Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság miért várják el ugyanazt a nőktől mint a férfiaktól? Tényleg ez a mostani elfogadott értékrend?
Mostanában rengetegszer találkozom azzal a problémával,hogy a nők gyakorlatilag férfiak akarnak lenni. Ugyanannyit akarnak keresni,vagy esetleg még többet,egyfajta versengés alakul ki a párok között...ezzel elindul egy lavina,ami minden más párkapcsolati dolog rovására megy. (nincs elég idő egymásra,nincs kommunikáció,nincs sem érzelmi-sem anyagi biztonságérzet)
Az oké,hogy anyagilag nem jó a másiktól függeni, nincs is az rendjén,hogy a nő eltartatja magát vagy fordítva történik ez... Egyik fél sem teheti meg,hogy csupán lustaságból nem dolgozik!!!
Azért írtam ki most ezt a kérdést,mert van egy ismerősöm aki nemrégen szült,és amikor kiesett az ő munkájával keresett pénz a kasszából,akkor gyakorlatilag teljesen megromlott a kapcsolata a férjével.... szinte már odáig fajultak a dolgok,hogy majdnem válás lett belőle. Közben az anyuka a terhesség alatt felszedett némi felesleggel nem tudta elfogadni magát,depressziós lett.
Vagy a másik sztori: Sorakoztam a pénztárnál egy bevásárlóközpontban,két fiatal srác beszélgetett,hogy mivel ő többet keres,mint a barátnője,ő mondja meg,hogy mikor miből hol mennyit vesznek,hova mennek... a lánynak nincs beleszólás,hiszem ő "csak" harmadát keresi mint a srác.
Mondanom sem kell,mélységesen megdöbbentem a történteken.
Nőként kérdezem,tényleg manapság ez az elfogadott értékrend?
Hogy lesznek így családok,ha mindenki csak magára gondol és nem csapatban játszik?
Remélem csak két kirívó példát hallottam,és a férfiak többsége nem így gondolkodik.
" Ugyanannyit akarnak keresni,vagy esetleg még többet,"
És ezzel mi a baj? Teljesen természetes.
Néhány férfi hajlamos (tévesen!) magáénak tudni az elsődleges(és egyetlen) pénzkereső szerepét. Ők az a kis réteg akik így próbálnak meg uralkodni a párjuk felett dominanciájukat bizonygatva.
Lehet jönni a klasszikus szerepekkel, de a nagy magyar valóság igencsak azt igazolja, hogy egy fizetésből nem (vagy nehezen) lehet megélni.
Amúgy nincs annál undorítóbb, amikor valaki visszaél az anyagi fölényével - legyen az nő vagy férfi.
Persze,keressen nő is-férfi is,ez így van rendjén. A célok nélküli életet én se bírom,dolgozom folyamatosan évek óta,mióta elvégeztem a sulit,de amikor valaki az anyagi helyzetével próbál fölényeskedni,és lenyomni a másikat az felháborító, gyerekes.
Főleg amikor már baba is van....és a nő alapból nem tud annyit foglalkozni munkával,mint előtte. Mégis azt látom,hogy ilyenkor is ugyanaz az "elvárás",mintha mi sem történt volna.
Meg lehet köszönni a habzószájú feministáknak, lesz ez még rosszabb is.
Addig hergelik a munkaadókat a hülye dumájukkal, amíg a nők maguk fogják kitekerni a feministák nyakát.
Itt is volt már ilyen kérdés, anyukának nem engedték, hogy hazamenjen a gyerekeihez, tetűnehéz munkát bíztak rá, igaz, jól fizet, de hogy mi lesz a vége, valószínű nem fogja bírni.
Lehet fejtetőre is állni, egy férfi gyakorlatilag MINDEN munkakörre alkalmazható, egy nő nem.
"amikor valaki az anyagi helyzetével próbál fölényeskedni,és lenyomni a másikat az felháborító, gyerekes. "
Miért, akinek ez kell, az nem érdemli meg vagy az nem elítélendő?
Az ilyen elnyomó jellem kb. egy pár perces beszélgetésből látszik. Ha valaki ezt választja és ilyen "társat" akar maga mellé, akkor egy cseppet sem tudom sajnálni.
"Főleg amikor már baba is van..."
Igen, ez szomorú helyzet. Mármint nem az, hogy ezt csinálják valakivel, hanem az, hogy ilyen felelőtlen és átgondolatlan emberek egyáltalán gyereket vállalhatnak.
Szóval akkor én férfias vagyok, mert szeretnék sokat keresni? Ok :D
Az meg, hogy egy férfi visszaél az anyagi helyzetével, és függőségi viszont alakít ki a párjában, az miért a nő hibája? Egy s-ggfej pasi, aki azt mondja, aranyom, én keresek többet, neked szóval te maradj csöndben, az miért a nő hibája?
Msrészt... A biztonságos, másoktól független élet és anyagi biztonság csak a pasik kiváltsága? Osztmér?
A nagymamás válaszoló meg miről beszél lol? Nagyiknak kuss volt a neve a házasságban, de húzzuk az akkori értékrendet a mai fiatalokra, mert ha nekik sz-r volt, és tűrni kellett a fos férjet, akkor nekünk is, 50 évvel később, mert a világ tök ugyanolyan, és az embereknek ugyanazok az igényeik, int akkpr. Mert ez tök logikus :DDD
Kiégek az itteni pasikon, akik foggal körömmel harcolnak a hagyományos nemi szerepek mellett, hogy de a nő legyen gyengéd, meg családias, a pasi a családfenntartó, a pénzkereső, aztán két kérdéssel odébb meg harácsolnak, hogy csóró pasiként nem bírnak nőt keresni like????
Kezdjetek már valamit magatokkal :D
Aki nem elég körültekintően választ maga mellé társat, vagy nem lép le, amint kiderül, hogy a másik fél csak kamuzott ismerkedéskor, és később mutatja ki a foga fehérjét, akkor meg is érdemli, amit kap, inkább a gyereknek rossz, hogy ezt a mintát látva kell felnőnie.
Én nem sírom vissza a régi családmodellt, nem akarok egy férfi kiszolgáltatottja lenni, örülök, hogy nekem is van lehetőségem dolgozni, és anyagilag függetlennek lenni, lehet saját megtakarításom, és ha bárki korlátozni akarna, akkor megtehetem, hogy nem viselem el, hanem elzavarom. Persze, ha nem adok esélyt bárkinek, aki próbálkozik (még akkor sem, ha egyébként egy bántalmazó gyökér), akkor meg már elkönyvelnek válogatósnak... De inkább vagyok válogatós, mint kapcsolatfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!