Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nőként megkérni a barátom kezét?

Ha valami szexiset akarsz, akkor vegyèl bugyikát, állj be a konyhába egy fuckanallal ès főzőcskèzz!
Ez minden, de nem szexis! Ès nem jó ötlet!
Együtt èltek egyáltalán? Vagy csak járogattok, de a barinőkeg már eljegyeztèk így neked is kène már virítani valamit???

Nekem ez jutott erről eszembe..
Szóval - mondta a nő -, eljössz?...
A férfi hallgatott. Kesztyűjét húzogatta, s ezt mondta lesütött szemekkel:
- Hallottam egyszer egy mesét. Természetesen kínai mese volt. Így szólt: egy távoli tartományban élt egy férfi és egy asszony. Nem ismerték egymást. Egy reggel úgy érezték, hangot, üzenetet hallottak, parancsot kaptak: ezért felkeltek nyughelyükről, mint az alvajárók, elindultak egymás felé, elhagyták otthonukat férjüket és feleségüket, elhagytak mindent és mindenkit, hogy találkozzanak végre az élet sötét erdejében, s boldogak és egyek lehessenek. Így vándoroltak, igézetben egymás felé. Pusztaságokon haladtak át, s egy sötét erdőbe értek. Az erdőt patak választotta ketté, s ők a patak két partján közeledtek egymás felé, a parancs értelmében, csukott szemekkel, boldog és néma mosollyal. De a patakon keskeny palló vezetett át, oly keskeny, hogy egyszerre csak egy ember lépdelhetett végig a törékeny deszkán. Ezért megálltak, a patak két partján, szemközt egymással, vágyódva és mosolyogva, s tétováztak, melyik induljon el a másik felé először?... Akkor a nő ezt mondotta, halkan és bensőségesen: "No, jere már!" A férfi felnézett e hangra, szemét dörzsölte, a nőt nézte, az égre nézett, aztán csendesen megfordult, s visszament életébe, családjához, és ott élt tovább, némán és csodálkozással a szívében. Tudniillik a nő idő előtt szólt. És egyáltalán nem szabad szólni. Meg kell várni, amíg a férfi, kérés és felszólítás nélkül, végigmegy a pallón. Ez a kínai mese.
- Igen - mondta a nő, és szeme megtelt könnyekkel. - Szóval, eljössz?...
- Jó lenne - mondta udvariasan a férfi, begombolta kabátját , s kalapját kereste. - Sajnos, délután tárgyalásaim vannak. Ezen a héten egyáltalán kissé sok a dolgom.
(Márai Sándor: Kínai mese)

Nőként mondom, szóval lehet, hogy egy férfi véleménye más lenne - bár a helyzet már eléggé furcsa számomra -, de ha szexisen kérné meg a kezem valaki, egyáltalán nem tudnám komolyan venni. A házasság nem vicc. Ha szexisen akarod, az annak a jele, hogy egy kicsit esetlen az egész, nem vagy határozott, félsz a választól.
Másrészt, nagyon nem javaslom. Egy év még úgymond semmi. Ha az ember házasságot tervez, azt egy életre tervezi jobb esetben, az ember meg nem választ maga mellé akárkit egy életre. Jelenleg lehet, hogy úgy érzed, hogy odáig meg vissza vagy érte és vele élnéd le az életed, de történhet bármi. Hidd el, tapasztalatból beszélek. Várj ezzel még pár évet, ha majd kívül-belül ismeritek már egymást, mint a tenyereteket, akkor azt ő is érezni fogja és majd megkéri a kezed, ha téged akar a feleségének. Ne sürgess semmit, mert annak sosincs jó vége.

ÉN TÁMOGATOM!
Ha egyszer lesz komoly kapcsolatom és úgy alakul én is meg kérném a párom kezét nőként, de nekem valószínűleg olyan párom lesz akinek ezzel sem lesz semmi baja. Ezt a ki viseli a nadrágot a kapcsolatban oltogatást felejtsd el, egy kapcsolat egyenrangúságon alapszik,másrészt... Még csak egy éve vagytok együtt, kicsit talán komolytalanul állsz hozzá ehhez a házassághoz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!