónapra is kéri a gyerektartást, pedig a családit is ő költötte el. A gyerekek az iskola alatt fele-fele arányban lesznek nálam és az anyukájukkal. Közel lakunk egymáshoz, így ez megoldható. Az anyuka szerint fizetnem kellene ugyanannyit akkor is, ha mindkettőnknél ugyanannyit vannak. Ha felmerül valami költség, azt fizetem a gyerekekkel kapcsolatban (ebéd, suli, ruháztatás stb.). A régi házunknál minden számlát én rendeztem, ami nem kevés pénz volt a gázszámla miatt. Úgy gondoltam, hogy a családit továbbra is elkölthetné ő (kb. 26 ezer), a gyerekekkel kapcsolatos költséget fizetném mellette. Szerinte ez így nincs rendben és több járna (fejenként 25 ezer). Szerintetek mennyi pénzt kellene adnom neki?
2017. aug. 22. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha fele részben nálad vannak, fele részben pedig nála, akkor senkinek nem kell adnia semmit. A ruhák, tanszerek, különórák, stb. díját közösen fizetitek. Ja, és a családit is fele-fele arányban osszátok el!
2017. aug. 22. 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elsovel ertek egyet.
2017. aug. 22. 12:13
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor kellene fizetned gyerektartást ha nem volnának nálad a gyerekek vagy csak nagyon keveset havi 1-2 napot.

De mivel pont úgy kiveszed a részed így szerintem nem kellene fizetned gyerektartást.

2017. aug. 22. 12:46
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gratulálok, te is megnyerted a pénzéhes anyukát. persze, fejenként 25 ezer... Mire? Amíg nincsen bírósági határozat, és tényleg kb. fele-fele időben vannak a gyerekek, továbbá te is fizeted a mindennapos dolgokat (ruhák, kaja, beiskolázás stb) ne fizess egy fillért sem.

Hidd el az a 25 sem lenne elég neki, de még 60 sem.

Az én exem 45ezret kap havonta az egy közös gyerekünkre, évente egyszer, amikor prémiumos hónap van, megkap 70-80 ezret. De mégis havonta elkezdi hogy ez mennyire kevés, mennyire kellene magam szégyellni azért hogy csak ennyi tellik tőlem.

Ja, a nyári szünet 80-90%-át nálam szokta tölteni a gyerek, etetem, itatom, ruházom, szórakoztatom, ja, persze a havi 45 akkor is megy.

próbálkoztam párszor megbeszélni hogy legalább egy részét adja vissza mert nem fair hogy amikor nála van a gyerek, fizetem a 45-öt, de ha nálam van, nemhogy nem kapok tőle ugyanannyit, hanem még ő kapja ugyanúgy. Olyankor mire költi? Fodrász, új ruhák, kutyafüle....

nem, te ne legyél olyan hülye mint én!

2017. aug. 22. 12:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Semennyit, és a családi pótlék is feleződik.
2017. aug. 22. 13:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!