Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki ért ezzel egyet? És ki nem? Miért? "Az igazi boldogság, ha szeretnek, s te viszont szeretsz. "
Van egy mondás...mi szerint "Az egyoldalú szerelem, nem szerelem!"
Nem tudom, szerintem nem lehet megfogalmazni egyszerűen, hogy mi a boldogság...
Ez egy nagyon összetett dolog...
Van aki plátói szerelemmel is boldog..., elfogadja, hogy nem viszonozzák, s örül a szerelmének, hogy egyáltalán létezik...
Szerintem ez szubjektív dolog, tehát kinek mi a boldogság, ki mivel elégszik meg...:)
A biblia szerint az igazi boldogság Krisztusban van, azaz az ő tanításai alapján kell élni és megleled.
Mások szerint sok dolog kell hozzá: pénz, barátság, hit, szerelem...
Szerintem is ez a dolog nem szűkíthető le csak a szerelemre. Megmagyarázni nem nagyon tudnám, főleg mivel kapcsolatban élek, így kicsit elfogult lennék.
De szerintem biztos, hogy nem feltétlen kell az igazi boldogsághoz az, hogy valaki szeressen.
Kérdező / tegnap 17:55:
"Ó, ennyi csak, mi tudható: szeretni kell, s szeretve lenni jó!"
Kifejteni nem tudom. Ezt érezni kell. Bár barátnőm azt mondja, hogy ahhoz, hogy értékelni tudjuk a viszont szeretetet, ahhoz egyszer át kell élnünk egy olyan szerelmet, amiben ez nincs meg.
"A kérdező kommentje:
Én alapjában úgy gondolom, hogy a boldogságot mi magunk kell megteremtenünk, nem pedig valamitől vagy valakitől várnunk."
Ez mind szép és jó,de hazudik-szvsz-aki azt állítja,hogy totál egyedül is lehet boldog.Pl a munkája,vagy a sikerei miatt.Akkor beszélünk kerek egészről,amikor mindezek mellett van egy szeretetteljes társ melletted,akivel ugyanúgy szeretitek egymást!Mindez az ember fizikai és lelki szűkségletein alapszik:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!