Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pasik, mit szólnátok hozzá, ha párotok esküvő után is meg akarná tartani nevét?
Édesanyám megtartotta a leánykori nevét.
Én megkaptam édesapám vezetéknevét.
Nem hiszem, hogy nagy hisztit csapnék az ügy körül, nem a tulajdonom sem a gyermek, sem a partner.
Ma is már csak ilyen nőkkel futok össze Kis-Kovács Kriszti, Nagy-kovács Niki, aztán majd ha lesz egy lány gyerek és az is férjhez megy, akkor már Kis-Kovács-Tóth lesz, és így tovább.
Ez megint erről az emancipációs téveszméről szól, hogy mindig, mindenben egyenlőnek kell lenni.
Bezzeg ha a diszkóba ingyen kell lehet bemenni a nőknek, akkor ott nem verik az asztalt, hogy ők is fizetni akarnak.
Csak két tagú lehet a vezetéknév, nem lesznek 3-4tagúak, választani kell kettőt.
Az én párom ragaszkodik hozzá, hogy felvegyem a nevét, ráadásul a keresztnévvel együtt szeretné és mindenképp né toldattal, pedig felajánlottam, hogy lecserélem a vezetéknevem az övére, de szerinte úgy nem látszik, hogy az ő felesége vagyok. Neki ez fontos.
A gyerek neve az apjáé lesz, ez szerintem is egyértelmű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!