Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek miért van ez?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek miért van ez? Miért viselkedik így? Másoknál is így van ez?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy egy 18 éves lány vagyok.Két testvérem van egy 16 éves öcsém és egy 14 éves húgom. A szüleim öt éve elváltak,anyám lelépett apum meg akármennyire is szeretett volna velünk foglalkozni a sok munka miatt nem tudott. Jóformán én neveltem fel a testvéreimet..13 évesen gondolhatjátok,hogy milyen nagy feladat volt ez nekem,hogy főzzek,mossak..stb rájuk.

Húgommal mindig is jobb volt a viszonyom,mindent megbeszéltünk egymással. Ő volt mindig az első akivel megosztottam örömömet,bánatomat és fordítva is....eddig.

Még most nyolcadikos de egyfolytában lóg,hisztizik és nem lehet bírni. Én elhiszem,hogy kamaszodik de az már durva amit csinál. Hiába mond neki nemet az ember őt nem érdekli,fogja magát és elmegy/elszökök. Nem rég például a pofámba hazudott mikor,megkérdeztem,hogy lefeküdt e már a barátjával akivel már kb 3 hónapja van együtt..persze ő felháborodottan közölte,hogy úgy is elmondaná ha lenne valami..és kiderült,hogy még is volt...elég sz.arul érintett ez az egész,nem azért,mert megtette hanem nem mondta meg,ráadásul hazudott nekem...mindig csak az örökös kifogások vannak...áhh...hiába mondom neki,hogy mondja el nyugodtan a dolgokat...ő csak hisztizik..hiába mondom hogy úgyse leszek mindig mellette,hogy segítsek csak az arcomba röhög és úgy tenné,mint ha nem érdekelné..pedig tudom,hogy igen...nem soká túl vagyok az érettségin utána úgyis megyek főiskolára stb...ő is ballag új suli...

Szerintetek mit tegyek,hogy 1 kicsit normálisabban viselkedjen?...jó tudom nem vagyok az anyja..de ha egyszer az nem foglalkozik vele...

2010. máj. 5. 19:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Hagyad hugódból jó kis lotyó lesz ;)
2010. máj. 5. 19:56
 2/15 A kérdező kommentje:

De pont ezt akarom elkerülni...:S

nem akarom,hogy mindeki egy utolsó qrvának tartsa..stb

2010. máj. 5. 20:01
 3/15 anonim ***** válasza:

Jókor, és jó időben: pofozd fel. Hatásos. Majd meglátod... komolyan fog venni utána. Legalábbis egy darabig.

Aztán üljetek le beszélgetni... mondd el neki amit tudnia kell, a szexről (védekezés stb...), ha még nem tudja vagy az apa nem mondta el neki. Csak azért, nehogy a következő kérdés ez legyen: "A 14 éves húgom terhes lett. Anyja helyett apja voltam, az apa meg nem ér rá velünk foglalkozni. Mit tegyek?"

Meg ezt az egészet beszéljétek meg, hogy megváltozott, miért, mi a gondja... stb.

2010. máj. 5. 20:01
 4/15 anonim ***** válasza:

Javítás:

*"Anyja helyett ANYJA voltam"

2010. máj. 5. 20:02
 5/15 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy amíg a saját hibájából nem tanul, addig nem tisztel, mivel mint te is leírtad a bűvös mondatot "jó tudom nem vagyok az anyja"

Sajnos mást nagyon nem tudsz tenni, kitartás :)

17/F

6/15 Rainmaker ***** válasza:
Nehéz helyzetben vagy, és én - bár nem ismerlek - nagyon tisztellek azért, hogy ilyen elhivatott vagy a családod mellet. Komolyan, remek ember lehetsz. A kérdésedre válaszolva annyit mondanék, hogy próbálj meg a barátaival beszélgetni róla, hogy mi van vele, miket csinál mostanában, van egy öcséd is, ugye, kérd meg, hogy segítsen vigyázni a hugitokra. Nehéz dolog a hugodnak is, hogy nincs veletek anyutok, és így kezdett kamaszodni. Ezzel a dologgal nem nagyon tudsz mit kezdeni, csak figyelj oda rá, hogy ne igyon, cigizzen, drogozzon, ha lehet, figyeljen oda magára, érezze, hogy értékes, és nem lenne értelme tönkretennie a saját életét. De ezt - kamaszról lévén szó - csak közvetetten tudod elérni nála. Sok sikert, szorítok neked. Az érettségihez is! Remélem, az eddigiek jól sikerültek, ebből a szempontból hasonló cipőben járunk...:)
 7/15 anonim ***** válasza:
Mindenkit másképp visel meg a kamaszkor és általában a nehéz családi helyzet. Tiszteletreméltó, amit tettél és teszel, de tényleg nem védheted meg a hugodat örökké! Mivel még nagyon fiatal vagy, nagyon nehéz helyzetben vagy. Én sem tudom, mit tennék a helyedben... biztos vannak jobb pillanatai, akkor próbálj meg vele a lehető legtürelmesebben beszélgetni, főként a védekezésről, mert lehet, hogy elég könnyelműen fogja föl a dolgot (pláne, hogy még csak 14 éves.) Én akár idősebb (nő) rokon segítségét is kérném. Ha nem megy a szép szó, csatlakozom az egyik előttem szólóhoz: egy pofon jó helyen, jó időben. Nálam annak idején bevált.
2010. máj. 5. 20:17
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat...:)

De megütni meg nem akarom,jó amikor felidegesít le tudnék keverni neki 1 pofont..de nem nem akarom bántani..

Próbáltam már vele beszélni több kevesebb sikerrel..vagy végig hallgat vagy nem..félek én is,hogy a nagy felelőtlensége miatt teherbe esik vagy valami...öcsém meg megint egy külön világ..apa meg sose ér rá...

Meg a barátnői..:S...mind elkényeztetett pénzes liba...

Meg nem volt ő mindig ilyen...azóta ilyen "lüke" mióta barátja van..én elhiszem,hogy szerelmes meg szereti is...meg tudom,hogy milyen az olyan...én nem várom el azt,hogy köszönetet mondjon minden egyes tettemért...csak ne hazudjon a pofámba..mert annál jobban nem utálok semmit...

2010. máj. 5. 20:35
 9/15 A kérdező kommentje:

Végülis nem lett olyan rossz az érettségi..:)

De ez még csak az írásbeli..a szóbeliig még van másfél hónapom...:)

2010. máj. 5. 20:36
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha már megtörtént megtörtént.Ezellen senki nem tud tenni semmit.Sajnos ez az élet rendje.A lányom is ebbe a cipőbe jár.14 évét most töltötte be nemrég.multkor odajött a barátjával,és elmondták.szóhoz sem jutottam.furcsa volt látni,ahogy a kislányomből nő lett.felpofoztam.azóta sajnos a viszonyunk is megromlott.már végképp nem mondott el nekem semmit.aztán leültem mellé,és elkezdtünk beszélni.kérdeztem,hogy védekeztek-e,eddig hányszor volt nemi kontaktus stb..rendes válaszokat adott,nem beszélt se félre se semmi.elmentünk egy nőgyógyászhoz,írt fel neki tablettát.ugyanúgy a lányom maradt,ugyanúgy szeretem.megbeszéltem vele,hogy szedje a tablettákat.a polcára tettem,azóta ott van,hála istennek fogynak,szóval sokkal nyugodtabb vagyok.sajnos az erőszak csak jobban eltávolítja tőled.vigyázhatsz rá,de ha eltiltod barátjától,csak rosszabb lesz.és attól,hogy te mindent elmondassz neki,ne várd el,hogy ő is mindent elmondjon neked.van egy intim szféra,amibe csak két ember tartózkodhat..sajnos ilyen a világ.esetleg beszélj a barátjával is erről,ha téged nem enged be ebbe az intim szférába,őt igen.a szülőket sajnos kinövik a tinédzserek.ekkor maradt az,hogy a barátja hatására változik a lány.

És semmiféle képpen ne engedd,hogy az utcán történjenek ezek az aktusok.ott kezdődnek a nagyobb problémák.

Üdv 42/n

2010. máj. 5. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!