Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tartanak a mai párkapcsolatok döntőszámú többsége maximum pár évig csak?
"Soha nem volt máshogy."
Az én szüleim 40-éve együtt vannak, másabb korosztály. Viszont azt vettem észre, hogy manapság könnyebb valaki mást találni mint megoldani a problémákat közösen, pár évnél nem tartanak tovább a kapcsolatok döntő többsége.
Mert olyan társadalomban élünk ami egocentrikus.
Mit üzen a világ?
-Csak te vagy a fontos! -Élj úgy ahogy neked tetszik!- Mindig érezd jól magad!
-Ne hagyd, hogy bármit rádkényszerítsenek.
Ne tűrd el!- Lépj ki!.......
Így nevelkednek a nemzezdékek,abban a tudatban, hogy a boldogság jár!
Na persze mastól várjuk el, hogy boldoggá tegyenek és közben fogalmunk sincs róla, hogy adni is boldogság, nem csak kapni.
"A kérdező kommentje:
"Soha nem volt máshogy."
Az én szüleim 40-éve együtt vannak, másabb korosztály. Viszont azt vettem észre, hogy manapság könnyebb valaki mást találni mint megoldani a problémákat közösen, pár évnél nem tartanak tovább a kapcsolatok döntő többsége.
# 4/8 Időpont ma 23:12 "
Azért ez se mindegy hogy van. Sokaknak igénye nincs a megbeszélésre megoldásra. Nálam pl. én megoldottam volna, de miután a másik nem dobtam. Szóval mindig én dobtam, de miatta. Egyedül hiába akarom megoldani...
Mentalitásban kell keresni a hibát, meg abban, hogy mi egy ilyen világban/kultúrában élünk.
Nem szeretném terelni a témát, de voltam iszlám országokban azért az ott arrafelé ez nem jellemző. Kiskoruktól úgy nevelik a gyereket, hogy egy esélye van/egy dobása, válás alig van(nem is hallottam róla).
Mind lányoknak, mind a fiúknak megmondják, hogy nincs kufirc, egy választása van, és akármilyen hihetetlen a lányoké az utolsó szó! Ismerek is egy ilyen családot, ahol azért egy elég szép lánynak voltak kérői, nagyon sok! A lány végül választott, esküvőre is meghívtak (Bejrútban volt), már 3 gyerekük van, boldogan élnek.
Azért hozzátartozik az is, hogy ott általában 24-25 évesen vesztik el a szüzességüket, ott kitolódik nem kicsit. Azért arrafelé ismerik azt a szót, hogy önuralom! A SZEX TABUTÉMA!
Ahhoz, hogy ez megváltozzon, itt megy alapjáratban kéne egy gondolkodásmód-váltás: Média is állandóan párkapcsolatra fókuszál, lassan mát TV-t se lehet nézni, mert állandóan megy a SZEX-jelenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!