Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti az ilyen "véleményváltoztatást" negatívumnak vennéd?
Igazából a kérdésem nem is fogalmaztam meg teljesen jól, de egyszerűen nem találtam rá jobb megfogalmazást.
Szóval, a párom elment egy külföldi esküvőre (én sajnos nem tudtam vele menni) két barátjával, mert egy régi ismerősük megnősül. Nos, az elején azt hangoztatta, hogy ő egyedül biztos nem fog elmenni, mert nem. De amint kiderült, hogy a barátai is tudnak menni, már vett zakót, stb, és megy is. És nekem nem tetszik ez a pálfordulás. Úgy értem, hogy ha én esküvőre/keresztelőre/ballagásra vagyok meghívva, azért megyek el, mert az adott rokon/barát/ismerős meg akarja osztani velem az örömét, és én részt szeretnék venni benne, szívesen látom ezeket a fontos pillanatokat, örülök nekik. És attól függetlenül, hogy egyedül vagy mással, de elmegyek mindenképpen, mert az ismerősért/barátért/rokonkért megyek el, nem pedig azért, hogy egy jót bulizzak a haverjaimmal. Nem? Vagy csak én veszem ezt túl komolyan? Nekem ez olyan fura, mintha nem is érdekelné igazán az esküvő, mert nem volt annyira fontos, hogy egyedül elment volna, de amikor mennek a haverok, akkor már rögtön fontos lett.
A másik az, hogy nagyon sokat beszélgetünk. Kettesben van egy adott véleménye, esetlegesen egyetért velem, de volt már rá példa, hogy mások társaságában már nem értett velem egyet, hanem homlokegyenest az ellenkezőjére bólogatott, ha a haver mást mondott. Ezek nem gyakran történtek meg, de mégis zavar, hogy a haverok előtt nem meri úgy felvállalni a véleményét, mint kettesben.
Ezeket én veszem túl komolyan, vagy jelent valami rosszat, ha bizonyos dolgokkal kapcsolatban ilyen?
Jól elírtam a kérdést, szóval
Ti az ilyen "véleményváltoztatást" negatívumnak vennétek?
vagy
Te az ilyen "véleményváltoztatást" negatívumnak vennéd?
Szerintem csak neked helyesel, hogy 4 szem közt neked adjon igazat. De valószínűleg nem értett veled egyet kb soha.
Attól, hogy valaki elhív, egyedül rém unalmas tud lenni egy ilyen dolog, ha nincs körülötted olyan, akit ismernél.
És azért még plusz, hogy külföldre menne. Gondolom egyedül érezte volna magát. És az nyomasztó tud lenni.
A beszélgetés nem úgy néz ki, hogy mondom a magamét, és bólogat rá. Kölcsönösen elmondjuk a véleményünket, ha ő mond olyat, amivel egyetértek akkor én helyeselek, esetleg kiegészítem a saját gondolataimmal, ha én mondok ilyet, akkor ő tesz így. Ha meg nem értünk egyet valamiben, elmondjuk mindketten a véleményünket, és kész, érveket hozunk fel, miért gondoljuk úgy, ahogy. Tehát nem, nem csak bólogat nekem privátban. Pláne, amikor ő mondja a magáét, én helyeselek neki, aztán társaságban ha elmondom azt, amit ő mondott négyszemközt, akkor meg már másképp gondolja..
Mint írtam, nem gyakran, nem állandóan történik ilyen, néha fordul elő, de engem mégis zavar valamilyen szinten.
A vélemény dolog tényleg gáz, ez nagyon gyerekes. Mintha megfelelési kényszere lenne.
Az, hogy a haverjaival több kedve volt elmenni az esküvőre, szerintem érthető. Egyedül, úgy, hogy nem ismersz senkit, vagy mázlid van, és jó a társaság, jó buli lesz, vagy dögunalom. Én személy szerint nem szeretek esküvőkre, meg hasonlókra járni, de ha tudom, hogy jön pár olyan haver, akikkel mindig jól érezzük magunkat, jóval több kedvem van hozzá. A férjemmel ketten is szívesen elmegyek, vele is jól tudom magam érezni, de egyedül én is vonakodnék.
az esküvős dolgot szerintem felfújod
tök egyedül én se mennék ilyenre, örülök ha jön valaki, akit ismerek
a másik engem is zavar, nem tudsz vele mit csinálni, vannak ilyen gerinctelen emberek, akik annak bólogatnak, aki épp ott van velük
Köszönöm a válaszokat!
Nos, az esküvős dolgot lehet hogy felfújom, írtam is, hogy "csak én veszem túl komolyan?" arra utalva, hogy én is érzem, hogy nem feltétlen olyan vészes a dolog.
A véleményes dologra is köszönöm a válaszokat!
#9, köszönöm, de nincs elnyomva a párom, leírtam, hogy nálunk milyen az, ha beszélgetünk, és az, hogy kifejti a saját véleményét egy témáról, ÉS UTÁNA ÉN IS elmondom, hogy ÉN mit gondolok, szerintem nem jelenti azt, hogy nekem bólogat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!