Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segíteni kellene a fiatalokon. Ti mit gondoltok erről?
Tudom,hogy rengeteg program van,melynek keretei között a szexualitásról beszélgetnek.Mégis úgy látom,tapasztalom,hogy ez nem elég.Itt is rengeteg olyan kérdés van,ami értelmetlen,butaság,mégis sokszor megkérdezik.
Tudom,hogy szinte minden iskolában van legalább egyszer,esetleg évente is felvilágosító óra,amikor a szexualitásról beszélgetnek.Lehet kérdezni és a legfontosabb dolgokat elmondja a "tanár".A védekezésről is nagyon sokat beszélnek,mégis rengeteg fiatal aggódik azon,hogy terhes lett-e.
Az interneten is vannak olyan oldalak,amik kifejezetten ezzel foglalkoznak,sőt újságokban is szoktak lenni cikkek erről.
Azt gondolom,hogy ez egyrészt a szülők hibája is.Talán,ha időben leülnek beszélni a gyermekkel,legyen az fiú vagy lány,és akár többször is átbeszélik ezt az egészet nem lenne ennyi abortuszra szükség.Másrészt talán az is segíthetne,ha minden iskolában mondjuk 5 osztálytól kezdődően rendszeresen lenne egy óra,amikor erről van szó.A diákoknak nem lenne teher,mert nem kellene rá tanulni,nem írnának dolgozatot,csupán beszélnének erről,mindent megtudnának időben.
Ezt úgy gondolom,hogy szépen fokozatosan adagolni nekik ezt.Tehát 5.-ben nyílván nem az abortusz veszélyeiről kellene beszélni,inkább a menstruációról,a menstruációs rosszullétekről,a fertőrésekről stb.Aztán egyre több mindent.Így talán időben megtudnának mindent.Nem kellene hetente ilyen óra,de mondjuk havonta 1-2 óra talán segítene.
Én is tapasztaltam már,hogy buliban,részegen,szexelt egy barátnőm egy pasival,nem is jártak és nem is védekeztek.Hozzáteszem a lány 15éves!!!
Na,ez a tragédia.Ezen kellene változtatni.
Ti mit gondoltok erről?Szerintetek mi lenne megfelelő megoldás arra,hogy ne legyen ennyi terhes(vagy majdnem terhes) tini az országban?
15/L
ui.:aki nem tud érdemben hozzászólni a témához,kérem ne is írjon,mert ez - legalábbis szerintem - nagyon fontos dolog.
Tényleg a szülők dolga volna ebbe belevezetni a gyereket. Ide nem elég az iskola.
A gond viszont az, hogy a szülők nincsenek erre a témára felkészítve. Nem tudják helyesen tálalni a gyereknek.
Köszönöm a válaszokat!
Na igen,csak sok szülő nem is beszél a gyermekével erről.Velem sem beszéltek,de tényleg.Mikor először megjött és szóltam anyumnak csak annyit mondott,hogy "igen,ez a menstruáció.Nagy lány lettél."
Ha már a szülők nem beszélnek erről,legalább a suliban van szó róla.
Én azt hiszem minden fontos dologról tudok,hogy mire kell vigyázni stb.,mert figyeltem az ilyen jellegű órán és az interneten is nézelődtem.
kedves kérdező!örülök hogy végre valakinek ez megfordult a fejében.bár még csak 22éves vagyok,de én is voltam 16-17éves és tudtam viselkedni,sosem adtam magam könnyen,nem is volt sok pasim úgy ágyterén.mára a 4.pasimmal vagyok 3,5éve hűségesen.viszont bulizni se tudunk elmenni mert a kis csitrik nyomulnaka barátomra úgy hogy ott vagyok,és még az ő pasijuk és néha!!ha a barátom elutasítja akkor még nekik áll feljebb! sőt volt olyan h ránk vagyis a barátomraküldte a pasiját bosszúból,mondván h a barátom megütötte őt... szégyen és szánalom a mai fiatal generáció.sőt engem ezért ki is közösítettek 1 lánycsapatból mert nem voltam rib@anc,nem jártam csajbulikba,pasi nélkül velüük bulikba ahol persze csalták az ő barátjukat.mondván én mien szégyen vagyok h leragadok 1pasi mellett mert a pasik jönnek mennek,barátnő meg örök...persze barátnő...az anyukám az 1etlen bnőm aki még nem támadt hátba és beszélt ki...úgyhogy soha nem is kell barátnő..
bocsi az offért!!!
De sajna a világot nemtudjuk megváltoztatni,majd egyszer a pasik is rájönnek talán hogy milyen unalmas ugy h m8nden lányt mamár megkap,és már nem is kell vadásznia és hódítani amitől igazán férfi a férfi!!és a ribik pedig rájönnek h nem is olyan kelendő ha valaikn át ment a fél ország...hm ha pasi lennék nekem nem kéne az tuti!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!