Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiúk, lányok igénytelenségnek tartjátok, ha valakinek nincs szakirányú képzettsége?
Majd lesz. Legalábbis addig hajtanám a párom, amíg nem lenne neki valami. Bármilyen tanfolyam, stb..
Mindenki jól járna vele.
Nem feltétlenül igénytelenség, inkább lustaság.
Én a volt párommal egyetemen ismerkedtem meg, ő ott hagyta, én befejeztem. Amíg tanultam, ő dolgozgatott, ilyen-olyan melókat összeszedett. Ahogy meglett a diplomám lett egy jónak mondható munkahelyem. Itt jött az irigység...Engem szidott, hogy hogy lehet az, hogy nekem jobb munkahelyem van, mint neki, pedig ő sem hülye. Mondtam neki, hogy mindenféle papír nélkül ne is várjon jobb munkát, tanuljon ki valami szakmát...A szakmához túl értelmesnek gondolta magát, szóval maradt a világ szidása, hogy én miért keresek jobban.
Igen, tudom: mindenkinek csak olyan ismerőse van, akinek a 8 általánosnál többre nem futotta (vagy még addig se jutott el), de valójában mind simán megállná a helyét bármilyen tudományos közösségben, felsőoktatásban. Aha.
Saját példa: apámnak szintén ennyi jutott, de ő legalább ösztönzött a tanulásra... veréssel. Mostohaapám még a tankönyvet is széttépte, ha rajtakapott, mert mi a fenének tanulok?!
Naponta beszélek munka miatt az agrárszektorban dolgozó gazdákkal. Mikor ötödször magyarázom el nekik türelmesen, hogy nem, nem mi áruljuk a traktort/homlokrakodót/tehenet stb., ahhoz ezt a telefonszámot kell felhívni, utána rám csapja, mert biztos neki nem akarom eladni és rohadjak meg.
Persze, mindenkinek megvan a saját érdeklődési köre: éppen ezért indítanak mindenféle barom valóságshow-kat, mert van rá kereslet.
Igenis, lustának és valahol életképtelennek tartom azt az embert, akinek nincs életcélja, ambíciója, csak teng-leng 8 általánossal/érettségivel minimálbéren.
Én kiábrándultam a felsőoktatásból, mikor megbuktattak. Műszaki fősulin egy nem műszakis embert... Mindegy.
Nekem a tanfolyamok jöttek be, ahol tömörítve megkapom azokat az infókat, amikre szükségem van. És csak azokat, nem próbálnak elkaszálni pl. matekkal.
A páromnak nincs diplomája, mégis jobban keres egy felsővezetőnél.
Minden diploma csak akkor ér valamit, ha valahol értékelik, és te Hasznosítani is tudod.
Nyugaton nem feszülnek rá a közép utáni egyből felsőre. Mehetsz gyekornoknak, külföldre, tapasztalhatsz. A végén te leszel az okos, aki ARRA költi a tandíját, amit majd VALÓBAN dologzi is szeretne.
Dehogy is. Azt tartom igénytelenségnek, ha valaki egy tipikus büfé és ruhatár szakot végez el, és megköveteli a tutit.
Én 2 hónap után otthagytam az egyik "húúú meg haaa" műszaki szakot, mert röviden tömören egy nagy rakás gőzölgő barna "csiga" volt az oktatás, aztán felvettek egy olyan munkakörbe ahova általában papír kell, majd leépítettek 2 év múlva, aztán belekezdtem egy saját projektbe otthon, és köszi de nem kicsit többet kerestem,
enyhén szólva nem túl megerőltető munkával (ahol magam főnöke vagyok, és senki sem hajt) mint a diplomás ismerősök...
Így tudom, hogy a papír nem sokat számít, esetleg vészhelyzetben mikor elfogyott a másik papír :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!