Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Segíteni kellene a fiatalokon. Ti mit gondoltok erről?
Tudom,hogy rengeteg program van,melynek keretei között a szexualitásról beszélgetnek.Mégis úgy látom,tapasztalom,hogy ez nem elég.Itt is rengeteg olyan kérdés van,ami értelmetlen,butaság,mégis sokszor megkérdezik.
Tudom,hogy szinte minden iskolában van legalább egyszer,esetleg évente is felvilágosító óra,amikor a szexualitásról beszélgetnek.Lehet kérdezni és a legfontosabb dolgokat elmondja a "tanár".A védekezésről is nagyon sokat beszélnek,mégis rengeteg fiatal aggódik azon,hogy terhes lett-e.
Az interneten is vannak olyan oldalak,amik kifejezetten ezzel foglalkoznak,sőt újságokban is szoktak lenni cikkek erről.
Azt gondolom,hogy ez egyrészt a szülők hibája is.Talán,ha időben leülnek beszélni a gyermekkel,legyen az fiú vagy lány,és akár többször is átbeszélik ezt az egészet nem lenne ennyi abortuszra szükség.Másrészt talán az is segíthetne,ha minden iskolában mondjuk 5 osztálytól kezdődően rendszeresen lenne egy óra,amikor erről van szó.A diákoknak nem lenne teher,mert nem kellene rá tanulni,nem írnának dolgozatot,csupán beszélnének erről,mindent megtudnának időben.
Ezt úgy gondolom,hogy szépen fokozatosan adagolni nekik ezt.Tehát 5.-ben nyílván nem az abortusz veszélyeiről kellene beszélni,inkább a menstruációról,a menstruációs rosszullétekről,a fertőrésekről stb.Aztán egyre több mindent.Így talán időben megtudnának mindent.Nem kellene hetente ilyen óra,de mondjuk havonta 1-2 óra talán segítene.
Én is tapasztaltam már,hogy buliban,részegen,szexelt egy barátnőm egy pasival,nem is jártak és nem is védekeztek.Hozzáteszem a lány 15éves!!!
Na,ez a tragédia.Ezen kellene változtatni.
Ti mit gondoltok erről?Szerintetek mi lenne megfelelő megoldás arra,hogy ne legyen ennyi terhes(vagy majdnem terhes) tini az országban?
15/L
ui.:aki nem tud érdemben hozzászólni a témához,kérem ne is írjon,mert ez - legalábbis szerintem - nagyon fontos dolog.
Köszönöm a választ.
Én nem az ellen vagyok,hogy valaki nemi életet éljen mondjuk 15évesen.Ha úgy érzi,hogy itt az ideje hát csinálja.De legalább tudjon védekezni és ne egyéjszakás kalandokból álljon a nemi élete,mint ahogy a kérdésben írtam...
Igazad van, bár szerintem elegendő a mostani felvilágosító óramennyiség. Igazából a fiatalság hozzáállásán kéne javítani. Ilyen órán úgy se figyelnének/járnának be, hisz "ciki" számukra. Én a média változtatására gondoltam. Pl az óvszer reklámok jók. (gondolok itt arra h friss apuka a kisgyerekkel nem tud mit tenni, mert az hisztizik, h kell neki az az édesség...)
Szerintem... 22/F
20:15:
"Ti mit gondoltok erről?Szerintetek mi lenne megfelelő megoldás arra,hogy ne legyen ennyi terhes(vagy majdnem terhes) tini az országban?"
Azért írtam ki a kérdést,mert kíváncsi vagyok arra,hogy ki mit gondol erről.
Nem érdekel,hogy ki mit gondol rólam,nem azért írtam ki a kérdést,hogy fényezzem magam,hogy milyen sok eszem van.Ha ezért írtam volna ki nem írtam volna oda,hogy:
"ui.:aki nem tud érdemben hozzászólni a témához,kérem ne is írjon,mert ez - legalábbis szerintem - nagyon fontos dolog."
Végre egy értelmes kérdés, és erre pont ezt kell oltani? Nem a világ megváltása itt a cél, csak a kérdés megválaszolása.
Mellesleg, igen is lehetne ezen változtatni, csak a nemtörődömség, szép számmal van jelen, és amint látom itt is.
Persze.Ezzel a negatív hozzáállással,amit itt is látok nem fogunk világot váltani.De nem is ez a cél.
De nekem senki ne mondja azt,hogy ez természetes,hogy ilyen felelőtlenek a tinik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!