Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mitől függ, hogy mire gerjedünk szexuálisan?
Mivel nem vagyok szexuálpszichológus, ezért a tudományos okát nem tudom, de amennyire utánaolvastam van pár tényező ami befolyásol. (És még ez is sokaknál ég és föld...)
Egyrész evolúciós/öröklött tényező ez, elvileg sok dolgot azért látunk mai napig vonzónak, mert régen létszükséglet volt az adott tulajdonság és elvileg tudat alatt mai napig társítjuk a kettőt.
A másik dolog a neveltetés, kultura és a hatások... A legtöbb fétis és pervrezió így alakul ki (szerintem, ez magánvélemény).
De lehet még rengeteg tényező van amiről még csak nem is hallottam...
Igazából a lényeg, hogy tudd mi az ami számodra "gerjesztő" és beindít. Aztán már csak találnod kell valakit aki hasonlóan gondolkodik és ilyen téren máris jó lesz nektek.
(Persze a szerelem és az érzelmek megint más tészta).
Szerintem felesleges belekezdeni ennek a megfogalmazásába.
Nagyon sok mindentől függ.
Lehet, hogy olyan dolgok is izgatnának, amiről még nem is hallottunk.
Túl hosszú lenne a lista, hogy mi, miért, hogy, mil,en körülmények, milyen hatások által alakult ki..nincs értelme belekezdeni.
Meg egyébként is szerintem ez majdnem mindenkinél eltérő.
A 2. válaszolóval nagyrészt egyetértek. Különböző, főleg gyerekkori, serdülőkor előtti hatások, élmények alakíthatják ezt ki, többek között.
valószínű rengeteg fajtája van, ahogy már utaltak rá előttem. Példának okáért, maga a pártalálás és a szexuális élet megélése egyfajta elszakadást feltételez a szülőtől. Ha ez az elszakadás valamilyen tekintetben nem tökéletes, vagy nem sikerül, mégis próbálja megélni a szabadságot megélni az illető, és valamilyen módon beleviszi akár jelképesen a szabadság beteljesülését. Ez most talán nehezen érthető. A lényeg, hogy szorosan összefügg a szülő-gyerek kapcsolattal is a dolog, a fiatalnak a saját énje megtalálásával. Erősen kihathat, ha valakit nagyon korlátoztak a szülei gyerekkorában, erőteljesen fegyelmezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!