Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pheromon parfűm? Csak aki próbálta.
Hivatalos tudományos kísérletekben kimutatták, hogy a szag, vagy illat szerepet játszik a párválasztásunkban. De nem egyetlen "illatról" van szó.
Nem tudom biológiával mennyire vagy otthon, de megpróbálok egyszerűen fogalmazni. Szóval mindenkinek különböző immunrendszere (ami a vírusoktól, fertőzésektől véd, és segít a meggyógyulni) van, és a gyerekek szempontjából előnyösebb ha két olyan embernek lesz gyereke akiknek minél különbözőbb immunrendszere van.
Nah és a szagok úgy jönnek ide, hogy van egy complex molekula, ami rólad elpárolgó izzadságban, valamint a vizeletben benne van, és a pontos képlete és felépítése az immunrendszeredtől függ (nem a jelenlegi állapotától, hanem, a genetikailag kódolttól).
És ezt a molekulát az emberek képesek érzékelni "szagként", és minél különbözőbb az illető immunrendszere, annál kellemesebbként érzékeljük ezt a szagot. Ezért van, hogy néhányan áradoznak a barátjuk/barátnőjük illatáról.
Kisebb aggyal rendelkező emlősöknél, pl egereknél, ez komoly párválasztási tényező, ez segít elkerülni, hogy testvérek és rokonok párzzanak, még ha születésük után el is választották őket.
Nekünk embereknek azonban nagyobb az agyunk, főleg relatív a testtömeghez, és így ez csupán egy befolyásoló tényező.
Én ampndó vagyok, hogy a legjobb a saját illatoddal hódítani, de mindenképpen van vmi abban, hogy a szagok szerepet játszanak a párválasztásunkban.
Ami pedig a feromonokat illeti, azok inkább szexuális ingereket bizsergetnek. Akkor ajánlom csak, ha ilyesmit akarsz elérni vele. Persze nem döntő tényező, de segíthet becsábítani egy pasit/csajt az ágyba, de hosszútávon nem nyerő.
Srry a hosszú postért.
Én feromonos hajzselét használok :D
Azóta mintha jobban menne a flörtölés a csajokkal ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!