Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha valakit visszautasítok legyek inkább egyenes és határozott, mondjam meg őszintén, hogy miért nem jőnne össze a dolog, vagy legyek kiméletes és szépen fogalmazzak meg valamit ami csak egy kicsit áll közel a valósághoz de jóval kiméletesebb?
Egy elutasítást nem kell megindokolni.
Bőven elég annyi, hogy nem szeretnék az illetővel párkapcsolatot.
Én mindig kedvesen próbáltam. Abból hogy ne haragudj nem vagy az esetem nálam mindig kérdezősködés lett. Hogy de mi a baj megváltozik stb...
Úgyhogy ma már az egyeneset preferálom. Nem és kész.
Én azt mondom hogy visszautasításnál legkorrektebb az ha őszintéén elmondod mi a probléma, miért nem jöhet össze a dolog, és bár sokszor az igazság fájdalmas dolog, de mégis őszinteség a legtisztább dolog. Sértődést így is úgy is okozhatsz másik félnek, de ha őszinte vagy és határozottan, de kedvesen és udvarias hangnemben elmondod hogy mi a probléma, miért nem alakult ki a kémia stb... akkor azzal nem okozol másik félnek hosszú távú fájdalmat, nem igazán fog agyalni hogy mit cseszett el mert tudni fogja, és lehet ezzel sokkal előbb megérti azt hogy nincs esélye kár tovább próbálkoznia.
Persze sértődés, meg hisztizés lesz így is úgy is, ezt nem lehet elkerülni, mert ugye hirtelen haragban ezt hozza ki az emberből, de ezzel a te lelki ismereted is sokkal tisztább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!